Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τhank you.
Θέλω να φτιάξω και μικρά σουπλά να συμπληρώσω το σετάκι μου...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έτσι.....Ερωτας !!

(Βρε μπαγασα μακάρι να μέναμε κοντα...)

Θα κάνετε δυνατό δίδυμο!!!!
Μπράβο Νικόλα, ωραίες δημιουργίες.

Μικρά και ωραία, τα αναδικνύει και η ποιότητα του ξύλου

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίες κατασκευές. .. Με υπομονή και μεράκι. ..

Σήμερα το μενού είχε πλάνισμα ξεχόνδρισμα μιας παλιάς καρυδιάς που είχα κόψει πριν από 1.5 - 2 χρόνια.

Αφού πλάνισα μερικά κομμάτια, σκέφτηκα να φτιάξω και μερικά κοκοψίνια.

1) Περίεργο σουβέρ από καρδιά καρυδιάς. Προσπάθησα να κόψω με το φαλσοπρίονο όλα τα περιθώρια και αν αφήσω μόνο την καρδιά και έπειτα την στρογγύλεψα εκ νέου στο τανκς.
Τρίψιμο με 80άρι και 240άρι γυαλόχαρτο και βουαλά!

2) Mousepad από κάθετη φέτα καρυδιάς. Πλάνισα και έπειτα ξεχόνδρισα μία φέτα καρυδιάς στο ελάχιστο δυνατό πάχος. Έπειτα διαμορφωση των άκρων με ταινιολειαντήρα, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν λεπτότερα αλλά όχι κοφτερά. Τρίψιμο με 80άρι, 240άρι και 400 άρι γυαλόχαρτο (για καλό φινίρισμα και για να γλυστράει το ποντίκι). Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και σε δοκιμή με το ποντίκι που έκανα συμπεριφέρεται καλύτερα και από κανονικό mousepad.

Μετά το βάψιμο με 2 χέρια ωμό λινέλαιο!

Και κάτι που σας χρωστούσα:

Βάση για ρολόγια και κινητό τηλέφωνο:

Μπράβο φίλε μου. πολύ όμορφα πράγματα βλέπω ότι έκανες. Η καρυδιά είναι φοβερό ξύλο και με πανέμορφα νερά.

Τι ομορφα τα νερα!!!!!!!!!!!

Ανταλλάζω mousepad με φρεγάτα!!! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια.
Ευτυχώς έχω μπόλικα ξύλα ακόμα... :)

Εμορφα πραγματα Νικολα εφτιαξες,αλλα μονο 4 ρολογια φιλε ; Εγω εχω μουρλα με τα ρολογια πανω απο 10 εχω.

Εμορφα πραγματα Νικολα εφτιαξες,αλλα μονο 4 ρολογια φιλε ; Εγω εχω μουρλα με τα ρολογια πανω απο 10 εχω.

Φτάνουν φτάνουν...
Το ένα είναι smartwatch δεν πιάνεται!!! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριοι ειμαι περηφανος για αυτο που εφτιαξα σημερα. Βασικα σε μιση ωρα το εφτιαξα, απο το πρωι το σκεφτομουν.
Δυο προσπαθειες κατασκευης τορνου απλα χρησιμοποιοντας το καθετο δραπανο, εδω η πρωτη

Χθες παρουσιασα καπου εδω κατι παλια σκαρπελα. Και πηρα την αποφαση να τα επαναφερω σε καλη λειτουργικη και εμφανισιακη κατασταση.
Ετσι το πρωι πηρε μπρος η αντισκωριακη πατεντα με ηλεκτρολυση να φυγουν οι σκουριες.
Θα ακολουθησει και το φινιρισμα μολις προμηθευτω τα καταλληλα γιαλοχαρτα και πετρες.

Το ενα σκαρπελο δεν ειχε λαβη, οποτε κατι πρεπει να γινει.
.

Ετσι αφου εκανα την επανατοποθετηση του τσοκ με το τρικ του παγου και φλογιστρου ηρθε η ωρα να βρω ενα ξυλο.
Δεν ηταν δυσκολο, αν και στην αρχη χρησιμοποιησα ενα κομματι απο καδρονι που δεν ειχε ομως καλο αποτελεσμα.

Στη συνεχεια βρηκα ενα κοματι απο ξυλο ελιας, περσυνο.

Φτιαχτηκε η πατεντα για τη στερεωση του ξυλου και μπηκε προς επεξεργασια.
Δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια φρεζα φθαρμενη που τις εφτιαξα εγκοπες για γαντζωμα στο ξυλο και μια βιδα απο κατω για οδηγο.
Εβαλα και ενα παραλληλο ντιζοστριφωνο για οδηγο των εργαλειων.
Φυσικα σηκωνει βελτιωση η κατασκευη.
Και ξεκιναμε, σκαρπελο, ρασπα για τα χοντρα και διαμορφωση.
Γυαλοχαρτο 100 μεχρι 400 που ειχα και δοκιμη και με λιμα σιδηρου.

Και η λαβη παιρνει τη τελικη της μορφη!
Με πριονι εκοψα και τα δυο ακρα εν μερη για να βγει με παραλληλες επιφανειες.

Επειδη το σκαρπελο ειχε διαδοχικα αυξανωμενη υποδοχη για τη λαβη, τρυπησα τη λαβη και γω διαδοχικα με αναλογα τρυπανια για να μπει ευκολα αλλα σφηνωτα χωρις να σκισει το ξυλο.

Τωρα, με 2500 στροφες/ λεπτο, καλα ξυλα, ιδεες και προσοχη μπορουν να γινουν πραματα και θαματα!:award:

Μενει να βελτιωσω λιγο τη βαση, ισως τη κανω και σε μορφη jig να κουμπωνει ευκολα.

how to capture screen

Αψογο νεκταριε!!

Σας προλάβαμε κυριε.
Προ δύο χρόνια είχα ανεβάσει φώτο στην ξυλογλυπτικη όταν ήθελα να φτιάξω ξύλινα κρεμασταρια για μια κρεμαστρα!
Παρόλα αυτά για μικρόκατασκευουλες είναι ταμαμ!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σας προλάβαμε κυριε.
Προ δύο χρόνια είχα ανεβάσει φώτο στην ξυλογλυπτικη όταν ήθελα να φτιάξω ξύλινα κρεμασταρια για μια κρεμαστρα!
Παρόλα αυτά για μικρόκατασκευουλες είναι ταμαμ!
Ενταξει ρε μαστορα.:worshippy:
Δεν ζητω τα πρωτεια, απλα εφτιαξα κατι που ειχα δει και πλεον θα μπορεσω να κανω τις δικες μου " τορνιες".

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ενταξει ρε μαστορα.:worshippy:
Δεν ζητω τα πρωτεια, απλα εφτιαξα κατι που ειχα δει και πλεον θα μπορεσω να κανω τις δικες μου " τορνιες".

Βρε εισαι κουκλος λεμε!!!!!

Αψογη υλοποιηση και κανεις και την δουλεια σου με οτι εχεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να φτιάξεις γιατί να βρεις να αγοράσεις; :p
Είπαμε τέλος οι αγορές απο εσένα κύριος!!!!

Δεσποινις μου το ρολογακι μεσα λεω οχι ολοκληρο το κιθαρακι!!!

Να φτιαξω λες ρολοι?
Χαχαχαχα

Ωραία ιδέα η παροπλισμένη φρέζα σαν "τσοκ" για τον "τόρνο" σου !
Για τα κολάρα του σκαρπέλου όμως δεν βλέπω να έκανες πατούρα, θα το δουλεύεις αποκλειστικά στο χέρι ε?

Μα ναι !!!
Μπορεί να βάλει ένα ηλιακό μέσα και μετά να φτιάξει ε´να περιστρεφόμενο καθρεφτάκι να ρίχνει το φως από το παράθυρο ! :D