Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κυριακο (koulhs) εχεις πολυ χερι αλλά και πολυ υπομονη :SFGSFGSF:

Γιατι ρε ζινταν θα το πληρωσει ο ανθρωπος?, τοσα εχεις καβατζαρει ... δωσε ενα :flipout:
Ευχαριστώ μάστορα μου.Κυριακο ρε φίλε και μόνο που το λες φτάνει να είσαι καλά.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χάρμα οφθαλμών Κυριάκο,γειά στά χέρια σου. :SFGSFGSF:.
Αν βαφτεί θά δείξει 2 φορές παραπάνω η αξία τού έργου.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Χάρμα οφθαλμών Κυριάκο,γειά στά χέρια σου. :SFGSFGSF:.
Αν βαφτεί θά δείξει 2 φορές παραπάνω η αξία τού έργου.
Σε ευχαριστώ Δημήτρη θα αφήσω να στεγνώσει καλά το λάδι θα τριφτει καλά και θα βαφτεί με κάποιο χρώμα εμποτισμού ωραία ιδέα θα ήταν επίσης να βάλω έναν μαγνήτη από πίσω.

Κυριάκο, αυτά ρε φίλε μη τα δείξεις στον παπά... Θα σε "χώσει" να του φτιάξεις καινούριο τέμπλο στην εκκλησία. :SFGSFGSF:

Κυριάκο, αυτά ρε φίλε μη τα δείξεις στον παπά... Θα σε "χώσει" να του φτιάξεις καινούριο τέμπλο στην εκκλησία. :SFGSFGSF:
Και όμως μάστορα μου μακάρι να είχα των χρόνο και τα υλικά και την ευκαιρία επίσης θα το έκανα

Με παίδεψα λίγο αλλά χαλάλι... Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε.
Δύο επιφάνειες κοπής, η μια το αρνητικό της άλλης. Η πρώτη σε λίγο ταξιδεύει για Μόναχο και η δεύτερη για Σίφνο.
Οι φωτογραφίες είναι μεν ενδεικτικές αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σου μεταφέρουν την αίσθηση του ζωντανού.
Εγώ πάντως τη χάρηκα πολύ αυτή τη κατασκευή. Οξυά και καρυδιά τα ξύλα.
Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Κυριάκο και Αχιλλέα για τη βοήθεια στο ξεχόνδρισμα. :a0210:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    306.9 KB · Views: 91
  • 13.jpg
    13.jpg
    234.4 KB · Views: 91
  • 14.jpg
    14.jpg
    305 KB · Views: 90
  • 10.jpg
    10.jpg
    298.4 KB · Views: 89
Αυτα ειναι εργα, ομορφα μερακλιδικα και ξεχωριστα!!

Το φρεζαρισμα στο πλαι ειναι το κερασακι στην τουρτα, πως το πετυχες σε αυτη τη θεση?
Την επιφανεια στο τελος, μετα το κολλημα των ξυλων, την περασες στον ξεχονδριστηρα η την φινιρισες μονο με το τριβειο?

Μπάμπη πανέμορφες είναι, να έχεις πάντα την υγειά σου να δημιουργείς κοσμήματα! Τα σέβη μου.

Σ´ ευχαριστώ πολύ Νικόλα.
Όπως τα λές, αν είμαστε καλά όλα τα άλλα έρχονται.

Αυτα ειναι εργα, ομορφα μερακλιδικα και ξεχωριστα!!

Το φρεζαρισμα στο πλαι ειναι το κερασακι στην τουρτα, πως το πετυχες σε αυτη τη θεση?
Την επιφανεια στο τελος, μετα το κολλημα των ξυλων, την περασες στον ξεχονδριστηρα η την φινιρισες μονο με το τριβειο?

Μιχάλη το φοβήθηκα το τριβείο, υπήρχαν υψομετρικές διαφορές μεταξύ των κομματιών, σε κάποια σημεία έφτανε και το χιλιοστό, και σκέφτηκα οτι όσο καλά ναι να το έτριβα με τον ταινιολειαντήρα απόλυτα επίπεδο δεν θα γινόταν ποτέ.
Κι επειδή τον ξεχονδριστήρα το δικό μου τον έχω στο χωριό, κι ο Κυριάκος την κοπάνησε για Χίο, επιστράτευσα τον Αχιλλέα. Πετάχτηκα μέχρι το Περιστέρι και η δουλειά έγινε στο πι και φι.
Ευτυχώς θυμήθηκα και το τρυπάνι σου και στο γυρισμό πέρασα απ´ το φίλο μου στο μηχανουργείο και το τακτοποιήσαμε κι αυτό.:a0210:

Γεια σου Μπάμπη καλλιτέχνη. χαίρεσαι να τα κοιτάς, μπράβο σου !!

Σ´ ευχαριστώ πολύ Γιώργη.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    103.1 KB · Views: 132
Πανέμορφα και τα δύο !
Αν βρω χρόνο θα σε αντιγράψω μάστορα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπαμπη σε ευχαριστω πολυ!!! Τωρα θα εχω και 16μμ τρυπανι μεταλλου που θα μπαινει σε κοινο τσοκ!!

Για πες, εγινε ευκολα η δουλεια η ταλαιπωρηθηκε ο τορνος απο το μεταλλο του τρυπανιου?

Πανέμορφα και τα δύο !
Αν βρω χρόνο θα σε αντιγράψω μάστορα..

Με τη δική σου την οξυά και τη δική μου τη καρυδιά έγιναν Παύλο.
Μη κοιτάς που μερικοί "κουβαρτάδες" κάνουν τρισάγιο με ξένα κόλυβα... Και μας τη λένε κι απο πάνω...:flipout:

Μπαμπη σε ευχαριστω πολυ!!! Τωρα θα εχω και 16μμ τρυπανι μεταλλου που θα μπαινει σε κοινο τσοκ!!

Για πες, εγινε ευκολα η δουλεια η ταλαιπωρηθηκε ο τορνος απο το μεταλλο του τρυπανιου?

Μιχάλη πολύ εύκολα, σε δύο λεπτά.
Δεν είναι κοβαλτίου το τρυπάνι, HSS είναι, λίγο πιο καλό απ´ τα κοινά. Γί αυτό το λόγο τρόχισε ελάχιστα τη μύτη για να μην "περπατάει" όταν θες να το χρησιμοποιηλσεις χωρίς προτρύπημα.

Μπαμπη παρα πολυ ομορφα και πολυ εξυπνες οι κοπες.
για τη χουφτα ομως δεν μας ειπες πως την εφτιξες.
με τι το φινιρισες