Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

:a0210: Στό διάφανο τής μπετονιάς καλύτερα.

Κ λίγη κόλλα CA για να μην πηγαίνει πέρα δώθε το μουστάκι.
Αύριο λοιπόν ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Κ λίγη κόλλα CA για να μην πηγαίνει πέρα δώθε το μουστάκι.
Αύριο λοιπόν ?

Καί απλή κόλλα τήν κρατάει τήν μπετονιά στήν μύτη,CA βάζω στά ζόρικα.
Αύριο δέν τό βλέπω,πάντως είναι στά υπόψην.
Η πρόκα παίζει τόν ρόλο τής ουράς ?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

G Red vs costas1965 καλλιτεχνικές μονομαχίες. Μπράβο σας Κύριοι, μας εντυπωσιάζετε με κάθε σας εργασία.

Ευφάνταστος ο γάτος σου Κώστα, πολύ καλό.

Συνονόματε υπέροχα όλα όσα έφτιαξες. η Αγιογραφία όμως είναι σε άλλο επίπεδο, μπράβο !!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γέμισε και σήμερα το νήμα με τις καλλιτεχνικές σας δημιουργίες. Μπράβο σας.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Bρηκα πως θα υπογραφω τα εργα μου, χαραξη λειζερ με τον Αρχαγγελο Μιχαηλ :))

39271604530_305ee4ca37_z.jpg

Αυτο μπορει να τυπωθει και σε λιγοτερο απο το μισο της ηδη ελαχιστης διαστασης που ειναι τωρα ~ 19χ27μμ.

Καλημέρα Κύριοι κ σας ευχαριστώ πολύ.

Γεια στα χέρια σας κύριοι πολύ όμορφα έργα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

Καί απλή κόλλα τήν κρατάει τήν μπετονιά στήν μύτη,CA βάζω στά ζόρικα.
Αύριο δέν τό βλέπω,πάντως είναι στά υπόψην.
Η πρόκα παίζει τόν ρόλο τής ουράς ?

Την πρόκα την έχει για ουρά αλλά δεν μου άρεσε πολύ.

Τα μουστάκια Dim μπορείς να τα κάνεις & με πυρογραφία, αφού τα σχεδιάσεις πρώτα με μολυβάκι στο σχήμα που θέλεις, επάνω στο ξύλο.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αυτο μπορει να τυπωθει και σε λιγοτερο απο το μισο της ηδη ελαχιστης διαστασης που ειναι τωρα ~ 19χ27μμ.

καλή ιδέα, μ αρέσει..

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

39271604530_305ee4ca37_z.jpg

Πολύ καλό , το είχα σκεφτεί όταν πήρα το laser αλλά τώρα μου έδωσες (ως συνήθως ) επιπλέον τροφή για σκέψη , επειδή πολλά μπορούν να συμβούν , απο μια διακοπή στην λειτουργία του μηχανήματος έως λάθος εστίαση και λάθος σημείο , θα ήταν όμορφο να κόβαμε λεπτά φιλέτα ξύλου ή και έτοιμο καπλαμά , να ''καιγαμε '' την υπογραφή μας και μετά να τα κολλούσαμε σαν αυτοκόλλητο - χωνευτό στο έργο μας ????

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ καλό , το είχα σκεφτεί όταν πήρα το laser αλλά τώρα μου έδωσες (ως συνήθως ) επιπλέον τροφή για σκέψη , επειδή πολλά μπορούν να συμβούν , απο μια διακοπή στην λειτουργία του μηχανήματος έως λάθος εστίαση και λάθος σημείο , θα ήταν όμορφο να κόβαμε λεπτά φιλέτα ξύλου ή και έτοιμο καπλαμά , να ''καιγαμε '' την υπογραφή μας και μετά να τα κολλούσαμε σαν αυτοκόλλητο - χωνευτό στο έργο μας ????

Αυτο φιλε το σκεφτηκα και εγω χθες!!!
Επισης θα χρειαστω να σε βαλω σε μια αγγαρια για δυο καψιματακια με λειζερ σε δυο βασουλες οποτε μπορεσεις!

Εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο μοντέρνο για "υπογραφή".
Ο Αρχάγγελος κάπως μου κάνει Μιχάλη. Μπρρρρρρρ.

χαχαχα, αυτες τις υπογραφες θα τις βαζω σε κατασκευες που κραταω εγω. Ηδη εβαλα μια σε ενα κουτακι που κραταω router bits :)

Σε εργα που χαριζω, βαζω (αν ταιριαζει βεβαια στο εργο) το ονομα του παραληπτη και ισως ημερομηνια -σε πολυ μικρο font.

Ωραια ιδεα και αυτη Γιωργο. Μπορουμε με την κορδελα να κοψουμε καπλαμα (veneer) <1 χιλιοστο απο το υλικο που δουλευουμε και να καψουμε οτι υπογραφη θελουμε. Χωνευτο δεν ξερω, ισως καταστρεψει το εργο αν δεν ειναι απολυτα ακριβες, αλλα για κολλητο ανετα, ειδικα αν τριφτουν οι ακρες και 'σβηνουν' πανω στο υπολοιπο εργο.

Last edited by a moderator:
Πρώτη προσπάθεια με υγρό γυαλί. Μέχρι τώρα όλα κύλησαν ομαλά .................
Για να δούμε τι θα δούμε όταν & αν στεγνώσει.

Αν πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος θα το πάμε μάλλον για κάτι τέτοιο.

Last edited by a moderator:

καλησπερα απο μένα η εικόνα τελειωμένη κομμένη στο σχήμα της περασμένη με σπρέι βερνίκι ματ μεταξιου απο τα Lidl πολλα μπραβο παιδια για τις κατασκευες σας
df6bbde8e94757e3b413ec25f820f808.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Αυτο φιλε το σκεφτηκα και εγω χθες!!!
Επισης θα χρειαστω να σε βαλω σε μια αγγαρια για δυο καψιματακια με λειζερ σε δυο βασουλες οποτε μπορεσεις!

Ευχαρίστησή μου !!! Πάρε με αύριο τηλ να το κανονίσουμε .

Αν πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος θα το πάμε μάλλον για κάτι τέτοιο.

Μια χαρά θα πάνε όλα, και με τις πολύ όμορφες πετρίτσες που έβαλες θα δείχνει πολύ ωραία.

Παρα πολυ ωραια εγινε η εικονα Ανδρεα! Πως θα τοποθετηθει με αυτο το ιδιαιτερο σχημα που εχει?

+++
Κωστα, με ζορικο εργο αρχισες το υγρο γυαλι:))
Πες καμμια λεπτομερεια για το καλουπωμα. Αυτο ειναι το Α και το Ω της επιτυχιας.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μια χαρά θα πάνε όλα, και με τις πολύ όμορφες πετρίτσες που έβαλες θα δείχνει πολύ ωραία.

Παρα πολυ ωραια εγινε η εικονα Ανδρεα! Πως θα τοποθετηθει με αυτο το ιδιαιτερο σχημα που εχει?

+++
Κωστα, με ζορικο εργο αρχισες το υγρο γυαλι:))
Πες καμμια λεπτομερεια για το καλουπωμα. Αυτο ειναι το Α και το Ω της επιτυχιας.

Οι πετρούλες από το Jumbo.

Το καλούπωμα έγινε με ρεταλάκια από Plexi από τις κατασκευές των Acrylic Led.
Κολλήθηκαν αρχικά τα plexi με μια σταγόνα με την Κινέζικη CA επάνω στο ξύλο & μεταξύ τους & μετά σφραγίστηκαν όλα τα κενά γύρω - γύρω με το πιστόλι ζεστής κόλλας (& σιλικόνης) χρησιμοποιώντας τα σωληνάρια κόλλας της Dremel.

Η αναλογία των συστατικών (υγρού γυαλιού & καταλύτη) ακολουθήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια.