Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παπου ποτε τελειωνει η αδεια?:flipout:

Nεκτ.
Το "παππού Κώστα" έχει ξεκινήσει να δουλεύει από τις 16/8 ............:-bye--bye-

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλλιτέχνης ο Παππούς! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

:grandpa:
Έτοιμο το ρολόι.
Καλούτσικο βγήκε τελικά για τους 4 μήνες που ασχολούμαι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έτοιμο το ρολόι.

Πάρα πολύ καλό, όχι απλά "καλούτσικο"!

4 μήνες για να φτιάξεις αυτό το ρολόι????? ;)

Αστειεύομαι, πολύ ωραίο βγήκε! Αν και λίγο παλιομοδίτικη η αριθμοσειρά για τα γούστα μου, φαντάζομαι πάντως πως θα ταιριάζει στο χώρο που θα μπει. :)

Ετοίμασα στην δουλειά (με χρήση CNC βέβαια) ξυλογραμματάκια ύψους 35 mm, αλλά πάρα είναι "σωστά" για να τα χρησιμοποιήσω σε ερασιτεχνικές κατασκευούλες.
Να βάλω αυτά?
Αλλιώς θα δω τι θα τα κάνω κάααααποια στιγμή.

Έτοιμο το ρολόι.

Πολυ καλο!

Έτοιμο το ρολόι.

Αμα τα ψηφία ήταν και στη σωστή τους θέση θα ήταν ακόμα καλύτερο ...

Αμα τα ψηφία ήταν και στη σωστή τους θέση θα ήταν ακόμα καλύτερο ...

Θα διορθώσω το 1 κ το 11.

Ένα κομμάτι από παλιό πατζουρι και μερικά χρώματα ένα από τα αργά βραδάκι του Αυγούστου.

DSC_3289.jpg

Ωραίο το ρολόι, έχω κι εγώ έναν μηχανισμό και δείκτες που τους λιβανίζω για παραπάνω από ένα χρόνο, οπότε μπορούμε να πουμε ότι το τέλειωσες αρκετά γρήγορα.
Βασικά μου έχει μπει η ιδέα να φτιάξω ένα που να γυρνάει αριστερόστροφα, αλλά δεν ξέρω που θα βρω τέτοιον μηχανισμό.

@costas1965
Πολυ ωραιο το ρολοι , και μετα την διορθωση των ψηφιων θα ειναι τελειο !!

@Κυριακο
Καλλιτεχνικη φλεβα ο Κυριακος ! Πολυ ωραιος !!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίο το ρολόι, έχω κι εγώ έναν μηχανισμό και δείκτες που τους λιβανίζω για παραπάνω από ένα χρόνο, οπότε μπορούμε να πουμε ότι το τέλειωσες αρκετά γρήγορα.
Βασικά μου έχει μπει η ιδέα να φτιάξω ένα που να γυρνάει αριστερόστροφα, αλλά δεν ξέρω που θα βρω τέτοιον μηχανισμό.

Καλημέρα
για τσεκάρισε - ρώτα εδώ: http://www.atas.gr/product.php?products_id=1600&sess=8e48802fdf0296dc5f621be531fb89ad

...οπότε μπορούμε να πουμε ότι το τέλειωσες αρκετά γρήγορα.

Παρανόηση ! Όταν κάπου παραπάνω εγραψα κάτι για 4 μήνες, εννοούσα ότι ξεκίνησα να ασχολούμε με τα "ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ" τους τελευταίους 4 μήνες.
Το ρολόι το ξεκίνησα προχθές για κάνα 3ωρο & χτές το πέρασα 3 χέρια σπρέυ γυάλισης. Συνολικά 4 με 5 ώρες (Όχι 4 μήνες !!!).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@costas1965
Πολυ ωραιο το ρολοι , και μετα την διορθωση των ψηφιων θα ειναι τελειο !!

@Κυριακο
Καλλιτεχνικη φλεβα ο Κυριακος ! Πολυ ωραιος !!

Ευχαριστώ. Η διόρθωση έγινε ήδη μετά & την παρότρυνση για template του IOANNISTA.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα κομμάτι από παλιό πατζουρι και μερικά χρώματα ένα από τα αργά βραδάκι του Αυγούστου.

DSC_3289.jpg

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ένα template χρειάζεσαι ...

View attachment 130458

Ήδη έγινε, Ευχαριστώ.

Αν σου είναι εφικτό μια λύση - σκαρίφημα (με ξεχωριστά parts) για το παρακάτω φωτιστικό που θέλω να φτιάξω.
Υλικό: MDF
Μήκος: 40 εκ
Ύψος: 36 εκ
Πάχος: 21 εκ
Μάκρος καλωδίου: 200 εκ
Λαμπτήρας: 1 x 20W E27

Στα χαρακτηριστικα του λεει οτι ειναι self assembly, οποτε πρεπει να εχει εγκοπες για να κουμπωσουν - "σφηνωσουν" τα ποδια και η βαση του ντουι στο σωμα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Στα χαρακτηριστικα του λεει οτι ειναι self assembly, οποτε πρεπει να εχει εγκοπες για να κουμπωσουν - "σφηνωσουν" τα ποδια και η βαση του ντουι στο σωμα.

Καλά ας το φτιάξουμε πρώτα εμείς, γιατί το πουλάνε 72 & ας βάλουμε & λίγη εποξική κόλλα στα κρυφά του σημεία !!! :a0210:

Ετσι ειναι, πληρωνεις το designe.
Εν τῷ μεταξύ ριξε μια ματια και σε αυτο : http://lumino.se/
Πιο "παιχνιδιαρικο" και ευμεταβλητο ως προς το σχημα. Δυσκολια θα εχουν οι φαλτοκοπες για τα ποδια, και το κουτι της λαμπας (diffuser κ.τ.λ.)