Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κώστα το δεύτερο μ ' αρέσει καλύτερα, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή του κάθενός.

Νεκτάριε η βάση με το λουλούδι και την υπογραφή είναι τέλεια. Αλλά να σου πω, γιατί να κρύβει τις τις πινελιές όταν τοποθετείς την συσκευή ; εκεί είναι όλη η χάρη. κι έτσι πάντως είναι αγαπησιάρικο ! μπράβο

Άλλο ένα.. Με φτελια, λεύκα και κόντρα πλακέ. Το πέρασα λαδάκι και κερί.
b4f04c176ae9038a0bc4e97c54fbd498.jpg
440717d46b1cda634dce4461dc2617fd.jpg
ab8cf83b581703396631687e4fd8a3d9.jpg
458d7f618556fa702048f55c1b08674f.jpg
72e7c2a9f5a71be1b9fbcc76e3be9302.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο δεν το είχα δει. Παρά πολύ ωραίο το κουτάκι.

Μεγάλε ψαρά η πεταλούδα έχει πλάτος 16 cm, ύψος 12 cm κ πάχος 2 cm. Τα ρεσώ έχουν διάμετρο 40φ κ το βάθος της υποδοχής του ρεσώ είναι 1 cm. Το ξύλο είναι ένα ρετάλι από μεράντι.

Ανταλλάσετε ευχαρίστως με έναν σαργό (για μένα το πιο νόστιμο ψάρι) !

Παύλο δεν το είχα δει. Παρά πολύ ωραίο το κουτάκι.

Μεγάλε ψαρά η πεταλούδα έχει πλάτος 16 cm, ύψος 12 cm κ πάχος 2 cm. Τα ρεσώ έχουν διάμετρο 40φ κ το βάθος της υποδοχής του ρεσώ είναι 1 cm. Το ξύλο είναι ένα ρετάλι από μεράντι.

Ανταλλάσετε ευχαρίστως με έναν σαργό (για μένα το πιο νόστιμο ψάρι) !
Υπάρχει Ελλάδα τρυπάνι 40φ;γιατί έχω μόνο 35φ.Οντωσ Κώστα το πιο νόστιμο ψάρι της ελληνικής θάλασσας με κούριερ γίνεται;

Υπάρχει Ελλάδα τρυπάνι 40φ;γιατί έχω μόνο 35φ.Οντωσ Κώστα το πιο νόστιμο ψάρι της ελληνικής θάλασσας με κούριερ γίνεται;

https://toolshouse.gr/εργαλεια/εξαρτήματα/τρύπημα/wolfcraft-3325000-τρυπάνι-μεντεσέδων-40mm/

Παιδιά για εμένα σαν την άγρια τσιπούρα δεν...Καλά και τα σαργοειδή αλλά η τύπισσα είναι η βασίλισσα.

Δεν πολυσυμφωνώ.
Να ανοίξουμε νέο νήμα! Χα χα χα.

Last edited by a moderator:
Ωραία νερά το ξύλο σου Κώστα.
Τελικά η κορδελιτσα είναι απίθανη. Κόβει 8 με 9 πόντους σκληρά ξύλα και μου έχει λύσει τα χέρια. Το μόνο κακό είναι ότι κόβει μέχρι 10 πόντους και ήδη ψάχνω να πάω σε πιο μεγάλη, να κόβει τουλάχιστον μέχρι 17.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραία τα εργακια σας!!εγω τελειώσα ενα παρόμοιο κουτι αλλα το πέρασα βερνικι και δεν μου άρεσε οποτε ξανα τρίψιμο!

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολυβόλο είσαι Κώστα!Πανέμορφη και τούτη!

Η ίδια είναι Νικ. αλλά πήγα επάνω κ της έκανα επιπλέον τρύπες για περισσότερα ρεσώ.

Το παρακάτω μακρόστενο ρεσώ είναι καινούργιο, από φανταστικό ξύλο δρυός. Αύριο θα του βάλω κ "ποδαράκια".
Καλό βράδυ να έχουμε.

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ ωραία πράγματα φτιάχνετε κύριοι, σας παρακολουθώ αλλά δεν πολύ γράφω και δεν φτιάχνω κάτι μιας και περνάω περίοδο μέλιτος με μια δικύλινδη Ιταλίδα που την καψουρευόμουν χρόνια και μπήκε στη ζωή μου τον περασμένο Ιούλιο. Τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω από τη δουλειά τον χαίρομαι σε βόλτες μαζί της.
Ωστόσο, προχθές το απόγευμα ξεπέταξα μια κατασκευούλα μικρή, τσέπης, για να μην ξεχνιόμαστε τελείως και σκουριάζουμε...

Είναι ένα χτενάκι που διπλώνει σαν μικρός σουγιάς και χωράει άνετα στην τσέπη. Λόγω μεγέθους βέβαια μόνο το μούσι είναι να χτενίζει κανείς, αν και αφού τη δούλεψα για μια μέρα αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω πιο αραιά και μεγάλα τα δόντια της. Έτσι ψιλά που είναι βολεύουν περισσότερο για τα μαλλιά. Θα το ξέρω στην επόμενη...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk