Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καποιος μου ειπανε οτι εχει παρει φορα και οτι το ονομα του αρχιζει απο Ν. Προσπαθω ωρα να καταλαβω ποιος ειναι να του πω συγχαρητηρια αλλα δε παει το μυαλο μου :p

ΥΓ και στο σοβαρό τωρα. Καθαρισαμε το εργαστηριο καμαρι?

Χαχα.

Ναι ναι. Λαμπίκο έγινε, 2 καρότσια πριονίδι έβγαλα...
Πάλι βέβαια έγινε λίγο λίμπα από τα σκαλίσματα αλλά τι να κάνουμε...
Είμαι σε φάση αναδιοργάνωσης οπότε θα καθαριστεί μια και καλή όταν έρθει η ώρα (πολύ σύντομα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ ωραια τελικα η μουρια..Νικολη ωραιος,εχεις παρει φορα και ζωγραφιζεις!

Σιγά σιγά.. Αυτά είναι εύκολα Νικ. Έχει και πιο περίτεχνα σχέδια όπου εκεί το πράγμα δυσκολεύει.
Ωστόσο θέλει κορδέλες και τόρνους...

Σήμερα τεμπελιάσαμε...
Λίγα πραγματάκια αλλά καλά.

i) Βάση για χαρτάκια σημειώσεων από ξύλο καρυδιάς. Χθεσινή κατασκευή σήμερα απλά στέγνωσε η κόλλα.

ii) Βάση για κεράκια ρεσώ με νέο σχέδιο (όχι κάτι ιδιαίτερο βέβαια) από ξύλο καρυδιάς. Αυτή την φορά χρησιμοποίησα το κατάλληλο τρυπάνι φτερού και οι τρύπες γίνανε τέλειες και στο βάθος που ήθελα.

Φοβερό ξυλο...όντως...

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ όμορφα ! Και επειδή έχω κάτι κλαδιά σπό καρυδιά φρεσκοκομμένα θα ξεκινήσω άμεσα! 😆

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ όμορφα ! Και επειδή έχω κάτι κλαδιά σπό καρυδιά φρεσκοκομμένα θα ξεκινήσω άμεσα! 😆

Πρέπει να την αφήσεις να ξεραθεί κανένα χρόνο αλλιώς θα έχεις θέματα στις κατασκευές σου φίλε μου!

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ όμορφα ! Και επειδή έχω κάτι κλαδιά σπό καρυδιά φρεσκοκομμένα θα ξεκινήσω άμεσα!

Το δυςκολο με δικη σου ξυλεία ειναι η σωςτη ξήρανση της ώστε να μην εχεις θέματα στα κομμάτια μετα...ακομα και σάπισμα μπορει να γίνει...

Πολύ ωραία κομμάτια, η καρυδιά είναι ίσως το πιο όμορφο ελληνικό ξύλο

Το δυςκολο με δικη σου ξυλεία ειναι η σωςτη ξήρανση της ώστε να μην εχεις θέματα στα κομμάτια μετα...ακομα και σάπισμα μπορει να γίνει...

Ακριβώς, το παν είναι η ξήρανση.

Μετά από πολλές ώρες κοψίματος, τριψίματος, φινιρίσματος, βαψίματος κ.λ.π έφτασε η ώρα να σας δείξω την νέα μου κατασκευή βάσει τεχνικής intarsia. Είναι ένα σκιάχτρο που σχεδιάστηκε στο χέρι, το σχέδιο είναι παρμένο από το νετ αλλά επειδή για να το κατεβάσω έπρεπε να το πληρώσω το έβλεπα και το σχεδιάσα στην κλίμακα που ήθελα. Αποτελείται από τριάντα κομμάτια και είναι από πεύκο. Χρησιμοποιήθηκαν βερνικάκια και συντηρητικά ξύλου της βιβεχρωμ ούτως ώστε να φαίνοντε τα νερά του ξύλου. Στηναρχή τα πέρασα από το ρουτερ να στρογγυλέψω τις ακμές και μετά ΠΟΛΥ τρίψιμο στο χέρι, για το τελικό φινίρισμα πριν το βάψιμο έτριψα τα κομμάτια με την σκληρή πράσινη τσόχα από σφουγγάρι scotch brite. Δεν θα το πιστέψετε τι αποτέλεσμα έδωσε. Στο τέλος πήραν θέση μάχης τα λαδάκια και βερνικάκια, κόλλημα τα κομμάτια, πέρασμα με άχρωμο σπρέυ βερνίκι και ... ιδού!!!!
20160206_140952.jpg
20160206_140926.jpg

@ diabolic
Πολύ όμορφες κατασκευές, μπράβο σου. Το καλό ξύλο δίνει ρέστα και είναι το 80% του αποτελέσματος, ό,τι και να κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Φοβερή η καρυδιά.

Μετά από πολλές ώρες κοψίματος, τριψίματος, φινιρίσματος, βαψίματος κ.λ.π έφτασε η ώρα να σας δείξω την νέα μου κατασκευή βάσει τεχνικής intarsia. Είναι ένα σκιάχτρο που σχεδιάστηκε στο χέρι, το σχέδιο είναι παρμένο από το νετ αλλά επειδή για να το κατεβάσω έπρεπε να το πληρώσω το έβλεπα και το σχεδιάσα στην κλίμακα που ήθελα. Αποτελείται από τριάντα κομμάτια και είναι από πεύκο. Χρησιμοποιήθηκαν βερνικάκια και συντηρητικά ξύλου της βιβεχρωμ ούτως ώστε να φαίνοντε τα νερά του ξύλου. Στηναρχή τα πέρασα από το ρουτερ να στρογγυλέψω τις ακμές και μετά ΠΟΛΥ τρίψιμο στο χέρι, για το τελικό φινίρισμα πριν το βάψιμο έτριψα τα κομμάτια με την σκληρή πράσινη τσόχα από σφουγγάρι scotch brite. Δεν θα το πιστέψετε τι αποτέλεσμα έδωσε. Στο τέλος πήραν θέση μάχης τα λαδάκια και βερνικάκια, κόλλημα τα κομμάτια, πέρασμα με άχρωμο σπρέυ βερνίκι και ... ιδού!!!!

Τα σέβη μου! Υπέροχο! Συγχαρητήρια! Απίστευτη δουλειά!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φοβερο το σκιαχτρο!
Μπραβο μαστορα!

Πολύ καλό!

Ευχαριστώ παιδιά. Αποτελείται από τριάντα κομμάτια και έχει ύψος 32 εκατοστά.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλεία, κόψιμο, επεξεργασία, βάψιμο. Μπράβο Δημήτρη.

Απλά Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ !!!!!!!!