Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραια ιδεα το χρωμα κιμωλιας στο κουτακι Νικο, του αλλαξε εντελως το συνηθισμενο υφος!

Xίλια μπράβο Νίκο!
Και για την ιδέα του δώρου και για την εκτέλεση!

:grinning-smiley-043

Χρήστο μου σε ευχαριστώ και πάλι,αλλά αν δεις τι έχουν φτιάξει σε κουτάκι τα παιδιά εδώ θα δεις ότι δεν έκανα κάτι σοβαρό!Avclub rulez!!

Ευχαριστώ Κυριάκο καί Νεκτάριε
Νεκτάριε έχεις δίκιο,αλλά μέ το βάψιμο δέν τό έχω καθόλου,καί αυτά πού κάνω πολύ είναι.:smash:

Κώστα όμορφο και ιδιαίτερο το κουτάκι σου. Δημήτρη καλύτερα πέρασε τα μόνο με λάδι.

Δημήτρη καλύτερα πέρασε τα μόνο με λάδι.

Σπύρο από ότι έχω ακούσει τά Danish oil - tung oil - teak oil,έχουν έντονες οσμές καί δέν μπορώ καθόλου τίς έντονες μυρωδιές μέσα στό σπίτι καί ειδικά τούς διαλύτες,γιαυτό τά περνάω βερνίκι εμποτισμού νερού πού είναι άοσμο,άν υπάρχει κάποιο λάδι πού δέν μυρίζει καθόλου-άοσμο σάν τά βερνίκια εμποτισμου νερού νά τό ψάξω,γιατί βλέπω στά βίντεο τά κάνουν μέ ένα πανάκι καί τελείωσαν,πανεύκολο δηλαδή ούτε πινέλα ούτε τίποτα.

:firstprize:

Οντως ωραίο πράγμα η οξιά,αλλά άντε βρές την πού όλα τα συνοικιακά ξυλουργεία έχουν κλείσει,καί συμβιβάζομαι μέ επιφάνεια ελάτης από Praktiker - Leroy Merlin

Μεχρι το Σαββατο μπορει να κανω κατι για σενα αλλα με ρεταλακια. Πρεπει να παρω τηλεφωνο.

Όχι κ πολύ μεγάλος μωρέ. 2/8/1965.

Σας φιλω την χειραν πρεσβυτερε.

Σήμερα έβαψα τό αυτοκινητάκι 3 χέρια μέ δύο ενδιάμεσα τριψίματα,βερνίκι εμποτισμού νερού χρώμα Oregon

Αλλο ηθελα να quotaro αλλο μου βγηκε. Αλλο ενα κοινο μας σημειο μετα την υπερκαταναλωση σε βιδες και προκες. Βαριεμαι "του θανατα" το βαψιμο. Εκεινο το παλλετοπαγκακι το εχω 3 εδβομαδες που το βαφω πριν κανω την τελικη συναρμολογηση.
Εγω στο "τουτου" θα περναγα περισσοτερα χερια τους τροχους για να ειναι πιο σκουροι απο το υπολοιπο.

Σπύρο από ότι έχω ακούσει τά Danish oil - tung oil - teak oil,έχουν έντονες οσμές καί δέν μπορώ καθόλου τίς έντονες μυρωδιές μέσα στό σπίτι καί ειδικά τούς διαλύτες,γιαυτό τά περνάω βερνίκι εμποτισμού νερού πού είναι άοσμο,άν υπάρχει κάποιο λάδι πού δέν μυρίζει καθόλου-άοσμο σάν τά βερνίκια εμποτισμου νερού νά τό ψάξω,γιατί βλέπω στά βίντεο τά κάνουν μέ ένα πανάκι καί τελείωσαν,πανεύκολο δηλαδή ούτε πινέλα ούτε τίποτα.

Χρησιμοποίησε baby oil όπως ο παππούς, ακόμη και ελαιόλαδο στην τελική!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

όλα τα του διαλύτου έχουν μία αρχική οσμή...η οποία όμως εξαφανίζεται εντελώς μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει το βερνίκι/λαδι και εξατμιστεί ο διαλύτης. ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 2-3 ημέρες μέχρι 1 βδομάδα αναλόγως των συνθηκών, θερμοκρασίας και υγρασίας, που επικρατούν.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ με το babyoil έχω σωθεί κ από μυρωδιά κ από οικονομικής πλευράς. Δύο χέρια κ είναι έτοιμο. Φυσικά μιλάμε για τις μικρές κατασκευές.

Εγώ με το babyoil έχω σωθεί κ από μυρωδιά κ από οικονομικής πλευράς. Δύο χέρια κ είναι έτοιμο. Φυσικά μιλάμε για τις μικρές κατασκευές.

Τι μάρκα;

@Κωστα εχεις ξεφυγει εντελως με τα κουτακια,πανεμορφα και πολυ προσεγμενα !! Μπραβο

@Νικος Πετειναρακης . ΠΟλυ ομορφο κουτι για πρωτη φορα και η πινελια με την κιμωλια του αλλαξε εντελως την εμφανιση !:SFGSFGSF:

@weather1967 .Δημητρη παντα μου αρεσε να βλεπω τις κατασκευες σου γιατι δειχνουν περιποιημενες (οπως πολλων αλλων μαστορων εδω) αλλα βγαζουν και το μερακι σου ! θα συμφωνησω με τον Κυριακο για την διχρωμια στα ρεσω αλλα οπως και να εχει συγχαρητηρια !

Χαχαχαχα αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν το έγραφα.

Μεχρι το Σαββατο μπορει να κανω κατι για σενα αλλα με ρεταλακια. Πρεπει να παρω τηλεφωνο.

Αλλο ηθελα να quotaro αλλο μου βγηκε. Αλλο ενα κοινο μας σημειο μετα την υπερκαταναλωση σε βιδες και προκες. Βαριεμαι "του θανατα" το βαψιμο. Εκεινο το παλλετοπαγκακι το εχω 3 εδβομαδες που το βαφω πριν κανω την τελικη συναρμολογηση.
Εγω στο "τουτου" θα περναγα περισσοτερα χερια τους τροχους για να ειναι πιο σκουροι απο το υπολοιπο.

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ αλλά μήν μπαίνεις σέ κόπο,τόσο καιρό πάω Praktiker καί σήμερα είδα ότι έχει καί επιφάνειες οξιάς και πήρα ένα μικρό κομμάτι να πειραματιστώ.
Σωστή η παρατήρηση.

όλα τα του διαλύτου έχουν μία αρχική οσμή...η οποία όμως εξαφανίζεται εντελώς μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει το βερνίκι/λαδι και εξατμιστεί ο διαλύτης. ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 2-3 ημέρες μέχρι 1 βδομάδα αναλόγως των συνθηκών, θερμοκρασίας και υγρασίας, που επικρατούν.

Σωτήρη τό γνωρίζω,αλλά δέν θέλω νά μυρίσω διαλύτη μέσα στό σπίτι ούτε 1 λεπτό,καί μού λές γιά 2-3 μέρες ίσως καί 1 βδομάδα ? :flipout:.

Baby oil.
Κώστα μου δίνεις οδηγίες πρός ναυτιλομένους πώς τό κανεις ? νά υποθέσω βάζεις σέ λιγο πανάκι καί τρίβεις,περιμένεις να στεγνώσει και περνάς τό δεύτερο χέρι,και τού δίνει γυαλάδα ? έχεις καμμια φωτό να δώ το αποτέλεσμα του ?

@weather1967 .Δημητρη παντα μου αρεσε να βλεπω τις κατασκευες σου γιατι δειχνουν περιποιημενες (οπως πολλων αλλων μαστορων εδω) αλλα βγαζουν και το μερακι σου ! θα συμφωνησω με τον Κυριακο για την διχρωμια στα ρεσω αλλα οπως και να εχει συγχαρητηρια !

Σε ευχαριστώ συνάδελφε δέν θυμάμαι τό όνομα σου,χαίρομαι πού σάς αρέσουν.

Το Εργαστήριο του Δημήτρη εμένα μου θυμίζει Χειρουργείο. Παντού τάξη κ καθαριότητα.

Τα μικρά κομματάκια τα παιρνάω άλλες φορές με πινελάκι ζωγραφικής ή με πανάκι ή με τα δάχτυλα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Δοκίμασε σε ενα ρετάλακι κ αν μείνεις ευχαριστημένος το ξεκινάς.

Ξύλα οξυάς, μικρά φιλέτα, μπορείς να βγάλεις από καυσόξυλα που βρισκεις εύκολα παντού εσύ που έχεις τώρα όλον τον εξοπλισμό.

Σε καταστήματα με είδη ζωγραφικής συνήθως έχουν. Εδώ πχ.

Τέτοια συνήθως βρίσκεις, και σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, αλλά είναι λίγο ψεύτικα.
Δυστυχώς, πέρσι που έψαχνα για γυάλινα, δεν κατάφερα να βρώ. Αν κάποιος βρεί πουθενά ας μας το πεί.