Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μετά από μια πολύ πολύ κουραστική ημέρα τι πιο ευχάριστο να βλέπεις μια όμορφη κατασκευή,(ρίξε καμία ιδέα για μεγάλη ξύλινη κάβα ξέρεις για που)

Μετά από μια πολύ πολύ κουραστική ημέρα τι πιο ευχάριστο να βλέπεις μια όμορφη κατασκευή,(ρίξε καμία ιδέα για μεγάλη ξύλινη κάβα ξέρεις για που)

Ευχάριστα ακούω..... Με το καλό.

Γράφοντας απλά στο google: big+wooden+wine+holder

Για δες: https://www.google.com/search?q=big...hAhURyIUKHSGEAZ0QsAR6BAgJEAE&biw=1366&bih=625

Ευχάριστα ακούω..... Με το καλό.

Γράφοντας απλά στο google: big+wooden+wine+holder

Για δες: https://www.google.com/search?q=big...hAhURyIUKHSGEAZ0QsAR6BAgJEAE&biw=1366&bih=625
Όχι ακώμα εξακολουθεί ο Σεπτέμβριος να είναι η οριστική ημερομηνία το παλεύουμε για νωρίτερα θα δούμε.Ωραιεσ ιδέες είχε πάντως

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι ακώμα εξακολουθεί ο Σεπτέμβριος να είναι η οριστική ημερομηνία το παλεύουμε για νωρίτερα θα δούμε.Ωραιεσ ιδέες είχε πάντως

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν σε (σας) φοβάμαι. Είσαστε ενωμένοι κ δυνατοί.
Ότι άλλο χρειαστείς...... ξέρεις Pm, τηλ, κλπ.

Προχωρήσε λίγο ακόμα σήμερα το ξύλο κοπής κ σερβιρίσματος.
Πέρασε από την πλάνη, κόπηκε στο φαλτσοπρίονο κ μπήκε για στοκαρισμα.

Υπεροχο εγινε Costas, μπραβο :)
Το στοκαρισμα τι ακριβως ειναι, (εννοω ποια σημεια στοκαρεις) γιατι και πως γινεται; Μετα δεν φαινεται ασχημα ο στοκος;

Υπεροχο εγινε Costas, μπραβο :)
Το στοκαρισμα τι ακριβως ειναι, (εννοω ποια σημεια στοκαρεις) γιατι και πως γινεται; Μετα δεν φαινεται ασχημα ο στοκος;

Σε ευχαριστώ.

Το στοκαρισμα παντού σε όλες τις εργασίες έρχεται να κλείσει τα μικρά κενά ανάμεσα σε ενώσεις κ τα μικρά κενά σε επιφάνειες.
Χρησιμοποιώντας στοκους στις αποχρώσεις του ξύλου είναι σαν να συμπληρώνεις το υλικό του ξύλου που λείπει.
Με το τρίψιμο στην συνέχεια αφαιρείς τον στόκο από την γύρω επιφάνεια κ ο στοκος μένει μόνο στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα. Έτσι προσπαθείς κ δημιουργείς μια ομοιορφη επιφάνεια κ με το βάψιμο μετά δεν φαίνεται το κενό, η ρωγμή, η όποια ανωμαλία υπήρχε.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Για ότι άλλο εδώ είμαστε.

Σε ευχαριστώ.

Το στοκαρισμα παντού σε όλες τις εργασίες έρχεται να κλείσει τα μικρά κενά ανάμεσα σε ενώσεις κ τα μικρά κενά σε επιφάνειες.
Χρησιμοποιώντας στοκους στις αποχρώσεις του ξύλου είναι σαν να συμπληρώνεις το υλικό του ξύλου που λείπει.
Με το τρίψιμο στην συνέχεια αφαιρείς τον στόκο από την γύρω επιφάνεια κ ο στοκος μένει μόνο στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα. Έτσι προσπαθείς κ δημιουργείς μια ομοιορφη επιφάνεια κ με το βάψιμο μετά δεν φαίνεται το κενό, η ρωγμή, η όποια ανωμαλία υπήρχε.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Για ότι άλλο εδώ είμαστε.

Ευχαριστω πολυ. Νομιζω καταλαβα. Πριν λιγο καιρο ετριψα και ξαναγυαλισα πολυ παλιο ξυλινο κρεβατι και με την ευκαιρια στοκαρα και διαφορες αβαριες που ειχε.
Αλλα δεν το ειχα σκεφτει οτι χριεαζεται και για τετοια projects. Μονο για μεγαλες "ζημιες".

Όσο πιο πολύ "χαϊδεύεις" ένα έργο (στοκαρισμα, ψιλοστοκάρισμα), τρίψιμο μέχρι μεγάλο νούμερο γυαλόχαρτο κλπ, τόσο καλύτερη επιφάνεια - αποτέλεσμα παίρνεις.

Κώστα είδα τσοκάρεις με ξυλοστοκο denbraven τις ράφες..τριβεται ευκολα και αυτος φανταζομαι...;

Εγώ χρησιμοποιώ της impa,της tempo η της cosmolac που τριβονται ευκολα και αυτοι με γυαλοχαρτο και με βρεγμένο πανι( ώστε να μην μείνουν υπολείμματα αριστερα/δεξια) με μεγάλη ευκολία..
Επισεις στις μεγάλες ρωγμές βάζω σιλικόνη/μαστιχα πρωτα ώστε να υπάρχουν ανοχές και να μην σκάσει και ανοίξει γρήγορα...
https://www.colourandmore.gr/xromata/σιλικόνες-μαστίχες/wood-sealant.html

Κώστα είδα τσοκάρεις με ξυλοστοκο denbraven τις ράφες..τριβεται ευκολα και αυτος φανταζομαι...;

Εγώ χρησιμοποιώ της impa,της tempo η της cosmolac που τριβονται ευκολα και αυτοι με γυαλοχαρτο και με βρεγμένο πανι( ώστε να μην μείνουν υπολείμματα αριστερα/δεξια) με μεγάλη ευκολία..
Επισεις στις μεγάλες ρωγμές βάζω σιλικόνη/μαστιχα πρωτα ώστε να υπάρχουν ανοχές και να μην σκάσει και ανοίξει γρήγορα...
https://www.colourandmore.gr/xromata/σιλικόνες-μαστίχες/wood-sealant.html

Καλημέρα.
Μιλάμε για ελάχιστο στόκο που καλύπτει τα όποια κενά. Ο στόκος τρίβετε μετά από 1 ώρα με το τριβείο & ξεκινώντας από τα 80 grid & φτάνοντας στα 600 grid μένει μόνο εκεί που θες η απαραίτητη ποσότητα.

https://www.praktiker.gr/p/ksylostokos-den-braven-fysiko-xroma-1910

Ναι κατάλαβα...ξέρω ότι θέλει μια σειρά από νούμερα για να φτάσεις στην επιθυμητή επιφάνεια και με το τριβειο έχεις ευκολία...απλώς υπάρχουν σημεία όπου δεν μπαίνει πάντα το τριβειο και πας με το χέρι...
Πολλές αποχρώσεις έχει η denbraven από ότι βλέπω....

Ναι κατάλαβα...ξέρω ότι θέλει μια σειρά από νούμερα για να φτάσεις στην επιθυμητή επιφάνεια και με το τριβειο έχεις ευκολία...απλώς υπάρχουν σημεία όπου δεν μπαίνει πάντα το τριβειο και πας με το χέρι...
Πολλές αποχρώσεις έχει η denbraven από ότι βλέπω....

Στην συγκεκριμένη εργασία η επιφάνεια αυτή είναι η ..............χαρά του τριβείου.

Όντως έχει πολλές αποχρώσεις η εταιρεία αυτή & η μικρή συγκεκριμένη συσκευασία (+ την καλή τιμούλα) με έχει βολέψει πολύ για το χόμπι μου.

Το ρολόι που είχα δωρίσει στην εκκλησία, άρεσε σε κάποιον, οπότε το πήγα από την αρχή.
Επίσης τελείωσε και το δουλεμένο στο cnc.
30a7826a6a109da327830b792be0deaa.jpg
95502f45449d8a330fe564b45712cfa1.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εγώ προτιμώ το πρώτο...
Το δεύτερο, αν και εντυπωσιακό κατασκευαστικά, μου θυμίζει εκκλησιαστικό τέμπλο.