Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Νίκο μου σευχαριστω σαν ναυτικός οι καλύτερεσ φιλίες που έχω κάνει είναι με παιδιά από την Κρήτη ακώμα και τωρα ο διευθυντής πωλήσεων της amstel του νόμου είναι κρητικοσ και ισωσ ο καλύτερος συνεργάτης που εχω.Παυλο να είσαι καλά τρακτέρ στο νησί δεν έχουμε θα ήταν ωραίο να φτιάξω ένα ξύλινο ωποσ τον σκαραβαίο που είχα κάνει.Γιωργο ευχαριστω ηθελα και αλα πραγματα επανω του ομω δεν μου βγηκαν.Κυριακο να εισαι καλα δυστηχωσ το προγραμμα βαραινει απο δω και περα και οι "καλιτεχνικεσ μου" ανησυχίες θα περιοριστούν.Πανο κ Σταμάτη σασ ευχαριστώ.κυριοι.Τζεπετο μου συγκινητικο αυτό θα τα πούμε και τηλεφωνικά το πρόγραμμα σου δεν ξέρω μονο

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο υποκλίνομαι... :worshippy:
"Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" και παπαριές Μαρίτσα μου... Άμα τόχεις φτιάχνεις παπάδες και μ´ ένα σουγιά.

Ειναι παρα πολυ καλο, μπραβο
κανε κατι με τις φωτογραφιες σου, δεν αναδεικνυουν τα εργα σου
Έχεις δίκιο η κάμερα του κινητού είναι για των γαιδαρο Καβάλα δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο σε ευχαριστώ

Γεια στα χερια σου Κυριακο, πολυ ομορφο και πολυ ιδιαιτερο το καραβακι σου!!

258abbf286b1485956dec66f36912b4d.jpg

Κυριάκο υποκλίνομαι... :worshippy:
"Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" και παπαριές Μαρίτσα μου... Άμα τόχεις φτιάχνεις παπάδες και μ´ ένα σουγιά.
ΧΑ χα Μπάμπη!!! σοφά λόγια φιλε πάντως χρειάζονται και αυτά παναθεματα

Γεια στα χερια σου Κυριακο, πολυ ομορφο και πολυ ιδιαιτερο το καραβακι σου!!

258abbf286b1485956dec66f36912b4d.jpg
Σε ευχαριστώ Μηχαλη των προηγούμενο μήνα παραλίγο να ανέβω Αθήνα και ισωσ να τα λέγαμε από κοντά και με όποιον άλλον μπορούσε άλλωστε σου έχω κάτι τάξει και δεν το ξεχνω.

Last edited by a moderator:
Μάστορα ...πολύ ωραίο το σκαφάκι σου :worshippy::worshippy:

Αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα εγώ όπως το βλέπω και σύμφωνα με το μέγεθος του σκάφους, λίγο πιο λεπτά τα σχοινιά για τα πανιά και λίγο μικρότερους γάντζους δεσίματος.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μάστορα ...πολύ ωραίο το σκαφάκι σου :worshippy::worshippy:

Αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα εγώ όπως το βλέπω και σύμφωνα με το μέγεθος του σκάφους, λίγο πιο λεπτά τα σχοινιά για τα πανιά και λίγο μικρότερους γάντζους δεσίματος.
Να εισαι καλα Νικο σωστη παρατηρηση αν θελει ο παραληπτησ τα σχοινια αλαζουν για τουσ γαντσουσ δεν ειχα αλουσ και εδω περα δεν υπηρχε περιπτωση να βρω

Υπαρχουν ειδικα λεπτα σκοινακια και μικροι γαντζοι (και δεκαδες αλλα θαυμασια αναλωσιμα) για μοντελισμο καραβιων. Δεν βρισκονται ευκολα εν Ελλαδι..

Υπαρχουν ειδικα λεπτα σκοινακια και μικροι γαντζοι (και δεκαδες αλλα θαυμασια αναλωσιμα) για μοντελισμο καραβιων. Δεν βρισκονται ευκολα εν Ελλαδι..
Πραγματι ελαχιστα ειναι και ειναι για βαρια πορτοφολια πανακριβο χομπι παντωσ υπαρχουν παντα εναλακτικεσ λυσεισ και οποισσ ασχωλειται με αυτο και πιανουν τα χερια του καταλαβαινει τι ενοω

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι ωραια πραγματα βλεπουμε....μπραβο σου....!!!!
Σε ευχαριστω

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Άριστη προσπάθεια. Σε αυτό που εστιάζω περισσότερο είναι στο σκάλισμα και στην μορφοποίηση του σκάφους. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις την συμμετρία και τις καμπυλότητες. Σκέφτομαι κι εγώ να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμη. Μπράβο φίλε μου!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω το εχω τολμησει αλλα τα εχω παρατησει...
Θελει πολυ δουλεια, πολυ υπομονη, πολυ μερακι και ολιγον ..ταλεντο. Καμμια απο αυτες τις αρετες δεν διαθετω :))

Εγω το εχω τολμησει αλλα τα εχω παρατησει...
Θελει πολυ δουλεια, πολυ υπομονη, πολυ μερακι και ολιγον ..ταλεντο. Καμμια απο αυτες τις αρετες δεν διαθετω :))

Εγώ νομίζω ότι μου λείπει το ολίγον

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Άριστη προσπάθεια. Σε αυτό που εστιάζω περισσότερο είναι στο σκάλισμα και στην μορφοποίηση του σκάφους. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις την συμμετρία και τις καμπυλότητες. Σκέφτομαι κι εγώ να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμη. Μπράβο φίλε μου!

Αν κατι εμαθα απο τα σκαρπελα ειναι η υπομονη Γιαννη δοκιμασε πρωτα σε κατι μικρο και βλεπεισ πωσ παει σε αυτο που λεσ για μενα πιο δυσκολα ειναι τα πανια παρα. το σκαρι αν νωμιζεισ οτι μπορω να βοηθησω σε κατι μην διστασεισ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν κατι εμαθα απο τα σκαρπελα ειναι η υπομονη Γιαννη δοκιμασε πρωτα σε κατι μικρο και βλεπεισ πωσ παει σε αυτο που λεσ για μενα πιο δυσκολα ειναι τα πανια παρα. το σκαρι αν νωμιζεισ οτι μπορω να βοηθησω σε κατι μην διστασεισ

Ευχαριστώ Κυριάκο!

Πραγματι ελαχιστα ειναι και ειναι για βαρια πορτοφολια πανακριβο χομπι παντωσ υπαρχουν παντα εναλακτικεσ λυσεισ και οποισσ ασχωλειται με αυτο και πιανουν τα χερια του καταλαβαινει τι ενοω

Ψάξε στο plastimontelisimo (https://www.pla.gr/) για μακαράδες.
Υπάρχουν και φθηνοί.

Ψάξε στο plastimontelisimo (https://www.pla.gr/) για μακαράδες.
Υπάρχουν και φθηνοί.
Σιγουρα βοηθουν τησ κατασκευεσ μασ αυτα αλλα ταυτοχρονα μασ στερουν και την χαρα τησ διμιουργιασ ειδικα στον στατικο μοντελισμο ωποσ σπιτια σκαφοι αυτοκινητα κτλπ αρκουν ενα εργαλειο τυπου dremel και μπολικο μερακι.