Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Την επόμενη σανίδα κοπής κάθισέ της σε ένα κομμάτι ιδιο αλλά με τα νερά κόντρα κόλλα τα !
Θα γίνει πιο χοντρό μεν αλλά δεν θα ξαναχαλάσει και θα αντέχει και ένα πλάνισμα ανανέωσης πότε πότε! :)

Ο τόρνος είναι ένα αυστριακό κομμάτι, μηχανουργικός και πολύ καλή ποιότητα :

bS1kWok.jpg

Να δώ τι θα κάνω όταν πάρω τη σύνταξη !!! :(

Είδες τις πρίζες ε?
Ναι τριφασικός και αθόρυβος!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νικόλα, μπάστα λίγο γιατί έτσι όπως σε βλέπω, τόσο έγκαυλος που ξεκίνησες με τα ξύλα, αν συνεχίσεις έτσι μέχρι το Πάσχα θα είσαι ο Νο ένα καταζητούμενος απ´ το Δασαρχείο. :D
Την όρεξή σου νάχα ρε μπαγάσα.... :grinning-smiley-043

Α δεν έχει τέτοια. Δασολόγος είμαι δεν με πειράζει κανείς! Άλλωστε τα ξύλα αυτά δικά μου είναι (από το κλάδεμα των δέντρων μου).

Ευτυχώς έχω μπόλικο απόθεμα. Θα πάω όμως και μια βόλτα από έναν θείο μου να δω τι έχει και αυτός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την επόμενη σανίδα κοπής κάθισέ της σε ένα κομμάτι ιδιο αλλά με τα νερά κόντρα κόλλα τα !
Θα γίνει πιο χοντρό μεν αλλά δεν θα ξαναχαλάσει και θα αντέχει και ένα πλάνισμα ανανέωσης πότε πότε! :)

Ο τόρνος είναι ένα αυστριακό κομμάτι, μηχανουργικός και πολύ καλή ποιότητα :

bS1kWok.jpg

Να δώ τι θα κάνω όταν πάρω τη σύνταξη !!! :([/QUOTE

Αυτά τα κομμάτια τα είχε κόψει ο ξάδερφος μου και δεν τα έκοψε και ιδιαίτερα χοντρά, οπότε μόνο να κολλήσω 2 μεταξύ τους έχω την δυνατότητα. Το σκέφτηκα είναι η αλήθεια αλλά θεώρησα ότι λόγω επαφής με το νερό και τα τρόφιμα καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσω κόλλα.
Αν βρω ξανά τέτοια χοντρή καρυδιά (πρέπει να έχει σίγουρα κανένα κομμάτι ο θείος μου), θα κάνω πιο χοντρό πάγκο κοπής!

Βγαζει και η proxxon τορνο στο ιδιο χρωμα :))

34104.jpg

πράγματι πολύ καλό εργαλείο αυτό της proxxon, αλλά εκτός από τον διακή μου πόθο που είναι η απόκτηση ενός ξυλότορνου, λόγω της ενασχόλησής μου με την τεχνική intarsia και των λεπτομερειών που έχει, θέλω να πάρω αυτό εδώ:

http://www.proxxon.com/en/micromot/27050.php

Αν δεν κάνω λάθος ο Χιώτης το έχει αυτό εδώ. Αν το έχεις ρε φίλε πες κανά λογάκι από την εμπειρία σου με αυτό το εργαλείο.

Θα κανω κατι καλυτερο απο το να πω κανα λογακι :)
Περιμενε μονο λιγο να βρω χρονο στις αμεσως επομενες μερες.

Μέρα μικροξυλοκατασκευώ και η χθεσινή όπως και αυτές που έρχονται!!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
i) 3 βάσεις για κεράκια ρεσώ (2 από καρυδιά και 1 από μουριά)

ii) Ενισχυμένος πάγκος κοπής από καρυδιά (ο πρώτος που έκανα θα πάει για δώρο)

iii) Μία ακόμα καρδιά καρυδιάς για δώρο σε φίλο.

Εδώ και δοκιμή του πάγκου:

Υ.Γ: Στον πάγκο φαίνονται λίγο τα ίχνη πλανίσματος στις άκρες αλλά το έκανα γαργάρα γιατί είναι για δική μου χρήση!!! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία Νίκο!
Να υπήρχε τρόπος να μην φαίνεται αυτή η τρύπα στο κέντρο......και τα δικά μου έτσι είναι με τρύπα και μου την δίνει που την βλέπω όταν δεν έχει ρεσώ μέσα....

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραία Νίκο!
Να υπήρχε τρόπος να μην φαίνεται αυτή η τρύπα στο κέντρο......και τα δικά μου έτσι είναι με τρύπα και μου την δίνει που την βλέπω όταν δεν έχει ρεσώ μέσα....

Δεν γίνεται αλλιώς Σώτο.
Και σε επαγγελματικές δουλείες που έχω δει το σημαδάκι φαίνεται...

Σωτηρη παντα ρεσω μεσα και ξενοιασες!!

Μπραβο ρε Νικολαε!
Ρε φιλε αν περυχεις κανενα κομματακι 20*5*5 με ωραια νερα το θελω!!!!!!!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία Νίκο!
Στοκαρισμα και τριψιμο. Και δεν θα φαινεται τιποτα!

Σωτηρη παντα ρεσω μεσα και ξενοιασες!!

Μπραβο ρε Νικολαε!
Ρε φιλε αν περυχεις κανενα κομματακι 20*5*5 με ωραια νερα το θελω!!!!!!!!!!

Τέτοιο πλάτος δύσκολα αλλά θα δω τι θα κάνω!!! :)

Στοκαρισμα και τριψιμο. Και δεν θα φαινεται τιποτα!

Στις φυσικές κατασκευές καλό είναι να μην βάζουμε στόκους. Κάνουνε μπαμ!

Και κατα μηκος να ειναι η διαγωνια δεν με νοιαζει αρκει να εχει ομορφα νερα!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Στις φυσικές κατασκευές καλό είναι να μην βάζουμε στόκους. Κάνουνε μπαμ!
Ισα για την τρυπα συντροφε. Αν τριφτει μετα, με το καταλληλο "εργαλειο" και βαφει θα φαινεται σαν ροζος στο κεντρο.

Γιατί ρε παιδιά ??? τι πειράζει η τρύπα ??? Βάλε ένα κερί μέσα που λέει και Κυρ ...άλλωστε γι αυτό κατασκευάστηκε και είσαι ΟΚ. Σε λίγο καιρό θα κλείσει η τρύπα από τα κεριά που θα χυθούν μέσα.:flipout:

Άμα κάνεις συχνά τέτοια, χάλασε ένα τρυπάνι τροχίζοντας του το κέντρο
και κάνε ένα τελικό πάσο με αυτό στην τρύπα που θα της έχεις ανοίξει πιο ρηχή ! :)

Σημερινές κατασκευές (η μία είναι κρυμμένη γιατί είναι στην φάση του κολλήματος!

Μεγάλωσα τις τρύπες στις βάσεις για ρεσώ λόγω λάθος υπολογισμού.
Φυσικά δεν είχα τόσο μεγάλο forster (ήθελε 40άρι και εγώ το μεγαλύτερο που είχα ήταν 35άρι).
Έκανα λοιπόν τις τρύπες με ποτηροτρύπανο ξύλου και μετά σιγά σιγά με τρυπάνι και σκαρπέλο έφτασα στην τελική διάμετρο (λίγο μεγαλύτερη αλλά δεν πειράζει).

Έφτιαξα και ένα ακόμα από καρυδιά!

Τέλος έφτιαξα και 3 σουπλά από ξύλο Μουριάς (κιτρινοκαφέ χρώμα και μαλακό ξύλο).

Καποιος μου ειπανε οτι εχει παρει φορα και οτι το ονομα του αρχιζει απο Ν. Προσπαθω ωρα να καταλαβω ποιος ειναι να του πω συγχαρητηρια αλλα δε παει το μυαλο μου :p

ΥΓ και στο σοβαρό τωρα. Καθαρισαμε το εργαστηριο καμαρι?