Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.
Kαλως τον Φωτη!
Σφιγκτηρες μαραγκου (F clamps / Bar clamps) ειναι αυτοι που ψαχνεις. Στο καταλληλο μεγεθος βεβαια.
Δεν παιζει ρολο το παχος της βεργας, δεν ειναι φτιαγμενοι για να ισορροπουν καπου αλλα για να σφιγγουν, οποτε μην ανησυχεις

)
Τι διαστασεις εχει το πανελ που θες να φτιαξεις? Πρεπει να ειναι ενισχυμενο με καβιλιες/μπισκοτα στις συνδεσεις? Τι χρηση θα εχει?
Η γραμμη συνδεσης δεν υπαρχει περιπτωση να μην φαινεται εκτος και αν το βαψεις το πανελ.
60x45x3cm θελω τις διαστασεις πανω κατω και σε φλαμουρι/ελατη δεν εχω καταφερει να βρω με τιποτα πλατος πανω απο 25-30cm.. πρεπει να χω παρει τηλ ολους τους ξυλεμπορες στην ελλαδα

Ειναι και εκ των ανωθεν εντολη οι διαστασεις οποτε δε μπορω να παιξω σε μικροτερες.
Καβιλιες, μπισκοτα δεν υπολογιζα να βαλω.
Κατι σαν καδρο διακοσμητικο φαντασου το.
Θα γινει μια αφαιρεση υλικου με ντρεμελακι σε ορισμενα σημεια να φτιαχτει βαθος και στη συνεχεια θα μπει εκει ρυτινη, ενω στο υπολοιπο θα φτιαχτει κατι σα χαρτης με πυρογραφο.
Ηθελα να αποφύγω τη συνδεση, ακριβως γιατι δε θα βαφτει, οτι σκιαση θα ναι απο τον πυρογραφο και ισως λιγο tint απο καποιο πολυ ανοιχτο βερνικι, αν οχι τελειως διαφανο.
Τωρα κοιταω μηπως καταφερω να ενσωματώσω τη γραμμή συνδεσης λιγο υπουλα στο σχεδιο μπας και καλυφθει ετσι.
Τα υπολοιπα καλα μου εχουν παει στα τεστ, με τον πυρογραφο δεν εχω ασχοληθει οσο θα ηθελα, ειδικα με σκιες, και τωρα κοιταω μπας και φτιαξουμε με εναν φιλο εναν ρυθμιζομενης θερμοκρασιας.
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και την αλλαγή ξύλου σε κανα κοντρα πλακε να ξεμπερδευω, αλλα θα θελα να δωσω μια ευκαιρια στο μασιφ πανελ πρωτα.
Τσαμπα το ταλαιπωρουσα το φλαμουρακι που ειχα?
Γειά σου Φώτη λοιπόν...
Θα σου προτείνω μια οικονομική λύση που έκανα εγώ όταν έφτιαχνα τις πόρτς μου στο χωριό και ήθελα πολύ μεγάλους σφιχτήρες.
Πάρε χοντρές ντίζες, παξιμάδια και ροδέλες και φτιάξε ότι μήκος σφιχτήρα θές... Οι ντίζες μπορεί να ενώσουν με μούφες αν δεν σε καλύπτει το μήκος.
Ωπ, ωραία η λύση, αμα δε θες και κανα τρελο σφυξιμο δε χανει σε τιποτα.
Γειά σου φίλε. Είχα γράψει σε παλιότερο ποστ πως φτιάχνουμε επιφάνεια πχ απο σανίδια χωρις σφηκτηρες. Με μια επιφάνεια και καρφια γύρω γύρω. Το σημείο συγκόλησης των ξυλων παντα είναι εμφανές έστω και λιγο. Τουλαχιστον δεν υπάρχει κενο αναμεσά τους. Δες το αν σε βολεύει και εξυπηρετεί.
Θα το τσεκαρω, ευχαριστω πολυ Νικο!