Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μετά από πολλές ώρες κοψίματος, τριψίματος, φινιρίσματος, βαψίματος κ.λ.π έφτασε η ώρα να σας δείξω την νέα μου κατασκευή βάσει τεχνικής intarsia. Είναι ένα σκιάχτρο που σχεδιάστηκε στο χέρι, το σχέδιο είναι παρμένο από το νετ αλλά επειδή για να το κατεβάσω έπρεπε να το πληρώσω το έβλεπα και το σχεδιάσα στην κλίμακα που ήθελα. Αποτελείται από τριάντα κομμάτια και είναι από πεύκο. Χρησιμοποιήθηκαν βερνικάκια και συντηρητικά ξύλου της βιβεχρωμ ούτως ώστε να φαίνοντε τα νερά του ξύλου. Στηναρχή τα πέρασα από το ρουτερ να στρογγυλέψω τις ακμές και μετά ΠΟΛΥ τρίψιμο στο χέρι, για το τελικό φινίρισμα πριν το βάψιμο έτριψα τα κομμάτια με την σκληρή πράσινη τσόχα από σφουγγάρι scotch brite. Δεν θα το πιστέψετε τι αποτέλεσμα έδωσε. Στο τέλος πήραν θέση μάχης τα λαδάκια και βερνικάκια, κόλλημα τα κομμάτια, πέρασμα με άχρωμο σπρέυ βερνίκι και ... ιδού!!!!
View attachment 124347

ΑΠΊΘΑΝΟ!!! :grinning-smiley-043

Eχω την εντυπωση οτι ειναι η μοναδικη κατασκευη μεχρι στιγμης που εχει παρει τα περισσοτερα 'likes'!!! :))

Kαι πως να μην τα παρει αλλωστε αφου ειναι ενα μικρο αριστουργημα!! Mπραβο και παλι Δημητρη!!

Έτοιμη και η κρασοβάση.
Σκέφτηκα όμως αντί να βάλω ένα μπουκάλι κρασί να βάλω ένα μπουκάλι που ζωγράφισε η Μητέρα μου!.
Νομίζω ότι είναι πιο ωραίο!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έτοιμη και η κρασοβάση.
Σκέφτηκα όμως αντί να βάλω ένα μπουκάλι κρασί να βάλω ένα μπουκάλι που ζωγράφισε η Μητέρα μου!.
Νομίζω ότι είναι πιο ωραίο!

Μπορει να φανει χαζη η απορια μου, αλλα πως στεκεται ορθιο? απλα και μονο ισορροπιας

Μπραβο στη μαμα, πολυ ομορφο σχεδιο και χρωματισμος!!

Καλλιτεχνικό σόι είστε Νίκο!
Μπράβο πολύ μου αρέσει!

Στο βάθος φαίνονται και τα μπαστούνια που πυρογραφεί ο Father μου...
Άσε πολύ καλλιτεχνία αν σου δείξω κια άλλα πράγματα θα πάθεις πλάκα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορει να φανει χαζη η απορια μου, αλλα πως στεκεται ορθιο? απλα και μονο ισορροπιας

Χάρη στον Δαυίδ Κοπέρφιλντ!

Το κέντρο βάρους της όλης κατασκευής είναι στην κατακόρυφη της βάσης Νεκ.
Όπως τα παλιά πιθαρια οι τζαρες που λέγαμε.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καθόλου χαζή Νεκτάριε ...το ίδιο ετοιμαζόμουν να ρωτήσω

Και σε μια τέτοια στήριξη μπορείς να εμπιστευθείς ένα μπουκάλι κρασί ??? στο παραμικρό κούνημα .... σφουγγαρόπανο.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καθόλου χαζή Νεκτάριε ...το ίδιο ετοιμαζόμουν να ρωτήσω

Και σε μια τέτοια στήριξη μπορείς να εμπιστευθείς ένα μπουκάλι κρασί ??? στο παραμικρό κούνημα .... σφουγγαρόπανο.

Α μην αγχώνεσαι για την σταθερότητα, είναι πολύ καλή ιδιαίτερα για μικρά μπουκάλια.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλά κρατάει. Απλά σε θέμα σεισμού ή χτυπήματος σίγουρα θα πέσει αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με κανονική βάση...

Κοβεις το ξυλο 35 μοιρες και απο τις 2 πλευρες και κανεις την τρυπα λιγο πιο πανω απο την μεση.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το κέντρο βάρους της όλης κατασκευής είναι στην κατακόρυφη της βάσης Νεκ.
Όπως τα παλιά πιθαρια οι τζαρες που λέγαμε.

Για να ισορροπεί πρέπει η κατακόρυφος που διέρχεται από το συνδυασμένο κέντρο βάρους ξύλου/μπουκαλιού να τέμνει την βάση στήριξης.

Είπα κάτι λάθος?

Το "είναι στην κατακόρυφη της βάσης " δεν μου ακούγεται σωστά διατυπωμένο ...

Αφού εκεί είναι, πως να το πω αλλιώς?

Νίκο βρήκες κανένα ξυλαρακι για εμένα???

Νίκο βρήκες κανένα ξυλαρακι για εμένα???

Αφού εκεί είναι, πως να το πω αλλιώς?

Ποια είναι η κατακόρυφη της βάσης ?

Η κατακόρυφος στο επίπεδο της βάσης Γιάννη και στο κέντρο αυτής.
Πάνω σε αυτή πρεπει να ειναι το κέντρο βάρους του αντικειμένου για να μην πέφτει.

Βέβαια θέλει προσοχή γιατί αν το κάτω ξύλο δεν έχει μεγάλη επιφάνεια θα είναι επιρρεπες στις πτώσεις με ένα άγγιγμα.

Επειδή θέλω να φτιάξω το ίδιο κόλπο με αλυσίδα τι αλυσίδα πρέπει να πάρω που να κολλάει με την αργκον?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απο οποιοδήποτε μέρος της βάσης κι αν περνάει θα ισοροπεί.
Στο κέντρο θα είναι ιδανικά.

Παίζετε με τις λέξεις και διαφωνείτε ενώ λέτε το ίδιο πράγμα για μια ανούσια λεπτομέρεια και δεν διαφωνείτε για ανακρίβειες σε ουσιαστικους χειρισμούς μηχανημάτων και εργαλείων .. LOL !