Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Λιγεσ μερεσ πριν ολοκληρωθει ζηταω την βοηθεια σασ κυριοι εκτοσ απο χρωματα εμποτισμου και teak oil δεν διαθετω κατι αλλο τι νωμιζετε πωσ θα ηταν μια καλη λυση;
108011f13ea3534468c2319bcc5550a9.jpg

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

WOOD SALAD SERVERS

Ένα πολύ χρηστικό δώρο για Χριστίνα σε λίγες ημέρες.

Ξύλο οξυά, 2 cm πάχος.

Θέλει πάρα πολύ προσοχή η όρθια κοπή των ξύλων στην πριονοκορδέλα.
Πάντα με οδηγό (σπρωχτήρι/ στριμωχτήρι)

Όλα από εδώ:
https://woodworkingformeremortals.com/hardwood-salad-servers/

Αν είχα ελιά με όμορφα νερά θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά νομίζω ! ! !

Αν είχα ελιά με όμορφα νερά θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά νομίζω ! ! !

Νάξερες πόσο καιρό με παρακαλάει η δικιά μου για κάτι τέτοια... :flipout:
Διαφωνώ για το ξύλο μάστορα, η οξυά είναι ταμάμ γι´αυτή του δουλειά, όμορφη η ελιά αλλά πολύ ρουστίκ για τα γούστα μου, αυτά είναι πιο φινετσάτα.
Είπαμε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Κ στην γιαγιά το ξύλο της οξυάς της αρέσει πάρα πολύ.

Αφού σου γκρινιάζει γιατί δεν της τα φτιάχνεις?
Έχει κ free το σκαρίφημα στο παραπάνω link.

Κ στην γιαγιά το ξύλο της οξυάς της αρέσει πάρα πολύ.

Αφού σου γκρινιάζει γιατί δεν της τα φτιάχνεις?
Έχει κ free το σκαρίφημα στο παραπάνω link.

Βαλτός είσαι κι εσύ τώρα; Δε φτάνουν τα 12 στρουθοκαμηλάκια που τις έφτιαξα;
Βαριέμαι... :flipout:

Χαίρετε ξανά, πολύ ωραίες οι δημιουργίες τώρα για τα Χριστούγεννα. Σας βάζω τις δικές μου που επιχείρησα φέτος, άλλες καινούριες άλλες παλιές σαν σχέδια. Το νέο είναι αυτό με το ρεσώ που τόλμησα φέτος αφού πήρα πριονοκορδέλα. Κυριάκο πως σου φαίνεται σαν πρώτη κατασκευή; Η άλλη φώτο είναι ένα σταντ που έκανα σε 5 λεπτάκια για να στεγνώνουν τα στολίδια και στην τρίτη δείχνω πως σταθεροποιώ τον πυρογράφο στον παλιο διακορευτη γιατί το δικό του λαμαρινάκι είναι πολύ ελαφρύ και πέφτει εύκολα από το βάρος του καλωδίου. (οι φώτο μπηκαν μπερδεμένες)

Μπράβο Δέσποινα, πάντα τέτοια.
Σπάνιο βέβαια να δουλεύει γυναίκα πριονοκορδέλα. εύχομαι τα καλύτερα. καλές κατασκευές και καλές γιορτές ! -bye-

Κώστα πολύ ωραίες ΚΑΙ αυτές οι κατασκευές σου. Πάντα μου άρεσαν τα ξύλινα σκεύη που έχουν σχέση με την κουζίνα και λιγότερο τα κάθε είδους πλαστικά κ.λ.π. , σίγουρα οι σαλάτες θα αποκτήσουν ιδιαίτερη νοστιμιά. !!

Πολυ γουστοζικα τα χερικα παππου. Πως τα λειανες καταλληλως με τις κλισεις που εχουν?

Πολύ ομορφεσ Κώστα,, ωραία ιδέα για αργοτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Αλλά εσύ προβλέπω να τα σκάψεις με το σκαρπέλο.

Κώστα πολύ ωραίες ΚΑΙ αυτές οι κατασκευές σου. Πάντα μου άρεσαν τα ξύλινα σκεύη που έχουν σχέση με την κουζίνα και λιγότερο τα κάθε είδους πλαστικά κ.λ.π. , σίγουρα οι σαλάτες θα αποκτήσουν ιδιαίτερη νοστιμιά. !!

Γιώργο να είμαστε γεροί (γέροι) να μαστορεύουμε.

Last edited by a moderator:
Πολυ καλο!
Τα ραφια ειχαν ετοιμες τις υποδοχες για τα μπουζονοστριφωνα? Αν οχι, πως τα στηριξες σε τοιχο και ραφι?

Καλημέρα. Οχι δεν είχαν έτοιμες τρύπες. 6αρια μπουζονοστρύφωνα χρησιμοποίησα οπότε άνοιξα 6αρες τρύπες στα κάθετα κομμάτια της μελαμίνης. Τις τρύπες τις άνοιξα με τρυπάνι σε πλάγια βάση στον πάγκο, αφου γώνιασα με άλλα κομμάτια μελαμίνης, έσερνα αυτά που ήθελα να ανοιχτούν οι τρύπες προς το τρυπάνι. Μετά όταν μπήκε στον τοίχο ήρθε και έσφιξε ολο μαζί και δεν κουνιόταν. Τα μπουζονοστρυφωνα ήταν περίπου 10-12 πόντους. 3-4 μπήκαν στον τοίχο και το υπόλοιπο στην μελαμίνη.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Νικόλα πάρα πολύ ωραία τα ράφια. :a0210:
Κι εγώ θέλω περισσότερες βλεπτομέρειες για τη στήριξη γιατί θέλω να φτιάξω κι εγώ μια παραγγελία πριν τις γιορτές και θέλω να σηκώνει κάμποσο βάρος.
Εγώ όμως έχω παραγγελία από φίλο, οι φίλες σιγά γιγά μας φτύνουν. :flipout:

Πάρα πολύ όμορφο και το φωτιστικό δαπέδου, Κωστή κόψε απ´την ωραία την οξυά που έχεις και ξεκίνα.

Γεια σου Μπάμπη! Αν θες περισσότερο βάρος βάζεις μεγαλύτερα μπουζονοστρύφωνα. Σίγουρα έχει 8αρια που είναι και ποιό μακριά. Παίζει και πιο μεγάλα! Επίσης υπάρχουν και αυτά εδω στην 19η εικόνα που λέει: "ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΡΑΦΙΟΥ ΚΡΥΦΟ" -> http://www.katsikeros.gr/epiplooiia stirigmata rafion.html
Αλλά το μικρότερο ειίναι για τουλάχιστον 2 πόντους πάχος ξύλου. Μου είπε αυτός όμως οτι κρατάει πολύ βάρος! Ότι άλλο χρειστεί να με ρωτήσεις.
Οι φίλες έχουν κύκλους που ενδιαφέρονται για κατασκευές! Οπότε κάνουμε ανοίγματα χαχα
Το φωτιστικό είναι πάρα πολύ απλό. 3 καδρονάκια όλο και όλο. 80 ευρω το πήρε. Μου φάνηκε πολύ ακριβό.

Κατασκευής κρυφής βάσης (δοκιμασμένη χρόνια τώρα)

Παίρνουμε ένα λαμάκι με πάχος 3 mm, πλάτος συνήθως 50 mm & ύψος λίγο λιγότερο από το πάχος του ξύλου. Κάνουμε δύο τρύπες δεξιά & αριστερά με τρυπάνι 3,5 φ (για τις βίδες που με ούπατ που θα στερεωθεί η βάση στον τοίχο).

Στο κέντρο από το επίπεδο λαμάκι γίνεται ένα κόλλημα μιας καλιμπρέ βέργας 10 φ με μήκος τα 3/4 του πλάτους του ξύλου. Μετά δημιουργείται μια μικρή πατούρα το ξύλο με το σκαρπέλο για να χωνευτεί το πάχος από το λαμάκι & είσαι έτοιμος.

Στο κάτω (ή το επάνω) μέρος της κατασκευής κάνεις μια τρύπα φρεζάτη 7 & με μια κοντή ξυλόβιδα ασφαλίζεις το ξύλο με το σίδερο.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο κ. Babis ακούει (μελλοντική κατασκευή) ?

Καλημέρα. Οχι δεν είχαν έτοιμες τρύπες. 6αρια μπουζονοστρύφωνα χρησιμοποίησα οπότε άνοιξα 6αρες τρύπες στα κάθετα κομμάτια της μελαμίνης. Τις τρύπες τις άνοιξα με τρυπάνι σε πλάγια βάση στον πάγκο, αφου γώνιασα με άλλα κομμάτια μελαμίνης, έσερνα αυτά που ήθελα να ανοιχτούν οι τρύπες προς το τρυπάνι. Μετά όταν μπήκε στον τοίχο ήρθε και έσφιξε ολο μαζί και δεν κουνιόταν. Τα μπουζονοστρυφωνα ήταν περίπου 10-12 πόντους. 3-4 μπήκαν στον τοίχο και το υπόλοιπο στην μελαμίνη.

Nα'σαι καλα Γιαννη, thanks.

Δηλαδη το κομματι του μπουζονοστριφωνου που μπαινει στο ξυλο, μπαινει σφηνωτα, ετσι? Δεν εχει κατι αλλο να το κραταει.
Ρωταω γιατι σε ραφια με κρυφο στηριγμα που εχω βαλει εγω, το κομματι που μπαινει στο ξυλο στερεωνεται με μια μικρη βιδα κατω απο το ραφι και ετσι μενει σταθερο. Η μικρη βιδα βιδωνει και πιεζει το μπουζοστριφωνο στη θεση του.

Nα'σαι καλα Γιαννη, thanks.

Δηλαδη το κομματι του μπουζονοστριφωνου που μπαινει στο ξυλο, μπαινει σφηνωτα, ετσι? Δεν εχει κατι αλλο να το κραταει.
Ρωταω γιατι σε ραφια με κρυφο στηριγμα που εχω βαλει εγω, το κομματι που μπαινει στο ξυλο στερεωνεται με μια μικρη βιδα κατω απο το ραφι και ετσι μενει σταθερο. Η μικρη βιδα βιδωνει και πιεζει το μπουζοστριφωνο στη θεση του.

Νίκος είμαι :)
Ακριβώς μπήκανε σφηνωτά και ήταν μια χαρά. Ήρθε και έσφιξε σαν όλο ένα και δεν κουνιώταν με τίποτα. 6 μπουζονοστρίφωνα χρησιμοποίησα. Το σκέφτηκα αυτό που λες με βίδα που να σφίξει το κομματι που είναι μέσα στο ξύλο σε περίπτωση που η όλη κατασκευή δεν ήταν σταθερή αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

χαχαχα, ειναι και φατσα καρτα στο Avatar το ονομα... συγνωμη βρε Νικο. Το γηρας φαινεται οτι ερχεται καλπαζοντας και οχι σιγα σιγα :))

Κωωωωσταααααα!

Βρηκα χρονο φιλε!

Πλανισα στον ξεχονδριστηρα ενα παλιο κομματι απο μια πλευρα συρταριου, ξεσηκωσα με ενα μολυβι την φωτο απο το σχεδιο σου που ειχα στο κινητο και σε 5 λεπτα με την πριονοκορδελιτσα ετοιμο!!!

Ελαχιστο τριψιμο και ανρτηση σε μια φετα ευκαλυπτου,
βαψιμο με το πολυ καλο σπρευ βερνικι με χρυσες νιφαδες του λιντλ και αφου έκλεψα μι μπαλιτσα απο το δεντρο ιδου!

20181217-160111.jpg