Ευχαριστω, αλλα πολλα παιδια εδω φτιαχνουν "παπαδες", οποτε τα δικα μου ειναι "πταισματα".
Τα μπρουτζακια ηταν ζορι, ειδικα για ενα "στραβουλιακα". Απο το κοψιμο μεχρι το ταιριασμα.
Μολις κοπηκαν τα 2 τριγωνακια, τα κολλησα με μια πολυ μικρη ποσοτητα κολλα στιγμης, ωστε να μπορεσω να τα κεντραρω σωστα, και να χαραξω με καρφιτσα το περιγραμμα επανω στο ξυλο.
Μετα αρχισα το σκαψιμο-ξυσιμο με τη μυτη ενος ξυραφιου. Εσκαβα λιγο και δοκιμαζα. Δυσκολο και αυτο καθως τα τριγωνα δεν ηταν ισοσκελη (ουτε καν ισοπλευρα) και επρεπε να βρω πως ηταν τοποθετημενο οταν ειχα σημαδεψει.
Ακομα και να σηκωσω το κομματι απο τον παγκο, ηταν ζορι, καθως δεν το επιανε το τσιμπιδακι, και επρεπε να βαζω uhu stick στο δακτυλο για να το πιασω και οπως καταλαβαινεις ο προσανατολισμος πηγενε "περιπατο".
Το καθε μπρουτζακι πρεπει να μπηκε και να βγηκε το λιγοτερο 10 φορες μεχρι να μεινω ικανοποιημενος απο την εφαρμογη και να γινει το τελικο κολλημα.
Τωρα για το γυαλισμα, τα μπρουτζακια με "μετασέλ" που και εδω ειχα προβλημα γιατι μου λερωνε το ξυλο, αλλα το ειχα παει μεχρι 1500 ντουκοχαρτο και για το τελειωμα τσοχα.
Φυσικα και για να μην μαυρισει ο μπρουτζος εχει και ενα χερι βερνικι επανω.
Ολα αυτα εγιναν κατω απο μεγενθυτικο φακο, με δυο φακους (φως) δεξια αριστερα, και ενα φακο φορεμενο στο κεφαλι.
ΑΑΑΑΑ και 2 ζευγαρια γυαλια, και φυσικα ισχυρο κινητρο!
Αν δεν μου καθοταν αυτο με το φιογκακι ειχα εναλακτικο με χαραγμα περιμετρικα του δακτυλιδιου, και εφαρμογη μπρουτζινου συρματος.
Για πιο ευκολο σκαψιμο βαθους, χρησιμοποιουν για ξυλο, καπλαμα τυλιγμενο αρκετες φορες και κολημενο, οποτε κοβοντας με το ξυραφι, φευγει φυλλο απο τον καπλαμα.
Ρε σεις επιτηδες το κανετε; Για να μου ριξετε το ηθικο; Παω να βαλω ενα ταπεινο κουτακι, και μου "πετας" τη ρολογαρα;
Δεν μου αρεσει γιατι................δεν εχουν αποτυπωθει καλα τα γυαλια του Λενον!!!!!!!!!
Αμα πια.
Οπως προειπα, και επειδη το δαχτυλιδακι μου φανηκε λιγο, ειπα να το "εγκιβωτισω" σε μια θηκη απο το ιδιο κουτσουρο οξιας. Στην αρχη σκεφτηκα να κανω το ανοιγμα κοβοντας μια ροδελα στην πριονισμενη πλευρα απο το κουτσουρακι, η οποια θα περιστρεφοταν σε ενα πειρο-καβιλια για να ανοιξει και θα ασφαλιζε με ενα μαγνητακι, αλλα το απεριψα γιατι ειχε βαθος και το δακτυλιδι θα χανοταν μεσα, καθως και γιατι δεν ειχα μαγνητη μικρο στρογγυλο και δυνατο, προχειρο.
Το εσωτερικο σκαφτηκε με τρυπανι μεντεσεδων 18mm και μετα με το προσαρτημα Dremel 566 (σετ κοπης πλακιδιων τοιχου) και εξαρτημα το 654 (φρεζα διαμορφωσης HSS 6.4 mm).
Να πω εδω - και σε συναρτηση με αντιστοιχο θεμα στην κατηγορια Lidl - οτι επειδη χρησιμοποιω και το κανονικο τσοκ αλλα και το ταχυτσοκ 4486, στο συγκεκριμενο εξαρτημα αν βαλω το ταχυτσοκ, παρολο που σφιγω με πενσα, λασκαρει χωρις να γινεται αντιληπτο, και το εξαρτημα βγαινει σιγα-σιγα σκαβοντας ολο και πιο χαμηλα απο την αρχικη ρυθμιση.
Το εχει κανει σε πευκο και ελατο, το εκανε και στην οξυα πολυ πιο ευκολα. Μαλιστα την πρωτη φορα που το ειχα παρατηρησει, δεν ειχα καταλαβει τι γινετε και το αφησα να εξελιχθει, με αποτελεσμα το φρεζακι να εκσφενδονισθει.
Μετα το σκαψιμο τριφτηκε μεχρι 800 και σε καποια σημεια 1500, και μπηκε ενας μεντεσες εξωτερικα για ευκολια αλλα και για οπτικη ισοροπια με το μπροστινο συστημα ασφαλισης που ειναι αγγιστρο - κρικακι.
επειδη το αγγιστρο ειναι μυτερο για παιδι κατω των 10, κατεβασα και "γλυκανα" την μυτη με εξαρτημα στρογγυλο γυαλοχαρτο.
Κοπηκαν δυο λωριδες χνουδωτο ροζ υφασμα που κολληθηκαν σε ρολο και θα μπουν στην βαση ωστε να "φρακαρει" ορθιο το δακτυλιδι μεσα.
Τελος, με την ευγενικη συμπαρασταση και βοηθεια απο την "εταιρια", Costas Papous & ΣΙΑ O.E., τα μελη της οποιας ευχαριστω θερμα (μενω υποχρεος), το κουτακι θα περαστει καμποσα χερια λαδακι μεχρι να "τραβηξει" πληρως.
Ακολουθει το "φατε ματια ψαρια", και ειμαι σιγουρος οτι παλι κατι θα εχω ξεχασει να γραψω, και θα το καταλαβω.....αυριο!!!!!!
Κάποια μικροεργάκια τα οποία οφείλονται ως επί το πλείστο στην παρακολούθηση του φόρουμ!! Και ειδικά σε κάποιους από Νότια Ελλάδα![]()
Πολυ ωραια wolfegola! Πρωτοτυπα σχεδιακια!
Αλλα εμεις στη βορεια Ελλαδα δεν σε εππηρεασαμε με τα ρεσο? :damnyou:
Τοσες δεκαδες κερακια χρησιμοποιησαμε...
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.