Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο Σωτήρη.
Πάρε καμιά ιδέα όμως απ´ αυτό και φτιάξε κάτι απλό και λειτουργικό γιατί, αν κρίνω απ´ τον πάτο στο τασάκι, πρέπει να έφαγες κάμποσα κλωτσήματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο Σωτήρη.
Πάρε καμιά ιδέα όμως απ´ αυτό και φτιάξε κάτι απλό και λειτουργικό γιατί, αν κρίνω απ´ τον πάτο στο τασάκι, πρέπει να έφαγες κάμποσα κλωτσήματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ευχαριστώ Μπάμπη, θα το βάλω στα άμεσα , γιατί πραγματικά δεν αισθάνθηκα καλά σήμερα με το ρούτερ έτσι ελεύθερο, από κλωτσήματα...χμμμ..μέχρι να του πάρω τον αέρα...καμιά δεκαριά τουλάχιστον....ευτυχώς είναι ο πάτος και θα μαυρίσει λίαν συντόμως....και θα καλυφθούν κάπως τα σκαψίματα...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραίο. Του παίρνεις τον αέρα του ρουτερ, σιγά, σιγά. Μπράβο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ωραιος. Η συγκεκριμενη κατασκευη οσο περισσοτερες "ατελειες" εχει τοσο πιο ομορφη ειναι κατα την γνωμη μου.

Και εγω σκεφτομαι να κανω μια βαση, αλλα γενικα ισχυει ο κανονας αργα και σταθερα και παντα με τα 2 χερια ακομα και αν ειναι με ρουτερ περιθωριων... ;)

εγώ θα την κάνω την βάση σίγουρα, μία απλή χωρίς περιπλοκότητες....είναι too much να δουλεύεις το ρούτερ σε ανώμαλη επιφάνεια, κεκλιμένη, χωρίς να υπάρχει κάπου να πατάει σταθερά η βάση του.

@ strs
Πολυ ομορφο το τασακι απο ελια !!!!
Περυσι ξεκινησα να κανω ενα τετοιο με φρεσκια ελια και ναι μεν βγηκε και ανετα αλλα οταν ξεραινοταν αρχισε να σκαει απο παντου!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

@ strs
Περυσι ξεκινησα να κανω ενα τετοιο με φρεσκια ελια και ναι μεν βγηκε και ανετα αλλα οταν ξεραινοταν αρχισε να σκαει απο παντου!!
εγώ πέρσι έκανα ένα παρόμοιο από πεύκο, αλλά όπως και εσύ ήταν φρέσκο, και φέτος, έκανε μία βαθιά ρωγμή...ελπίζω αυτό με την ελιά να μην διασπαστεί σε κομμάτια...

το σκάψιμο πως το έκανες?

Με ρουτερ το εκανα και εγω και τριψιμο αλλα μπουκωνε τα γυαλοχαρτα επειδη ηταν φρεσκο.

Last edited:

Πολύ όμορφο Σωτήρη.

Ωραίο Σωτήρη. Αν κάνεις αυτό που σου έδειξε ο Μπάμπης πάρε και δυο κομμάτια τεφλόν και βίδωσε τα κάτω να γλιστρά όμορφα και ωραία η βάση.

Για τα σκισίματα που κατα καιρούς γίνονται ακόμα και σε τραπέζια που κάνουμε και συνήθως εντοπίζονται στις άκρες των ενώσεων, ακόμα και σε εργοστασιακά πρεσαρίσματα ξύλων (πχ αγορά ελάτης από μαγαζιά praktiker-leroy) η λύση είναι σχετικά απλή
Πρέπει να φύγει μία φλούδα με ροκάνι από το σόκορο και να μην είναι εντελώς ευθεία τα σόκορα στο σημείο των ενώσεων

Σχηματάκι

99jamrf.png

Απο πάνω ένα τετραγωνισμένο κομμάτι όπως το βγάζει πχ μία πλάνη
Με το ροκάνι που το ξεκινάς από την άκρη του σοκόρου αρχίζεις και όσο πας στο κέντρο πιέζεις και όσο πας στην άλλη άκρη μειώνεις την πίεση.
Ετσι βγάζεις μία φλούδα πιο χοντρή από το κέντρο από ότι στις άκρες και δημιουργείς μία μικρή κοιλιά. Στο σχήμα φαίνεται πιο έντονα για προφανείς λόγους.

Οταν λοιπόν βάλεις κόλλα και πιέσεις με σφιγκτήρες για την ένωση αν η δύναμη πίεσης στο κέντρο είναι 100 στα άκρα είναι πιο μεγάλη από 100 και έτσι στα άκρα δεν παρουσιάζονται σχησίματα/ανοίγματα.

Αγάπη σωστό αυτό που αναφέρεις αλλά τα παιδιά λένε για τα σκισιματα σε συμπαγή ξυλεια από το στεγνωμα του ξύλου.

Τότε γράψε λάθος κατάλαβα ότι πήρε κομμάτι πεύκο από τα κλασικά απο λερου κλπ και γι ανα αποφυγει στο μέλλον κατι παρόμοιο εαν το ξανα επιχειρήσει με κάτι άλλο προφανώς... (πρέπει να τελειώσω το πρώτο καφέ μάλλον)

@ strs

Έτσι είναι το φρέσκο ξύλο :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγάπη σωστό αυτό που αναφέρεις αλλά τα παιδιά λένε για τα σκισιματα σε συμπαγή ξυλεια από το στεγνωμα του ξύλου.

Μόνο με σωστή ξήρανση λύνεται αυτό, δυστυχώς.

Γιατί δεν τα ξηραίνεται μέσα σε κουβά με άμμο και πετρογκάζ από κάτω; Αν θέλετε μπορώ να βρω λεπτομέρειες για χρόνους και θερμοκρασίες.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

αν με δει η γυναίκα μου να ξεραίνω τα ξύλα στο φούρνο στο σπίτι ...μάλλον θα έχουμε ιστορίες....

Εγώ μια κρεμάστρα την σκάρωσα τώρα πριν λίγο έτσι για να μου περάσει η ώρα.

Γιατί δεν τα ξηραίνεται μέσα σε κουβά με άμμο και πετρογκάζ από κάτω; Αν θέλετε μπορώ να βρω λεπτομέρειες για χρόνους και θερμοκρασίες.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Για λεγε!

Απλό καί χρήσιμο,ωραίος ο Κώστας.

Για λεγε!

Ψάχνω να βρω το βιβλίο με τις οδηγίες και δεν το βρίσκω. Μόλις τα καταφέρω θα ενημερώσω!