Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εγώ το .......βιολί μου.
Κοπή κ στην πριονοκορδέλα κ στην σέγα πάγκου όπου χρειάστηκε.

Ξυλεία μεράντι, με πάχος 2 cm.

Καλό βράδυ.

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι...Stradivarius!
Όμορφο!

:a0210:

Καλημέρα (καληνύχτα για άλλους). Σας ευχαριστώ πολύ.

"Χαλάρωση" = Θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου χρόνου κάποιες μεγάλες συντηρήσεις κ να θέλω δεν θα προλαβαίνω πλέον.

Last edited by a moderator:
Όντως το βιολί σου εσύ... Δεν προλαβαίνω ούτε να σε παρακολουθώ πλέον... :worshippy:
Νομίζω οτι αν τη βάση τη βάψεις μαύρη, κατράμι όμως, piano black, θα το απογειώσεις το βιολί.

Όντως το βιολί σου εσύ... Δεν προλαβαίνω ούτε να σε παρακολουθώ πλέον... :worshippy:
Νομίζω οτι αν τη βάση τη βάψεις μαύρη, κατράμι όμως, piano black, θα το απογειώσεις το βιολί.
Θα το σκεφτώ αλλά γενικά δεν είμαι του να τα χρωματίζω αυτά τα ξύλα.

Σε ευχαριστώ k. Babis.

Εμείς σου είπαμε να χαλαρώσεις λίγο αλλά εσύ το βιολί σου..

Γεια στα χέρια σου Κώστα !!

Θα χαλαρώσω σύντομα.....

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο.

Τι ενωεισ θα χαλαρωσησ; ουτε να το σκεφτεσε,εσυ θα φτιαχνεισ και εμεισ θα απολαμβανουμε-παιρνουμε ιδεεσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Μίνι στόλος οχημάτων.

Ζητείται τορναδορος για κατασκευή τροχών!
d5641935bac72c0038f822ae3d91e355.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Mια χαρα σε βλεπω, μπραβο Θοδωρε!
Για ροδακια παρε ενα σετακι ποτηροτρυπανα, δεν χρειαζεσαι τορνο.
Πριν το ποτηροτρυπανο μπορεις να τρυπησεις το ξυλο λιγο, 2-3 χιλιοστα βαθος, με ενα μικροτερης διαμετρου forstner για να κανεις την 'ζαντα'.

Μια μικρή κατασκευή: "αριθμός για το σπίτι του ...DIY-er" :)

Έφτιαξα τον αριθμό στο ...excel (σε κάθε κελί που θα αντιστοιχουσε βίδα έβαλα μια τελεία), το τύπωσα, το έβαλα πάνω στο ξύλο, με ένα καρφί σημάδεψα την κάθε τελεία, και μετά σε κάθε τελεία βίδωσα και μια βίδα. Τα δύο ξύλα ήταν ανόμοια στο ύψος, και αυτό μου έδωσε την ιδέα να τα κόψω με περίγραμμα σπιτιών.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή (και παραγωγική) Χρονιά!

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πανεξυπνο!
Ποσσες βιδες χεησιμοποιησες?

Έφτιαξα τον αριθμό στο ...excel (σε κάθε κελί που θα αντιστοιχουσε βίδα έβαλα μια τελεία), το τύπωσα, το έβαλα πάνω στο ξύλο, με ένα καρφί σημάδεψα την κάθε τελεία, και μετά σε κάθε τελεία βίδωσα και μια βίδα. Τα δύο ξύλα ήταν ανόμοια στο ύψος, και αυτό μου έδωσε την ιδέα να τα κόψω με περίγραμμα σπιτιών.

Θοδωράκη όμορφη κατασκευή. Μπράβο σου.

Δημήτρη (δεν είναι nickname αυτό για προσφώνηση ρε φίλε!!! :flipout:) ελπίζω να μην ξεμείνει κάνας γείτονας από ξυλόβιδες & σε επισκεφτεί κάνα βράδυ.
Όμορφη ιδέα & υλοποίηση.

Μπραβο Δημητρη πολυ ομορφη και πρωτοτυπη η κατασκευη του αριθμου του σπιτιου!!!

Μου αρεσει το ανομοιο του σχηματος των ξυλων, καλυτερα που δεν ηταν ισες οι σανιδες.

Καλα Χριστουγεννα και καλη Χρονια επισης και σε σενα φιλε!