Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Mεσα στα ρεταλακια οξιας που ειχα φερει απο την Ρουμανια βρηκα ενα που μου φανηκε βαρυτερο σε σχεση με τα αλλα, ανοιχτοχρωμο, που πρεπει να ειναι σφενδαμος (maple αγγλιστι, κελεμπεκι στην πιατσα).

Παραδοξως η σεγα dremel που ποτε δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα με σκληρα ξυλα οπως οξια εως 20μμ δεν μπορουσε να το κοψει ευκολα ας ηταν 18μμ, ουτε καν στην ευθεια, ουτε με την φαρδια λαμα. Επιστρατευθηκε τοτε το βαρυ πυροβολικο της proxxon, με την λεπτη κιολας λαμα που ηδη φορουσε, και δημιουργησε στο πι και φι ενα βραχιολακι :))

34777769512_1bcfd73f07_c.jpg

Επειτα μπηκε στον τριτωνα που 'σιδερωσε' τελεια ολες τις μικροατελειες της κοπης, μεσα και εξω.
34814642931_ed85c1c5e9_z.jpg

Το ξυλο αυτο δεν εχει ιδιαιτερα νερα, εως καθολου, οποτε δεν θα το περασω λαδι. Μαλλον καποιο χρωμα με αερογραφο.

Έφτιαξα και εγώ άλλο ένα ρολογάκι από δρυ και έλατο. Περασμένο με teak oil. Οι καβίλιες είναι από ξύλο καρυδιάς.IMG_20170528_204232.jpg

Παρα πολυ ωραιο Σπυρο!!
Που βρηκες τετοια πλακα δρυος? Ποσα χιλιστα παχος εχει? Διαμετρος κυκλου?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ αλλά σιγά το πράγμα Παππού!
Γύρω στα 15 λεπτά πήρε και ήταν και η πρώτη κοπή!

Παρόλαυτα εξαιρετικές κοπεσ Νικο

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Mεσα στα ρεταλακια οξιας που ειχα φερει απο την Ρουμανια βρηκα ενα που μου φανηκε βαρυτερο σε σχεση με τα αλλα, ανοιχτοχρωμο, που πρεπει να ειναι σφενδαμος (maple αγγλιστι, κελεμπεκι στην πιατσα).

Παραδοξως η σεγα dremel που ποτε δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα με σκληρα ξυλα οπως οξια εως 20μμ δεν μπορουσε να το κοψει ευκολα ας ηταν 18μμ, ουτε καν στην ευθεια, ουτε με την φαρδια λαμα. Επιστρατευθηκε τοτε το βαρυ πυροβολικο της proxxon, με την λεπτη κιολας λαμα που ηδη φορουσε, και δημιουργησε στο πι και φι ενα βραχιολακι :))

Επειτα μπηκε στον τριτωνα που 'σιδερωσε' τελεια ολες τις μικροατελειες της κοπης, μεσα και εξω.

Το ξυλο αυτο δεν εχει ιδιαιτερα νερα, εως καθολου, οποτε δεν θα το περασω λαδι. Μαλλον καποιο χρωμα με αερογραφο.
Πολύ ωραίο Μηχαλη ίσως και μια πυρογραφεια?

Ορίστε και τελειωμένο.

image upload

Ο Ξάδερφος μου είπε ότι δεν θα το βάλει στον τοίχο του παιδικού δωματίου αλλά στην Νταλίκα του!!! :)

Χρώματα Marabu και φινίρισμα με διάφανο βερνίκι νερού.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ορίστε και τελειωμένο.
Ο Ξάδερφος μου είπε ότι δεν θα το βάλει στον τοίχο του παιδικού δωματίου αλλά στην Νταλίκα του!!! :)

Χρώματα Marabu και φινίρισμα με διάφανο βερνίκι νερού.

:a0210:

https://youtu.be/qqyDbDxYenY

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έφτιαξα και εγώ άλλο ένα ρολογάκι από δρυ και έλατο. Περασμένο με teak oil. Οι καβίλιες είναι από ξύλο καρυδιάς.

empedoklis πολυ εντυπωσιακο το εργο σου! Φοβερες κοπες με λεπτομερια, μπραβο σου.
Η φωτο το αδικει παρα πολυ, βγαλε και μια φωτο με περισσοτερο φωτισμο και χωρις ρεφλε.

Έφτιαξα και εγώ άλλο ένα ρολογάκι από δρυ και έλατο. Περασμένο με teak oil. Οι καβίλιες είναι από ξύλο καρυδιάς.View attachment 141427

Πανεμορφο και αυτο Σπυρο

Πολυ ωραίο βγήκε και το scania και το ρολόι.
Για πες διαστάσεις (διάμετρο και παχος ξύλου).
Το δρύινο κομμάτι πόσο λεπτό είναι; Με την σέγα δεν έχω καταφέρει να κόψω δρυ, εχω κάτι κομμάτια από παρκέ και δεν μπορώ να τα αξιοποιήσω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν & δεν μου αρέσει να φτιάχνω τα ίδια πράγματα, όταν παίρνεις εντολή "άνωθεν" υπακούς θες δεν θες ! ! !
Κατασκευή εκ νέου το φωτιστικό σε version with red cable.

Πολύ όμορφο το ρολόι σου Σπύρο.

Μην κάνεις όμως τόσο άκρη τις τρύπες για τις καβίλιες & βάζε πάντα από κάτω άλλο ξύλο στο ξετρύπημα, γιατί βλέπω μικρές αστοχίες.

Ίσως & οι δείκτες να ήθελαν κάποιον άλλον χρωματισμό.

Πάντα με φιλική διάθεση παππούς Κ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στα χειροποίητα πράγματα Παππού, ποτέ το ένα δεν είναι ίδιο με το άλλο ακόμα και αν εμφανισιακά και κατασκευαστικά μοιάζουν!

Αν & δεν μου αρέσει να φτιάχνω τα ίδια πράγματα, όταν παίρνεις εντολή "άνωθεν" υπακούς θες δεν θες ! ! !

Δεν ανοίγεις μια βιοτεχνία φωτιστικών & ξύλινων παιχνιδιών με όλα αυτά που έχεις κάνει....

Δεν ανοίγεις μια βιοτεχνία φωτιστικών & ξύλινων παιχνιδιών με όλα αυτά που έχεις κάνει....

:ernaehrung004:
Μακάρι να είχα λίγο χρόνο παραπάνω.

Όπως λέει και ο Παππούς, "Καλό βράδυ"

Το σήμα της Scania πάνω σε 4άρι κόντρα πλακέ, κομμένο με την κορδέλα 6mm στην Metabo.
Πάει για δώρο στο ανιψάκι που βαφτίζεται αύριο (ο φάδερ είναι οδηγός Scania και έχει περάσει και το μικρόβιο στο παιδί).
Ακολουθεί τρίψιμο των περιθωρίων με dremel και λίμα και γενικό τρίψιμο με 180άρι γυαλόχαρτο.
Αύριο θα βαφτεί!

Μπράβο ρε. Πολύ ωραίο

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Χεχεχε τοπα γω

Έφτιαξα και εγώ άλλο ένα ρολογάκι από δρυ και έλατο. Περασμένο με teak oil. Οι καβίλιες είναι από ξύλο καρυδιάς.View attachment 141427
Εμπεδοκλη είναι τελειο

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όσες φορές και να τα βλέπω ρε Κώστα τα φωτιστικά σου, δεν τα χορταινω

Χεχεχε τοπα γω

Mα εσενα θυμηθηκα και δεν το πηγα να το κοψω στην πριονοκορδελιτσα της proxxon.
Eχει πολυ δυναμη η ατιμη δεν το φανταζομουν, ειχες απολυτο δικιο Αντωνη!