Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό μεσημέρι.

Είναι όλα κλειστά τα μαγαζιά με είδη κιγκαλερίας για να βρω κάνα όμορφο πιαστράκι για την κλειδοθήκη, οπότε ξεκίνησα μια ξύλινη θήκη για χαρτάκια "κύβους" κ μολυβοθήκη.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μεταξύ των γνωστών πλέον κατασκευών (ρεσουδάκια για δώρα) και μία βάση για κάρτες από ξύλο Δρυός.

DSC_0255.jpg

DSC_0257.jpg

DSC_0258.jpg

Από μία "λωρίδα" ξύλου Δρυός με πάχος λιγότερο από 1 εκατοστό (πριν το πλάνισμα) και με μήκος περίπου 20 εκατοστά.

Διαδικασία κατασκευής: Αρχικά κόπηκαν τα κομμάτια σε φαλτσοπρίονο στις επιθυμητές διαστάσεις (με προσοχή πάντα λόγω των μικρών διαστάσεων). Έπειτα κόπηκε το στήριγμα της βάσης με γωνία 45 μοιρών (στην ένωση με την βάση) και σε γωνία 30 μοιρών (εκεί που πατάει).
Κατόπιν αυτού τρίφτηκαν τα κομμάτια με γυαλόχαρτα 80-120-240-400-500.
Έγιναν μισοχαρακτές συνδέσεις για το στήριγμα των καρτών και του ποδιού της βάσης και με κόλλα Titebond εξασφαλίστηκε η σωστή και μακροχρόνια σύνδεση των κομματιών.
Για το σχεδόν τέλειο ρεγουλάρισμα του πατήματος της κατασκευής χρησιμοποίηθηκε πλάνη χειρός.
Αφού στέγνωσε η κόλλα (μετά από μισή ώρα) περάστηκε η κατασκευή με 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο + Πορτοκαλέλαιο AURO.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Φαλτσοπρίονο, έκκεντρο τριβείο, πλάνη-ξεχονδριστήρας, σκαρπέλο, πλάνη χειρός.

Δεν μου αρεσει.
Απο μπροστα κατι γινεται αλλα απο το πλαι φαινεται πολυ προχειρη κατασκευη σαν να την ξεβρασε η θαλασσα.

Δεν μου αρεσει.
Απο μπροστα κατι γινεται αλλα απο το πλαι φαινεται πολυ προχειρη κατασκευη σαν να την ξεβρασε η θαλασσα.

Ίσως το ξύλο της Δρυός να μην σου κάθεται καλά στο μάτι! :p
Η παρομοίωση σου όμως είναι όλα τα λεφτά χαχαχα!!!

Μην ξεχνάς όμως ότι η θάλασσα ξερνάει και γοργόνες!!! :p

Εγω το βλεπω σα γοργονιτσα :)))

Παντως Νικο πρεπει να βρουμε τροπο να σταμπαρουμε τις μκροκατασκευες.

Εγω το βλεπω σα γοργονιτσα :)))

Παντως Νικο πρεπει να βρουμε τροπο να σταμπαρουμε τις μκροκατασκευες.

Υπογραφή και φτάνει! :p

Θα γίνω γρουσούζης,αλλά δεν πειράζει.....
Η μονογραφή πράγματι φτάνει,αλλά μην την κάνεις με μαρκαδόρο χαλάει όλο το σύνολο.Πυρογράφο μπορεί να μην έχεις,αλλά κι ένα πυρωμένο κατσαβίδι θα δώσει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ`τον μαρκαδόρο.
Δεν μιλάμε για καλλιγραφίες,αλλά για μερικές κάθετες γραμμές.

Θα γίνω γρουσούζης,αλλά δεν πειράζει.....
Η μονογραφή πράγματι φτάνει,αλλά μην την κάνεις με μαρκαδόρο χαλάει όλο το σύνολο.Πυρογράφο μπορεί να μην έχεις,αλλά κι ένα πυρωμένο κατσαβίδι θα δώσει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ`τον μαρκαδόρο.
Δεν μιλάμε για καλλιγραφίες,αλλά για μερικές κάθετες γραμμές.

Έχω το versatip αλλά το δουλεύει ο πατέρας μου.

Ο φίλος-καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ένα φτερό και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ισχύει αυτό που λες αλλά ο μαρκαδόρος είναι πολύ λεπτός και δεν τον καταλαβαίνεις εύκολα.
Ίσως με ακόμα πιο λεπτό μαρκαδόρο να μην γίνεται καθόλου αντιληπτό.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αλλά εάν φτιάξεις μία μόνο φορά το μονόγραμμα από σίδερο με μία λαβή, μετά θα μπορείς να το θερμαίνεις και να μαρκάρεις τις δημιουργίες σου όπως μάρκαραν τα γελάδια στο far west....

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αλλά εάν φτιάξεις μία μόνο φορά το μονόγραμμα από σίδερο με μία λαβή, μετά θα μπορείς να το θερμαίνεις και να μαρκάρεις τις δημιουργίες σου όπως μάρκαραν τα γελάδια στο far west....

Δεν νομίζω να αξίζει από την στιγμή που το κάνω ερασιτεχνικά...

Καλό μεσημέρι.

Στέγνωσε κ η θήκη / μολυβοθήκη.
Το μπεγλέρι αποτελεί στυλιστική άποψη :2thumb22sup:

Πολυ ωραια βγηκε η κλειδοθηκη και η μολυβοθηκη !! Μπραβο !!

Σας ευχαριστώ.

Το χρώμα αλλά και η κατασκευή σου είναι πολύ ωραία Παππού.
Θέλω στο μέλλον όμως να κάνεις μία εισαγωγή στην μισοχαρακτή για να δεις πόσο πιο σταθερή θα είναι η κατασκευή σου αλλά και πιο ωραία στο μάτι.
Ειδικά δε με finger joints αυτού του τύπου οι κατασκευές είναι πραγματικά απίστευτες αλλά θέλει πολύ ώρα και υπομονή.

Είχε κάνει 2 κουτάκια ο φίλος μου από Έβενο με χελιδονουρές... Τι να πει κανείς! Τα έβλεπες και τα θαύμαζες πραγματικά! :)

Νίκο σε ευχαριστώ.
Σιγά, σιγά μωρέ θα ανέβουμε σκαλοπάτι.
Είμαι και γέρος άνθρωπος μην το ξεχνάς αυτό !

Νίκο σε ευχαριστώ.
Σιγά, σιγά μωρέ θα ανέβουμε σκαλοπάτι.
Είμαι και γέρος άνθρωπος μην το ξεχνάς αυτό !

Σε αυτη την ηλικια, γερος ειναι μονο ενας δημοσιος υπαλληλος. Οι υπολοιποι σκ@στε και δουλευετε για να επιβιωσετε/αν εχετε δουλεια, μεχρι τα 65-67-70.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σε αυτη την ηλικια, γερος ειναι μονο ενας δημοσιος υπαλληλος. Οι υπολοιποι σκ@στε και δουλευετε για να επιβιωσετε/αν εχετε δουλεια, μεχρι τα 65-67-70.

Σταμάτα την γκρίνια εσύ!!!