Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Να & το αδερφάκι του από πεύκο & σημύδα .......

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

στα δαχτυλίδια χρησιμοποιήθηκε ξύλο από ρίζα ελιάς και ρητίνη.

Πως το ειχε πει εκεινος ο παρουσιαστης αθλητικων............"Δεν σχολιαζω πλεον"...

Δημήτρη δέν τό κατάλαβα τί σημαίνει BB η ΒP,εγώ απλά ρυθμίζω τό καρφωτικό στίς 5 ατμόσφαιρες γιά τό οκουμέ 8 mm γιά να μήν τό χώνει πολύ μέσα τό καρφί,καί απλά πατάω διακόπτη.

ΒΒ= Βολη κατα βολη.
ΒΡ= Βολη κατα ριπας.

+1

Καλοι ειστε βρε μαστορια,
Αλλα σαν τη μινι μπιζουτιερα μου δεν εχει!
Απο ξυλακια συσκευασιας/παλετα εξευγενισμενη, παχος κοπης περιπου 5μιση εκατοστα.
Βερνικι νερου και φινιρισμα με διαφανο ακρυλικο σπρευ.
Η λαβη ειναι τεμαχιο οξιας.

Καινουργιο εργαλειο και συ; Αρχισαμε τα καλοπιασματα;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να & το αδερφάκι του από πεύκο & σημύδα .......

Κώστα πολύ ωραίο μέ πρόλαβες,αυτό ετοιμάζομαι νά φτιάξω μέ έλατο καί σημύδα,περιμένω να κολλήσουν τά ξύλα :flipout:
Βάζεις καί μεταλλική ροδέλα πίσω από τήν ρόδα όπως αναφέρει η κοπέλα ?

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

ΒΒ= Βολη κατα βολη.
ΒΡ= Βολη κατα ριπας.

Πάντα βολή κατά βολή Δημήτρη.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ακυρον

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Κώστα πολύ ωραίο μέ πρόλαβες,αυτό ετοιμάζομαι νά φτιάξω μέ έλατο καί σημύδα,περιμένω να κολλήσουν τά ξύλα :flipout:
Βάζεις καί μεταλλική ροδέλα πίσω από τήν ρόδα όπως αναφέρει η κοπέλα ?

Ναι. Βάζω 4 ροδέλες Μ6 ή Μ8.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νά ευχαριστήσω τόν Κώστα η παππού η "σειρά" γιά τά σχέδια πού μού έστειλε γιά τό αυτοκινητάκι. :a0210:

Σωστά θέλει ροδέλα γιατί σκέτη η ξύλινη ρόδα σέ δοκιμή δέν ρολλάρει καλά χωρίς ροδέλα,έβαλα Μ6 όπως καβίλια Φ6 γιά άξονα.
Τό μόνο έκανα μιά μικρή μετατροπή στό σχέδιο τό έκανα λίγο πιό μεγάλο σέ ύψος γιατί η ρόδα πήγαινε ψηλά στό καπό καί δέν ταίριαζε,λόγο πού τίς είχα κόψει χτές καί βαριόμουν νά ξανακόβω πάλι.

Ακολουθεί αρκετό φωτορεπορτάζ πού ξέρω ότι αρέσει,προβλέπω τόν Μπάμπη πάλι να κοιτάει τά εργαλεία καί να χάσει τήν ουσία (αυτοκινητάκι) :grinning-smiley-043

auto110.jpg

auto210.jpg

auto310.jpg

auto410.jpg

auto510.jpg

auto610.jpg

auto710.jpg

auto810.jpg

auto910.jpg

auto9914.jpg

auto9916.jpg

auto9910.jpg

auto9911.jpg

auto9913.jpg

auto9915.jpg

auto9912.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ακολουθεί αρκετό φωτορεπορτάζ πού ξέρω ότι αρέσει,προβλέπω τόν Μπάμπη πάλι να κοιτάει τά εργαλεία καί να χάσει τήν ουσία (αυτοκινητάκι) :grinning-smiley-043

Ποιό αυτοκινητάκι; :flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιο το οχημα! Αντε βαψτο τωρα!
Εμενα μου αρεσε εκεινο το ανοιχτο καμπριο που εχει η κυρα στο site της. Καποια στιγμη θα το προσπαθησω.
Παντως πρωτεργατης ημουν εγω προ ενος και βαλε ετους.

Με διαφορετικη λογικη ομως κατασκευης.

Πολυ ωραιο το οχημα! Αντε βαψτο τωρα!
Εμενα μου αρεσε εκεινο το ανοιχτο καμπριο που εχει η κυρα στο site της. Καποια στιγμη θα το προσπαθησω.
Παντως πρωτεργατης ημουν εγω προ ενος και βαλε ετους.

Με διαφορετικη λογικη ομως κατασκευης.

Εσύ άλλα πρέπει να μας φτιάξεις πρώτα..................

Δεν ξέρω αν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο αυτοκινητάκι αλλά εγώ πλέον στις ρόδες χρησιμοποιώ ένα κολπάκι που είχα δεί στο youtube.
Με ένα μικρότερο forstner φτιάχνω μια εσοχή ώστε να μοιάζει σαν ζάντα και μου φαίνονται πολύ πιο όμορφες.
Σ´ όποιον αρέσει το χρησιμοποιεί.

Attachments

• 2735F39D-DDD0-49B5-B410-08E83AD8E116.jpg
    2735F39D-DDD0-49B5-B410-08E83AD8E116.jpg
    179 KB · Views: 104
  • 58450A37-B711-4A5D-BD78-36A87FE02185.jpg
    58450A37-B711-4A5D-BD78-36A87FE02185.jpg
    130.2 KB · Views: 104

Από 1/1/2018 με τον ξυλότορνο θα φτιάχνεις ζάντες κανονικές.

Από 1/1/2018 με τον ξυλότορνο θα φτιάχνεις ζάντες κανονικές.

Μπα, θα παρακολουθώ τον Κυριάκο πρώτα που πήγαινε και σεμινάρια... Είναι και της σχολής. :firstprize:

Δεν ξέρω αν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο αυτοκινητάκι αλλά εγώ πλέον στις ρόδες χρησιμοποιώ ένα κολπάκι που είχα δεί στο youtube.
Με ένα μικρότερο forstner φτιάχνω μια εσοχή ώστε να μοιάζει σαν ζάντα και μου φαίνονται πολύ πιο όμορφες.
Σ´ όποιον αρέσει το χρησιμοποιεί.

Kαταπληκτικό σχήμα καί εύκολο,νά σαι καλά Μπάμπη γιαυτό πετάει η ομάδα :a0210:

"Σειρά" δίνε σχέδια εσύ πού είσαι μέσα σέ όλα,καί έννοια σου. :ernaehrung004:

Νεκτάριε τόν θυμάμαι τόν σκαραβαίο πολύ καλό :SFGSFGSF:

Οργάνωση Εργαστηρίου. Ευκολάκι & Χρήσιμο.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Δημητρη!! Bεβαια την δοξα την κλεβουν τα προξονοειδη :))
Φαντασου το με τις ροδες του Μπαμπη και το κοψιμο των παραθυρων του Νεκταριου!!

Βαρύ το 12ωρο, η κούραση μεγάλη
αλλά η αγάπη του δημιουργείν όλα τα ξεπερνάει................