Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

μπράβο Νεκ!

το παραπάνω που θα έκανα εγώ, θα ήταν να φάω τις ακμές, να τις καμπυλώσω, ειδικά στην βάση, πιστεύω πως θα έδειχνε πολύ καλύτερα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Nεκτάριε είσαι αρχηγός,καταπληκτικό :SFGSFGSF:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Η ιδεα ειναι ενας φωτεινος ξυλινος ουρανοξυστης. Γιαυτο η καθετοτητα αλλα και η επιλεκτικα γωνιασμενες ακμες. Οι μεγαλες πλευρες στο σωμα και τη βαση ειναι επιπεδες. Οι μικρες επιφανειες ειναινοπως προηλθαν απλα απο τριψιμο.
Θα ηθελα να ειναι ποιο στενη η εγκοπη αλλα δεν θα χωραγε η ταινια.
Σκεφτηκα να τη φτιαξω με το ρουτερ με το αναλογο μπιτ ωστε στο βαθος να ειναι φαρδυ και στην εξοδο στενο, αλλα μου φανηκε πολυ δυσκολο και προχωρημενο, τουλαχιστον για το πρωτο φωτιστικο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κοιτα να μαθαινεις Νικο...

Αυτό μού θυμίζει τό τραγούδι "ο νέος είναι ωραίος,αλλά ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς" -bye-

Diabolic
Ρίξε τώρα εσύ τις 6αρες σου με τα ρεσώ για να μην στην βγαίνει με κόκκινο ο κοντοχωριανός σου !

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίο Νεκ αλλα πλάνη Parkside εσυ ;
Τσκ, τσκ, τσκ
Α και που σαι;
Πάρε ενα κανονικό κράνος.
Αυτο το κίτρινο το βλέπω πολυ ψεύτικο

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίο Νεκ αλλα πλάνη Parkside εσυ ;
Τσκ, τσκ, τσκ

Sent from my iPad using Tapatalk
:flipout:
Που να δεις και το κολωνατο.
Για τη πλανη εχεις ενα δικιο αλλα απο τη μια εχουν γραφτει δυθυραμβοι για τη παρτη της και η χρηση της ειναι σπανια.
Για το κολωνατο με καλυπτει μεχρι στιγμης και δεν βλεπω λογω να το αλλαξω, σπανια χρηση επισης χωρις απαιτησεις ακριβειας.
Α, εχω και ενα φαλτσοπριονο parkside, αλλα εχει να δουλεψει απο περσυ το καλοκαιρι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ολα ξεκινησαν απο την ιδεα του Νικου με τα φωτιστικα του.
Το μελετησα λιγο για κατι λιγο διαφορετικο βελτιωμενο σε σημεια.

image uploader

Ενα κουτσουρο οξιας ορθογωνικης μορφης που το κραταγα για ρεσο.

Επεξεργασια με δισκοπριονο, πλανη, ταινιολειαντηρα και παλμικο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

image share

Μολις βγηκε απο το λαδι...

image host

Ετοιμο να μπει στο τραπεζακι.

Κοιτα να μαθαινεις Νικο...

Χαχα, Γατάκι...

Έχεις να φας πολλά ψωμιά ακόμα για να με φτάσεις.
Κοίτα μην φας κανένα χέρι στην μισοχαρακτή...

Diabolic
Ρίξε τώρα εσύ τις 6αρες σου με τα ρεσώ για να μην στην βγαίνει με κόκκινο ο κοντοχωριανός σου !

Ετοιμάζω εγώ τα δικά μου μην σκας!!!!
Απλά το πάω λάου λαου γιατί κλαδεύω κάτι καρυδιές κια δεν μου φτάνει ο χρόνος!!! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Χαχα, Γατάκι...

Έχεις να φας πολλά ψωμιά ακόμα για να με φτάσεις.
Κοίτα μην φας κανένα χέρι στην μισοχαρακτή...

Ετοιμάζω εγώ τα δικά μου μην σκας!!!!
Απλά το πάω λάου λαου γιατί κλαδεύω κάτι καρυδιές κια δεν μου φτάνει ο χρόνος!!! :)

Αυτα που σου ειπα εγω περσυ, μου τα λες εσυ φετος? :flipout:
Το ξυλο μου παντα παταγε επιπεδα κατω αλλα και στο φρακτη, τα δικα σου ανισοπεδα να προσεχεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Αυτα που σου ειπα εγω περσυ, μου τα λες εσυ φετος? :flipout:
Το ξυλο μου παντα παταγε επιπεδα κατω αλλα και στο φρακτη, τα δικα σου ανισοπεδα να προσεχεις.

Θα θελες...
Προσέχω στρατηγέ μου!!!

Στα πολύ ανισόπεδα σκαρπέλο και ματσόλα!

Νεκ το καλωδιο δεν γυριζει στη μεγαλυτερη - σκοτεινη πλευρα της βασης ωστε να μην φωτιζεται και δειχνει τοσο πολυ;

Νεκτάριε είναι κουκλάκι!

Τελικα το φινιρισμενο ξυλο δειχνει μαλλον καλυτερο απο τον 'ακατεργαστο' κορμο σε αυτα τα φωτιστικα. Μπραβο Νεκταριε!

Τελικα το φινιρισμενο ξυλο δειχνει μαλλον καλυτερο απο τον 'ακατεργαστο' κορμο σε αυτα τα φωτιστικα. Μπραβο Νεκταριε!

Περί ορέξεως είναι αυτό βασικά. Αν και είμαι βέβαιος ότι αν τα δεις από κοντά θα καταλάβεις πιο είναι πιο ωραίο!! :p

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νεκ το καλωδιο δεν γυριζει στη μεγαλυτερη - σκοτεινη πλευρα της βασης ωστε να μην φωτιζεται και δειχνει τοσο πολυ;
ολα γυριζουν...

Άλλο ένα led φωτιστικό από ξύλο ελιάς με διαφορετική τεχνική κατασκευής (πιο χειροποίητη).

[url=https://flic.kr/p/P94z52]

[url=https://flic.kr/p/NXJD2W]

[url=https://flic.kr/p/Ey3n3k]

[url=https://flic.kr/p/NFoRGj]

Η κύρια διαφορά με τα προηγούμενα είναι ότι η υποδοχή της ledοταινίας σκαλίστηκε στο χέρι με Ιαπωνικό σκαρπέλο και ματσόλα (λόγω και της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου κομματιού). Φυσικά αυτό στοίχησε πολύ περισσότερο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι απείρως καλύτερο τόσο στην "σφιχτή εφαρμογή της ταινίας αλλά και στην διακύμανση που κάνει.

Το ύψος του φωτιστικού είναι περίπου 1.2 μέτρα ενώ έπειτα από υποδείξεις - συμβουλές που δέχτηκα, το τροφοδοτικό τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του φωτιστικού (σε αυτό βοήθησε και η σφιχτή εφαρμογή της ταινίας).

Τέλος, το φινίρισμα έγινε με βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο. Σκέφτηκα να το περάσω και ένα χέρι βερνίκι πολυουρεθάνης για πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα αλλά το λυπήθηκα!

Code:
Ωραιο Νικ, το κλαδι ελπιζω αν ειναι στεγνο και οχι σημερινο. Αλλιως νομιζω θα εχεις θεμα με σκασιματα, δεν θα εχεις?
Το εχεις ξεφλουδιζει? πολυ γυαλισμα μου θυμισε αφρικανικο παπαγι σε καλιστεια body building:flipout:

Συγνωμη, για το χαρακτηρισμο.:slapface:
Παντως το γιαπωνεζικο με τη ματσολα εκανε πολυ καλη δουλεια!

Ωραιο Νικ, το κλαδι ελπιζω αν ειναι στεγνο και οχι σημερινο. Αλλιως νομιζω θα εχεις θεμα με σκασιματα, δεν θα εχεις?
Το εχεις ξεφλουδιζει? πολυ γυαλισμα μου θυμισε αφρικανικο παπαρι σε καλιστεια body building:flipout:

Ψεσινή είναι η φωτογραφία Τόμπυ! Σκασίματα σε λάδι δεν γίνονται ποτέ, μόνο σε βερνίκι. Το βερνίκι πολυουρεθάνης το αφήνω 2 μέρες για να στεγνώσει καλά (αν και μέσα σε 24 ώρες θεωρητικά στεγνώνει).
Δεν το ξεφλούδισα εντελώς. Με την μέθοδο τριψίματος που έκανα έχει παντού λίγη φλούδα...

Ντροπήηηηηηη