Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

:a0210:
Τα γραμμάρια κ η λαβή εύκολα διορθώνονται.
Θα δωθεί σαν διακοσμητικό δώρο.

Τοτε εαν σε παιρνει κοντυνε λιγο τη λαβη και κατεβασε το βαρος στα 360 – 370gr . Ο φιλος σου να προσθεσει φελο και ταινια στη λαβη για να την φερει καπως εκει που θελει.
Ειναι κριμα να την εχει μονιμως κρεμασμενη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τοτε εαν σε παιρνει κοντυνε λιγο τη λαβη και κατεβασε το βαρος στα 360 – 370gr . Ο φιλος σου να προσθεσει φελο και ταινια στη λαβη για να την φερει καπως εκει που θελει.
Ειναι κριμα να την εχει μονιμως κρεμασμενη.

Ο ξεχονδριστήρας με 2 - 3 πάσα πάει το βάρος όπου θέλεις.
Επίσης η πριονοκορδέλα με την κορδέλα των 6 mm φορεμένη επάνω της παίρνει πολύ κλειστές στροφές οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα γίνει συζήτηση μέσω Skype με τον παραλήπτη κ θα παρθούν εκεί οι οποίες αποφάσεις :) :) :)
Καλό βράδυ.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξεκίνησα σήμερα κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα κουτάκι στο οποίο οι συνδέσεις των πλαϊνών θα είναι με ουρές (dovetails). Επειδή μου αρέσει να ταλαιπωρούμαι ολοκληρωμένα, θα το προσπαθήσω να τις κάνω μόνο με εργαλεία χειρός...

Ξεκίνησα λοιπόν σήμερα με δυο κομμάτια από σπανιότατο και πολύτιμο παλετόξυλο, το οποίο καθάρισα και ίσιωσα με την μικρή πλάνη της stanley...
IMG_20170531_211753851.jpg

Τα δυο κομμάτια τα έφερα ώστε να είναι στο ίδιο πάχος, ίδιο πλάτος και με τις έδρες τους κάθετες...
IMG_20170531_211947683.jpg

Με μία ηλεκτρική πλάνη και ξεχονδριστήρα, αυτό θα γινόταν μέσα σε λεπτά, με την πλάνη χειρός πήρε πολλή ώρα και χρειάστηκαν πολλά προσεκτικά περάσματα και συνεχής σύγκριση των δύο κομματιών ώστε να είναι ίσα.

Έπειτα έκοψα με το τζαπανίζ πριονάκι χειρός τις άκρες που είχαν ρόζους και χώρισα τα δύο επιμέρους καθαρά πλέον κομμάτια σε δύο τμήματα το καθένα. Σημάδεψα και τα όρια των ενώσεων και τις αρίθμησα ώστε να ξέρω ποιές γωνίες είναι ζευγάρια.
IMG_20170531_224958340.jpg

Αυτά προς το παρόν, χαλάρωση τώρα...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βραστήρ μπράβο για την προσπάθεια σου αλλά χελιδονουρές και πεύκο δεν πάνε μαζί.
Θα σου σπάσει πολύ εύκολα και είναι και κρίμα.
Βρες πιο σκληρό ξύλο.

Είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω και θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν λάθη ή ότι θα έχει ατέλειες, οπότε προτίμησα να το δοκιμάσω πάνω σε υλικό που δεν μου κόστισε τίποτα. Αν σπάσει η βγει στραβό ή δεν κουμπώνει η οτιδήποτε, απλά το κόβω και πάμε παρακάτω. ;-)

Είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω και θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνουν λάθη ή ότι θα έχει ατέλειες, οπότε προτίμησα να το δοκιμάσω πάνω σε υλικό που δεν μου κόστισε τίποτα. Αν σπάσει η βγει στραβό ή δεν κουμπώνει η οτιδήποτε, απλά το κόβω και πάμε παρακάτω. ;-)

Απλά να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει σωστό με αυτό το υλικο ούτως η άλλως.
Επιπλέον με ένα σανιδάκι καλό ξύλο φυλακή δεν θα πας!!! :)

Δεν ειναι θεμα "φυλακης". Ειναι οτι μου αρεσει να χρησιμοποιω οτι ξυλο η παραγωγο του βρω "πεταμενο". Θα μπορουσε να ηταν και osb... ;-) :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι θεμα "φυλακης". Ειναι οτι μου αρεσει να χρησιμοποιω οτι ξυλο η παραγωγο του βρω "πεταμενο". Θα μπορουσε να ηταν και osb... ;-) :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαχα... Κάποια πράγματα δεν είναι κατάλληλα για όλα!

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο νήμα αν όχι να μεταφερθεί .

3ή πινακίδα -θυρεός , αυτή τη φορά για μια μονάδα που πιστεύω ότι δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις .

Κόντα πλακέ 12άρι , σε 3 επίπεδα , 1ο η βάση , 2ο ο σταυρός (μπλε- άσπρο) και 3ο όλα τα υπόλοιπα , βάψιμο με σπρέι , το μέγεθος είναι κατανοητό πιστεύω.

20170522_212232_zpskxl67kvo.jpg

20170522_212239_zpswgb42d4k.jpg

20170529_172603_zpsefx13487.jpg

20170530_225832_zpsd5udh7oz.jpg

20170531_182838_zpst08bm4ph.jpg

20170531_182744_zpsdxmo9ob9.jpg

K A T A Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο ! ! ! !

Γιωργο συγχαρητηρια!!!!

Η υπηρεσια πρεπει να σου αναθεσει να φτιαχνεις θυρεους για ολα τα τμηματα της!!! :fahne90:

Χαχαχαχα , σε ευχαριστώ , έτσι όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλα !!!!!Αυτή τη φορά επιτελούς έκανα κάτι για την μονάδα που είμαι μέλος της από την πρώτη μέρα ίδρυσης της 25-3-2010.

Ωραίος ο ρεντ

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Πολυ ωραιοσ ο θυρεοσ γεια στα χερια σου.

Πολυ καλύτερο και εντυπωσιακότερο από τα προηγούμενα που έχεις κάνει, μπράβο. Με την dsh έκανες τις κοπές;
Δεν έχω προσέξει το κανονικό σήμα της ομάδας Δίας, η μηχανή είναι όντως σε αυτή τη θέση σαν να μπαίνει με πάντες;

Βλέπω έχεις κάνει και με το ενυδρείο πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. 100αρι είναι;

Τα σήματα διαφέρουν ως πρός την μηχανή που απεικονίζουν , θα το δείς και με ΒΜW αλλά και με dorsodouro , επέλεξα το dorso γιατί μπορεί να αποτυπωθεί πιο εύκολα αλλα είναι και πιο εντυπωσιακό. https://www.google.gr/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=690&q=ομαδα+διας&oq=ομαδα+&gs_l=img.1.1.0l10.9784.11556.0.13511.6.6.0.0.0.0.172.751.0j6.6.0....0...1.1.64.img..0.6.748.j55LXOuImMI#tbm=isch&q=%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%82+%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1

Ναι με την proxxon είναι όλες οι κοπές δεν χρειάστηκε καν να τρίψω τα πλαϊνά , η proxxon κάνει απίστευτα καθαρή κοπή .

Το ενυδρείο είναι η άλλη μεγάλη καψούρα και παλιότερα κουμπαράς χωρίς όριο(είχα περάσει και από θάλασσα με reefακι μια περίοδο) , το συγκεκριμένο είναι το πρώτο ενυδρείο που είχα ποτέ στην κατοχή μου , είναι όλο χειροποίητο , από το έπιπλο και το φωτιστικό μέχρι και η γυάλα , είναι σχεδόν 120 λίτρα οι διαστάσεις είναι 120 μήκος 35-35 ύψος -πλάτος . Για να μην γεμίζω με άσχετες φώτο το θέμα κοιτα έδω μερικές , δεν θυμαμαι αν έχω φωτογραφίες κατασκευής από το τελικό έπιπλο http://s1340.photobucket.com/user/sunsity/library/?sort=2&page=1

G.red ωραια δουλειά ο θυρεός ! Πολλά μπράβο !!

Χαχαχαχα , σε ευχαριστώ , έτσι όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλα !!!!!Αυτή τη φορά επιτελούς έκανα κάτι για την μονάδα που είμαι μέλος της από την πρώτη μέρα ίδρυσης της 25-3-2010.

Μπράβο βρε Γιώργο. Τέλειος εγινε

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπράβο Γιώργο! Θα κάνω και εγώ κάποια στιγμή της ΟΠΚΕ.