Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

A, επικαιρο θεμα και βλεπω τρισδιαστατη κατασκευη, μπραβο!!
Βαλε καμμια φωτο να φαινεται καλυτερα το στολιδι.

Μολις το τελειωσω θα βγαλω καλυτερη. Εκανα πολυ προχειρη δουλεια για να δω πως κοβει η σεγα με σχεδιο στο χερι. Κανονικα θελει να κολλησω χαρτι του πατρον και να δουλεψω το ξυλο. Ειχα προχειρα ενα ρεταλι απο ξυλο που ειχα παρει απο το Praktiker. Μαλλον πρεπει να βρω Μπαλσα.

ευγε για όλες τις κατασκευές ειναι μια προς μία πραγματικά.

Το τάρανδος ολα τα λεφτά .. Χθες σκεφτόμουν φέτος στο δέντρο να φτιάξω ενα "θέμα" με παλετόξυλο ... Ρίξτε ιδέες :)

εε.. τι αλλο, παλετες μινιατουρες να κρεμονται στο ελατο, τι καλυτερο? Θα σου μεινου και σαν σουβερ και τον υπολοιπο χρονο:)))

Και απο κάτω σαν παιχνίδια θα ειναι ωραία :)

Μολις το τελειωσω θα βγαλω καλυτερη. Εκανα πολυ προχειρη δουλεια για να δω πως κοβει η σεγα με σχεδιο στο χερι. Κανονικα θελει να κολλησω χαρτι του πατρον και να δουλεψω το ξυλο. Ειχα προχειρα ενα ρεταλι απο ξυλο που ειχα παρει απο το Praktiker. Μαλλον πρεπει να βρω Μπαλσα.

Το μπαλσα ειναι ιδανικο και παναλαφρο για κατασκευη στολιδιων στο δεντρο.
Ασε που οσο παχος και να εχει το μπαλσα, δεν αποτελει προβλημα για τις μικρες σεγες που ζοριζονται σημαντικα στα σκληρα ξυλα.

Σε μια κασετινα με bits της bosch ειχε μια επεκταση ευκαμπτη για γωνιες και δυσκολα σημεια νομιζω μιχαλη.. θυμασαι τιποτα..?

Nαι, θυμαμαι, αλλα δεν ηταν ουτε ευκαμπτη ουτε προεκταση με την εννοια της μεταδοσης της κινησης.

806550_RB_01_FB.EPS_1000.jpg

Τι ακριβως θελεις κανεις?
Υπαρχει ενα γωνιακο βοηθημα της wolfcraft που εχω παρει και κανει δουλεια.

Ξεκουμπωνω / κουμπωνω τις προφυλακτηρες στο βανετακι και με εχουν διαλυσει με τις επεκτασεις που δεν πιανουν γιατι δε σου δινει χερι εκει που ειναι..

δες εδω..
http://www.amazon.co.uk/Toolzone-30...mPxG8gL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160,160_

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπαρχει ενα γωνιακο βοηθημα της wolfcraft που εχω παρει και κανει δουλεια.

αυτο λες..?

http://www.ebay.com/itm/WOLFCRAFT-1...ewdriver-Attachment-Holder-4688-/370424445603

Γενικά μου αρέσει η Wolfcraft. Αλλά νομίζω ότι η γωνιακή προέκταση της AEG είναι πιο βολική. Έχω και τις 2 για αυτό το λέω

Μου περίσσεψαν κάτι παλετοσάνιδα και είπα να φτιάξω 2 μικρά κασπουδάκια για γλάστρες.

Τα ξυλάκια έχουν πάχος 1 εκατοστό. Κόπηκαν με φαλτσοπρίονο, συναρμολογήθηκαν με κόλλα πολυουρεθάνης PU MAX της BISON και πίεστηκαν με σφιγκτήρα για ένα 24 ωρο περίπου.
Έπειτα τα έφαγα λίγο στον ταινιολειαντήρα και ιδού το αποτέλεσμα.

Παρόλο που τα ζόρισα στο τρίψιμο (συχνό κλώτσημα του ταινιολειαντήρα) δεν κάνανε κιχ οι συνδέσεις τους, οπότε η κόλλα κάνει καλή δουλειά!

Δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό αλλά είναι όμορφο θέλω να πιστεύω. Σε αυτούς που τα πήγα πάντως τους άρεσε πολύ!

Ο,τιδηποτε φτιαχνεται υπο κλιμακα, δηλαδη οποιο πραγματικο αντικειμενο γινεται μινιατουρα, προκαλει παντα εντυπωση, οσο και απλο να ειναι.

Τα κασπουδακια δεν μπορουν να αποτελεσουν εξαιρεση, ειναι μια γλυκα :))

Έχεις δίκιο σύντροφε!

Καθησα τωρα μετα τη δουλεια και στρογγυλεψα λιγο τις ακρες με γυαλοχαρτο. Αν θελω να φτιαξω πολλα μαλλον πρεπει να βρω γρηγοροτερο τροπο ή να μην με νοιαζει η λεπτομερεια. Αν βεβαια αρχισω απο τωρα μεχρι τα χριστουγεννα θα εχω αρκετα για ενα δεντρο :p To σχεδιο το παραλλαξα απο αυτο http://woodgears.ca/reindeer/scrollsaw_plans.html Αλλα μου φανηκε πολυ μακρυς ο λαιμος για ταρανδο...

22513196991_3321315395_z.jpg

22513216381_7b0814c95f_z.jpg

Χαρα στην υπομονη σας παιδια!Μπραβο σας,Νικολα τα κασπω ειναι πανεμορφα,τι πιο ομορφο δωρο!

Θα φτιάξω και άλλα κάποια στιγμή. Είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή, ούτε ένα 20λεπτο το ένα, άντε βάλε και το τρίψιμο πες μισή ώρα το καθένα...
Θέλω να κάνω και μία ζαρντινιέρα μίνι!!!

Νικολα, πολυ ωραια τα πραματουδια για τα φυτα.
Οσο για το ταρανδο, δεν εχω λογια, η χειροτεχνια σε ολο της το μεγαλειο!

Βρηκα σε ενα Online καταστημα κομματι balsa http://www.atas.gr/product.php?products_id=1969 Η τιμη ειναι καλη; Αλλου μονο φυλλα και μικρα καδρονακια βρισκω. Το ελαφακι θελει ενα κομματι 8x4x2cm για να βγει. Αλλα βολευει και για καποια στολιδια 3D η διασταση που εχει το κομματι αυτο. Λογικα η σεγα δεν μπορει να το κοψει και θα παω σε ξυλουργειο να μου το τεμαχισει στην κορδελα. Δεν εχω δουλεψει balsa αλλα ξερω οτι η dremel ζοριζεται σε ελατο 2.5cm ακομη και αργα και υπομονετικα, ειδικα οταν κοβεις παραλληλα στα νερα.