Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια απλή κατασκευή βάσης για γυάλινο βάζο με βρύση για την πεθερά μου.

Άργησα να αρχίσω να βγάζω φωτογραφίες μιας και δεν είχα σκοπό να το ανεβάσω αλλά μιας και μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Κόπηκαν και διαμορφώθηκαν τα ξύλα

viber_image4.jpg
viber_image.jpg

έκανα τρύπες για καβίλες στο σημέιο θα συνδεθεί ο ξύλινος κύκλος και από πάνω το κόντρα πλακέ.

viber_image3.jpg
viber_image5.jpg

αφού κόλλησα όλα τα κομμάτια το πέρασα με λάδι και βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα.

viber_image6.jpg
viber_image.7jpg.jpg

αυτό ήταν το πρωτότυπο με τις όποιες ατέλειες, θα φτιάξω άλλα δύο, εν καιρώ. :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Κανένα ζόρι φιλαράκι. Δεν έχω σμπροξον εγώ.
Άμα ξέρεις τα όρια του εργαλείου σου δεν έχεις θέμα. Ούτε εγώ, εκτός αν μετράει μια που την έσπασα καθώς πήγα να την δίπλωμα.

Παιδιά οι κορδέλες που πήρα από τον Γερμανό είναι φοβερές, καμία σχέση με του τροχειου και πιο λεπτές. 0.50 η μία 0.36 αυτή που βλέπετε στο βιντεο

Δεν μετράει.
Θα τις δοκιμάσω κάποια στιγμή

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλή αποπεράτωση Παναγιώτη.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγώ ακόμη δεν έχω "καταφέρει" να κόψω κορδέλα.

Μιά από τά ίδια πρός τό παρών.

Δημήτρη η φάση είναι οτι εκόβα κπ 4mm.

Σέ κλειστή κοπή έσπασε ? σέ ευθεία ?,σέ ζόρισμα ?.
Εκτός του υλικού σέ ποιά φάση εργασίας δηλαδή.

Μια απλή κατασκευή βάσης για γυάλινο βάζο με βρύση για την πεθερά μου.

Άργησα να αρχίσω να βγάζω φωτογραφίες μιας και δεν είχα σκοπό να το ανεβάσω αλλά μιας και μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Απλό,πρακτικό,καλαίσθητο :a0210:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πάντα τα πρωτότυπα έχουν κάποιες ατέλειες αλλά και την χαρά της δημιουργίας.
Εγώ παρόλα αυτά δεν τις βλέπω.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Σέ κλειστή κοπή έσπασε ? σέ ευθεία ?,σέ ζόρισμα ?.
Εκτός του υλικού σέ ποιά φάση εργασίας δηλαδή.

Απλό,πρακτικό,καλαίσθητο :a0210:

Δημήτρη έκοβα το κυκλικό κπ που φαίνεται στη κατασκευή αλλά δεν έχει να κάνει με το "σπάσιμο". Το σημείο που ήταν κολλημένη κόπηκε.
Ο troxeioshop το δικαιολόγησε πως λόγω στενής κορδέλας δεν έχει ¨ψωμί" για να πιάσει γερά.

Αλλες δυο κατασκευουλες

Το λοξοζιγκζαγκωτο δεντρο του Αντωνη

Και ενας κοκκινος γατος

Ωραίος Νεκ.

Πολυ φινετσατα Νεκταριε, ωραια επιλογη χρωματων! :a0210:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αλλες δυο κατασκευουλες

Το λοξοζιγκζαγκωτο δεντρο του Αντωνη

Και ενας κοκκινος γατος

Μπράβο ρε φίλε, εσύ το τελειωσες κιόλας.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Πολύ ωραία καί τά δύο Νεκτάριε,καλές γιορτές . :a0210:

Γειά σου Νεκτάριε καλλιτέχνη.

Πολύ ωραία Νεκταριε

:ernaehrung004:

Ήθελα ένα book shelf holder στα ραφακια που έβαλα στο σαλόνι και έψαχνα για όμορφο σχεδιακι.

20171206_101440.jpg

Πρώτη δοκιμή με μια πολύ λεπτή γωνία στην άκρη του.

20171206_110104.jpg

Και το τελικό αποτέλεσμα μετά την βαφή του!!!

20171206_205652.jpg

Last edited:

Όμορφο Κυριάκο, μπράβο σου. πάντα τέτοιες και ακόμα καλύτερες δημιουργίες εύχομαι.

Λιτό αλλά εντυπωσιακό Κυριάκο ,και μου αρέσει πολύ το βάψιμο !

Μπράβο κυρ. Κυρ.

Κύρ πολύ ωραίο σχέδιο και κατασκευή. Πιστεύω πως αν έβαζες το σχέδιο έτσι να έβγαιναν οι γραμμές του ξύλου οριζόντιες θα έδειχνε πιο ωραίο.

Παναγιωτη δεν εχεις αδικο.
Ισως και διαγωνια να ηταν πιο ωραιο αλλα δε το παρατηρησα εκεινη την στιγμη.

Το περασα με το κερι ξυλου της ΙΚΕΑ ενα προιον που δουλεψα πρωτη φορα και εμεινα ευχαριστημενος.
Ισως ομως να την σκουρηνω λιγακι την γατουλα σε χρωμα.