Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εν αναμονη παραλαβης του moto saw και δεν ειχα τι να κανω και εφτιαξα το παρακατω με 4μμ κοντρα πλακε και ενα dremel trio.Φυσικα δεν πλησιαζει καν τις καλλιτεχνιες που βλεπω εδω μεσα, αλλα αρχαριος ειμαι που θα παει θα μαθω και εγω!!

attachment.php
[/IMG]

Μου αρέσει πολύ!

Κρινοντας απο το παραπανω εργακι, με ολες τις λεπτομερεις συνολικα, μου φαινεται οτι θα μας εντυπωσιασεις -πολυ συντομα, διοτι βλεπω μερακι :))

Μετά απο αρκετό καιρό και αντιεπαγγελματισμό απο 3 καταστήματα , την Παρασκευή παρήγγειλα την επιτραπέζια σεγα της einhell απο ενα μαγαζί στην Ηλιούπολη και την Τρίτη θα την έχω επιτέλους , εν αναμονή αυτής το ΣΚ αποφάσισα να κάνω ενα μικρό , γρήγορο και εύκολο ''εργάκι'' με την σέγα της dremel έχει αρκετές ατέλειες αν και με το βάψιμο το κατέστρεψα σχεδόν (φώτο οταν στεγνώσει ).

20160125_125142_zps7ywb3cqo.jpg

20160125_125206_zpsxgtajw0p.jpg

20160125_182717_zpsvassy888.jpg

Πολυ ομορφη δουλεια ! Με το moto saw εγινε ? Τι ξυλο ειναι και σε τι παχος ?

Eγω βρισκω παλι το εργακι -μαζι με την βαση- μια χαρα και κουκλιστικο! Μπραβο σου!

Σας ευχαριστώ ! Με το moto saw έγινε σε 18αρι πεύκο , αν και το πεύκο δεν μου άρεσε (πρώτη φορά το δοκίμασα) άρα επιστροφή στο ταπεινό πλην τίμιο ελατάκι.

Ενα θεματάκι έχω με το βάψιμο , το έκανα με ''γυαλιστερό πεύκο '' της βιβεχρομ αλλά δεν μου άρεσε καθόλου εκτός του ότι χρησιμοποίησα χάλια πινέλο μου βγήκε και πολύ πιο σκούρο απο ότι το ήθελα και όταν στεγνώσει πάει για τρίψιμο . Τι προτείνετε ?

To κιθαρακι δεν μου εκατσε οπως ηθελα στην επεξεργασια (δεν ειχα τροπο να κανω την μεγαλη τρυπα), και ετσι προσθεσα φετες ξυλου απο οξια που τις εβαψα με βερνικι παπουτσιων, μαυρο και καφε.
Μετα το περασα με ακρυλικο αχρωμο βερνικακι (δε λεει και πολλα σε σχεση με το κανονικο βερνικι) και τωρα στεγνωνει στην απλωστρα.

24102618884_1a2a8065b8_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κάποιος Moderator ας δημιουργήσει ένα Topic με τίτλο "Project : Σταθεροποιητής Σέγας (Jigsaw Stabilizer)" και να μεταφέρει όλα τα αντίστοιχα post ...

To κιθαρακι δεν μου εκατσε οπως ηθελα στην επεξεργασια (δεν ειχα τροπο να κανω την μεγαλη τρυπα), και ετσι προσθεσα φετες ξυλου απο οξια που τις εβαψα με βερνικι παπουτσιων, μαυρο και καφε.
Μετα το περασα με ακρυλικο αχρωμο βερνικακι (δε λεει και πολλα σε σχεση με το κανονικο βερνικι) και τωρα στεγνωνει στην απλωστρα.

24102618884_1a2a8065b8_c.jpg
Ιδεα για μελλοντικη προσπαθεια. Κανε το σωμα σκαφτο, οπως κανουν τα μπαγλαμαδιακια απο ενα μασιφ κομματι ξυλου , και απο πανω κλεισε το με καπακι ενα λεπτο ξυλο στο οποιο λογικα θα μπορεσεις να κανεις και πιο ευκολα την τρυπα.

Πολυ καλο Μιχαλη!
Η τρυπα τι διαμετρο θα ειχε?

Thanks man!
H συγκεκριμενη τρυπα θα ειχε διαμετρο ~13 χιλιοστα. Και επρεπε να βγει τελεια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ιδεα για μελλοντικη προσπαθεια. Κανε το σωμα σκαφτο, οπως κανουν τα μπαγλαμαδιακια απο ενα μασιφ κομματι ξυλου , και απο πανω κλεισε το με καπακι ενα λεπτο ξυλο στο οποιο λογικα θα μπορεσεις να κανεις και πιο ευκολα την τρυπα.

Ναι, θα σκαψω την περιοχη της τρυπας στο σωμα, να γινει λιγο μεγαλυτερη απο αυτη που θα φαινεται, και θα βαλω φυλλο καπακι πανω απο το σωμα.
Επειδη το θεμα ειναι ενδιαφερον, θα προσπαθησω και μια πιο ρεαλιστικη προσομοιωση με χορδες (που δεν θα χορδιζονται βεβαια).

Μια χαρά είναι για πρώτη προσπάθεια

Ωραία η κιθάρα. Για πρώτη προσπάθεια είναι μια χαρά. Την επόμενη σίγουρα θα την κάνεις αρκετά καλύτερη Μιχάλη.

Εγώ σήμερα έβαψα τις κατασκευές από Ιρόκο (έχω και άλλες βέβαια) και έφτιαξα και άλλες 2 από μασίφ ξύλο Δαμασκηνιάς (δικό μου δέντρο).

Αφού λοιπόν έκοψα με το αλυσοπρίονο το κούτσουρο Δαμασκηνιάς που είχα (πρίση), αφαίρεσα τον φλοιό και ξεκίνησα να το πλανίζω σε βήματα 0.5 και 1 χιλιοστού με την επιτραπέζια πλάνη.
Έπειτα αφού έφτιαξα κάποια καθαρά κομμάτια, τα έκοψα με το δισκοπρίονο και τα έτριψα με το έκκεντρο τριβείο.

Στάδια κατασκευής:

Μας προέκυψαν λοιπόν 2 πολύ ωραίες σπάτουλες μαγειρικής (προσωπικά τις χρησιμοποιώ για ανακάτεμα όταν μαγειρεύω).

Τέλος τις πέρασα με 2 χέρια λινέλαιο και τώρα στεγνώνουν!

Ωραιο το κιθαρακι και ας μην εχει χορδες!! Βεβαια αν του βαλεις και χορδες θα ειναι απαιχτο!!

Diabolic εχετε ξεφυγει!! Μερικοι τωρα μαθαινουμε να δουλευουμε το ξυλο και εσυ παιρνεις δεντρο και το κανεις καλλιτεχνια ! Ωραιος αλλα λυπησου και εμας τους noobs!!!!!!!!!!

Αν και δε μπορω απο το κινητο να κρινω μεγεθος ειναι βολικες στο να τις πιασεις να ανακατευεις? Εννοω αν ειχα "λαιμο" δε θα ηταν πιο εργονομικες σε σχεση με το σχημα που εδωσες?

Ωραιο το κιθαρακι και ας μην εχει χορδες!! Βεβαια αν του βαλεις και χορδες θα ειναι απαιχτο!!

Diabolic εχετε ξεφυγει!! Μερικοι τωρα μαθαινουμε να δουλευουμε το ξυλο και εσυ παιρνεις δεντρο και το κανεις καλλιτεχνια ! Ωραιος αλλα λυπησου και εμας τους noobs!!!!!!!!!!

Και όμως δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο! :)

Αν και δε μπορω απο το κινητο να κρινω μεγεθος ειναι βολικες στο να τις πιασεις να ανακατευεις? Εννοω αν ειχα "λαιμο" δε θα ηταν πιο εργονομικες σε σχεση με το σχημα που εδωσες?

Ναι είναι τουλάχιστον για εμένα. Όταν θέλω να σωτάρω τις χρησιμοποιώ πολύ τις συγκεκριμένες.
Να φανταστείς ότι έχω βολευτεί πολύ καλά με αυτές που είχε μέσα το tepanyaki και ας ήταν οι μισές σε μέγεθος.
Επίσης βολεύουν και πολύ στο ψήσιμο! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

πές μας τώρα ότι έφτιαξες και την πίπα που φαίνεται στην φώτο, να κόψω φλέβα!!

Εύγε Νίκο!! Αεικίνητος !

Ωραία η κιθάρα. Για πρώτη προσπάθεια είναι μια χαρά. Την επόμενη σίγουρα θα την κάνεις αρκετά καλύτερη Μιχάλη.

Μπα, μην το λες, αμα ξανακανω την ιδια, μαλλον χειροτερη θα την κανω... μου εκατσε καλα η πρωτη προσπαθεια καθως η μινιατουρα γενικως ειναι διαολος.. κανε μια παρομοια να δεις:)))

Σε ευχαριστω φιλε!

Αλλο θα κανω με χορδες, λιγο μεγαλυτερο. Αμα του εβαζα χορδες, του συγκεκριμενου, θα ηταν αηδια :))))

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

πές μας τώρα ότι έφτιαξες και την πίπα που φαίνεται στην φώτο, να κόψω φλέβα!!

Εύγε Νίκο!! Αεικίνητος !

Όχι είπαμε Σώτο. Είναι ηλεκτρονική πίπα όπως βλέπεις για τον father!!! :)