Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μην εχωντασ διαθεσιμη ξυλεια δοκιμασα την τυχη μου με ενα ρεταλι παλετασ τα σκαρπελα εσκαψαν ευκολα το παλετοξυλο δινωντασ ενα ωραιο αποτελεσμα, μοναδικο ψαγαδι η στραβοσκαρπελια που δειχνω.

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Κυρ.
Αυτήν την τεχνική δεν την έχω καθόλου λέμε.

panoss1 Σε ευχαριστώ πολύ.

Πυρογραφία με τον νέο πυρογράφο της Startec. Τα εργαλεία κάνουν τελικά τον μάστορα.

Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Πόντιο που βλέπει μπροστά του τη μπανανόφλουδα και λέει:
- Όχι ρε φούστη μου, πάλι θά πέσω σήμερα; :argue:
Τι μου κάνεις τώρα... Καλύτερα ήταν όταν έλειπες... :flipout:
Απίθανο βγήκε το πρώτο σου εργάκι μάστορα... Πιο καλό απ´τη φωτοτυπία. :grinning-smiley-043

Μην εχωντασ διαθεσιμη ξυλεια δοκιμασα την τυχη μου με ενα ρεταλι παλετασ τα σκαρπελα εσκαψαν ευκολα το παλετοξυλο δινωντασ ενα ωραιο αποτελεσμα, μοναδικο ψαγαδι η στραβοσκαρπελια που δειχνω...

Μπράβο ρε Κυρ... Πάρα πολύ όμορφα, χαρά στην υπομονή σου. :music-smiley-005:
Φαντάσου να είχες και σωστό ξύλο, ένα φλαμούρι πχ...

Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον Πόντιο που βλέπει μπροστά του τη μπανανόφλουδα και λέει:
- Όχι ρε φούστη μου, πάλι θά πέσω σήμερα; :argue:
Τι μου κάνεις τώρα... Καλύτερα ήταν όταν έλειπες... :flipout:
Απίθανο βγήκε το πρώτο σου εργάκι μάστορα... Πιο καλό απ´τη φωτοτυπία. :grinning-smiley-043

Ας το χαρώ για λίγες ημέρες γιατί με το που θα το δει η μικρή θα φύγει για το παιδικό δωμάτιο της.

Ας το χαρώ για λίγες ημέρες γιατί με το που θα το δει η μικρή θα φύγει για το παιδικό δωμάτιο της.

Όπως είπε κι ο Μπάμπης, ποιο καλό κι απ τη φωτοτυπία !!
σε βλέπω να πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά. καινούργιες και διαφορετικές κατασκευές θα βλέπουμε από τούδε..

Να μου το θυμηθείτε, σε λίγο καιρό θα γεμίσει το φόρουμ με παραλαβές πυρογράφων.

Έτσι είναι Κώστα όλα για την εγγονή, Μπάμπη ξύνεις πληγές όσο και αν σου φαίνεται περίεργο τόσα χρόνια και όμως φλαμούρι δεν έσκαψα ποτέ μου.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παππού iron man πάντως πρώτη φορά βλέπω μπραβο μαστορα μου.

:grandpa:

Να εισαι καλα Νικο στο επομενο που ετοιμαζω να δεισ του (σκαψιματοσ) το καγκελο θα γινει.

Last edited by a moderator:
Κωστάκη μπράβο πολύ καλή αρχή :worshippy:

Κούλη στο είχα πει ....το ταλέντο σου είναι στο "σκάψιμο" :worshippy:

Παππου, ωραιο το δενδρυλιο σου. Ερωτηξη, με τι κορδελα το εχεις κοψει εχεις καμει φινιρισμα στις κοπες, πχ λειανση?

Παππου, ωραιο το δενδρυλιο σου. Ερωτηξη, με τι κορδελα το εχεις κοψει εχεις καμει φινιρισμα στις κοπες, πχ λειανση?

Με κορδέλα 10 mm. Λειανση λίγα πράγματα. Λίγο με το κυκλικό τριβειο κ λίγο με το Dremel στα κλαδιά.
Δύο χέρια παραφινέλαιο κ αύριο θα το περάσω με βερνίκι νερού.

Καλό μεσημέρι.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Esty.com.

Last edited by a moderator:
Γεια σου Κώστα με τις δημιουργίες σου !!
Όπως σου είπα με τον πυρογράφο βρήκες δουλειά (όχι ότι δεν είχες ) και τώρα ποιος σε πιάνει.. άσε που θα βάλεις σε έξοδα μερικούς. χα χα χα

Παύλο μην ακούς τις σειρήνες, εσύ είσαι παλιός στο κουρμπέτι οπότε ισχύει η λαϊκή ρύση ''ο παλιός...''

Υ.Γ. μωρέ καλά κάνω και δεν ασχολούμαι με ξύλα, αγρότης και πάλι αγρότης !!:flipout:

Μόλις σε 20 λεπτά σήμερα η κουκουβάγια. Το μηχανηματάκι "κεντάει". Η προπόνηση θα συνεχιστεί αργότερα.

Προέκυψε εξωσχολική "παραγγελιά".

Γεια σου ρε Κωστα με τις ζωγραφιες σου!!!!
Αντε με το καλο και σε κλιμακωτα!!! Αυτα δλδ με αποχρωσεις του μαυρου!

Οσο για την τιμη έχοντας όλοι μας δωσει εκατονταδες ευρω σε εργαλεια για καποιον που ασχολειται με αυτο δεν τη βρισκω απαγορευτικη.

Σήμερα εφτιαξα παρέα στον προχθεσινο nutcracker!!
Σε αλλο χρωματακι για να εχουμε ποικιλια!

20181213-162324.jpg

Στεγνωνει τωρα και θα συναρμολογηθει αργοτερα!
Και μια συμβουλη!
Η βιδα βοηθαει στη συγκρατηση του αντικειμενου για να βαφτει πιο ανετα!

20181213-163445.jpg

Θα ακολουθήσει και φωτο με την ολοκλήρωση!!

Last edited: