Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπράβο Παύλο πολύ ωραία και τα δύο ειδικά το χειροποίητο πανέμορφο

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σάς ευχαριστώ..
Δεν έχετε άδικο, όντως άλλη αξία έχει το χειροποίητο,αλλά και το άλλο έχει την αξία του. Αν μπορούσε να βαφτεί σε κάποια σημεία, όπως οι αριθμοί ή περιμετρικά, ή ακόμα να έμπαινε διαφορετικό ξύλο θα έδειχνε ακόμα πιο ωραίο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σάς ευχαριστώ..
Δεν έχετε άδικο, όντως άλλη αξία έχει το χειροποίητο,αλλά και το άλλο έχει την αξία του. Αν μπορούσε να βαφτεί σε κάποια σημεία, όπως οι αριθμοί ή περιμετρικά, ή ακόμα να έμπαινε διαφορετικό ξύλο θα έδειχνε ακόμα πιο ωραίο.

Πολύ σωστά... Ειδικά αν μπορούσε να μπεί διαφορετικό ξύλο.
Τώρα, τουλάχιστον στη φωτογραφία, λόγω της τελειότητας της κατασκευής, μοιάζει σαν πλαστικό που βγήκε από καλούπι.
Αν στην επιφάνεια κολλούσες ένα διαφορετικό ξύλο, μισό χιλιοστό λεπτότερο απ´το βάθος που κόβει το κοπτικό, νομίζω θα ήταν ασύγκριτα καλύτερο.

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ σωστά... Ειδικά αν μπορούσε να μπεί διαφορετικό ξύλο.
Τώρα, τουλάχιστον στη φωτογραφία, λόγω της τελειότητας της κατασκευής, μοιάζει σαν πλαστικό που βγήκε από καλούπι.
Αν στην επιφάνεια κολλούσες ένα διαφορετικό ξύλο, μισό χιλιοστό λεπτότερο απ´το βάθος που κόβει το κοπτικό, νομίζω θα ήταν ασύγκριτα καλύτερο.
Αυτό σκέφτηκα όταν το έβλεπα να κόβεται αλλά δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι να κοπούν ξεχωριστά οι αριθμοί, η περίμετρος και τα σκαλιστά σημεία και να κοληθουν μετά.
Τσπ την ώρα μας να περνάμε και την υγειά μας να χουμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αυτό σκέφτηκα όταν το έβλεπα να κόβεται αλλά δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι να κοπούν ξεχωριστά οι αριθμοί, η περίμετρος και τα σκαλιστά σημεία και να κοληθουν μετά.
Τσπ την ώρα μας να περνάμε και την υγειά μας να χουμε...

Γιατί δεν γίνεται... Για πες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκε

Γιατί δεν γίνεται... Για πες...
Όχι ότι δεν γίνεται αλλά είναι πιο δύσκολο. Φαντάσου ότι έχεις μια επιφάνεια ξύλου σαν βάση π.χ. από οξυά, και στην συνέχεια θα πρέπει να κολλήσεις κομμάτια διαφορετικού ξύλου για τους αριθμούς, την περίμετρο, το κέντρο κλπ. Κάτι σαν παζλ δηλ., και να υπολογίσεις ακριβώς τα σημεία που θα κοληθουν καθώς και το βάθος που θα σκαφτουν. Κι αν σου ξεφύγει κάτι, πάνε στράφι 13 ώρες δουλειάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες κ

Όχι ότι δεν γίνεται αλλά είναι πιο δύσκολο. Φαντάσου ότι έχεις μια επιφάνεια ξύλου σαν βάση π.χ. από οξυά, και στην συνέχεια θα πρέπει να κολλήσεις κομμάτια διαφορετικού ξύλου για τους αριθμούς, την περίμετρο, το κέντρο κλπ. Κάτι σαν παζλ δηλ., και να υπολογίσεις ακριβώς τα σημεία που θα κοληθουν καθώς και το βάθος που θα σκαφτουν. Κι αν σου ξεφύγει κάτι, πάνε στράφι 13 ώρες δουλειάς.

Ναί, δεν είναι εύκολο... Αν όμως το κοπτικό σκάβει πχ στα 3 mm μ´ένα καπλαμά 1-1,5 mm τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέ

Ναί, δεν είναι εύκολο... Αν όμως το κοπτικό σκάβει πχ στα 3 mm μ´ένα καπλαμά 1-1,5 mm τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί;
Τώρα με πήρε ο φίλος (cnc) τηλέφωνο και μιλήσαμε γι αυτό. Μια σκέψη είναι να κολληθουν δύο επιφάνειες 1,5 ποντων η κάθε μία ώστε να έχεις μια ενιαία των τριών ποντων πάχους. Στο σχέδιο αυτό το κοντηλι κατεβαίνει μέχρι 1,5 πόντο βάθος, οπότε αν κατέβεις σε κάποια σημεία όπως το ταμπλό του ρολογιού 1,6 πόντους, ναι θα έχεις διχρωμία. Δεν έχεις άδικο, είναι μια σκέψη κι αυτή. Θα δείξει...

Υπεροχα εγιναν γεια στα χερια σου Νεκταριε

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιφανεια κοπης απο οξια και μερικα φιλετα διαφορετικου ξυλου απο το σεντουκι μου.
Λιγα εκατοστα μεγαλυτερο απο το προηγουμενο, οπως και παχυτερο. Λαβη απο το ιδιο ξυλο, χωρις προσθηκες ξενων σωματων.
Φινιρισμενο με στρωματα tung oil Liberon.

Ωραίος ο Νεκ. Επιτέλους το ανέβασες.
Η (μεγάλη σχετικά) πυρ-υπογραφή σου το πάει ένα μικρό κλικ πιο κάτω. Κάνε κάτι.