Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μιχάλη πολύ ωραίο έγινε :a0210:
Κι έκανες κι ένα παιδάκι ευτυχισμένο, πολύ σημαντικό.

Ωραιο Μηχαλη νομιζω οτι το εχεισ να ασχοληθεισ με των μοντελισμο

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστω συναδελφοι!

Οχι Κυριακο με τιποτα, ουτε ταλεντο εχω, ουτε φαντασια, ουτε υπομονη. Εμενα μου αρεσουν τα εργαλεια και τα μαστορεματα, αντε και καμμια μικροκατασκευη επειδη εχω τα καταλληλα εργαλεια.

Μερσι Tζωρτζ!

Τουλαχιστον μια φορα την βδομαδα φτιαχνω μικροεργακια αλλα επειδη ειναι τα ιδια και τα ιδια, δεν τα παρουσιαζω. (Γραμματα ξυλινα, νομισματα σε ξυλο και υγρο γυαλι, κινεζικα ιδεογραμματα, καραβακια κλπ).
Σημερα ομως ξεκινησα κατι διαφορετικο οποτε λεω να το ανεβασω.

Ενα καραβακι στο μπουκαλι, σε σχεδιο του Steve Good http://scrollsawworkshop.blogspot.com/2013/01/ship-in-bottle-scroll-saw-pattern.html
shipinabottle.jpg

Επιλεχθηκε ενα ξυλο απο το stock που μειωνεται επικινδυνα σε καποια μεγεθη. Ειχα φερει πολλα ξυλα απο Ρουμανια (μαονι, wege, balsa, σφενδαμος, οξια, καρυδια κλπ) σε σανιδες με διασταση 1 μετρο επι 10εκ επι διαφορα παχη, απο 2 εως 8 μμ.

33818698828_3d4de081de_b.jpg

Επειτα κολληθηκε το σχεδιο και κοπηκε περιμετρικα στην πριονοκορδελιτσα proxxon. Kαιρο ειχατε να την δειτε νομιζω, αλλα δουλευει συνεχως. Ειναι απο τα πιο επιτυχημενα εργαλεια της Proxxon.
32752898757_162d1d6096_b.jpg

Οι τρυπες για τις εσωτερικες κοπες εγιναν στο μικρο κολωνατο της proxxon.
33818696508_5f635d759e_b.jpg

Οι περιπου 30 εσωτερικες κοπες εγιναν στην μικρη και αθορυβη σεγα παγκου της Proxxon. Bασανο οι εσωτερικες κοπες, ιδιως οι πολυ ελαχιστες σε μεγεθος.
46780014185_57ee009844_b.jpg

Επειτα κοπηκε η βαση και προτιμησα να κανω μια εγκοπη με τη βαση ρουτερ της dremel και να μπει το καραβακι χωνευτο αντι να το κολλησω με κολλα στην βαση.
46780012665_0d01458398_b.jpg

Εδω το εργακι πριν το τριψιμο και το φινιρισμα.
47696121421_2c490206cc_b.jpg

Το καραβακι τωρα αναμενει τον ιδιοκτητη του να ερθει και να επιλεξει χρωματα και φινιρισμα. Ισως κοπει και μπει ενα περιγραμμα (background) πισω απο το μπουκαλι. Ισως γεμισει καποιος χωρος με υγρο γυαλι. Θα δουμε.
47696122651_d86405da26_b.jpg

To ξυλο ειναι μαλακος σφενδαμος παχους 6μμ, η επιλογη εγινε γιατι μπορει να βαφτει ομορφα και ομοιομορφα αυτο το ξυλο σε οποια αποχρωση stain επιλεχθει.

Γειά σου Μιχάλη αρχοντομάστορα,πανέμορφο είναι,καί χαράς τήν υπομονή σου. :SFGSFGSF:.
Μόνο πού έκανες μιά αλλαγή στό όλο φωτογραφικό Proxxon concept,γιατί χρησιμοποίησες τό ασταθές-πλαστικό παγκορούτερ τής Dremel καί δέν χρησιμοποίησες τό σταθερό παγκορούτερ τής Proxxon.

Πολύ ωραίο Μιχάλη, και η ιδέα να το γεμίσεις με υγρό γυαλί νομίζω θα είναι ότι καλύτερο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστω συναδελφοι!

Περα απο το βαψιμο νομιζω οτι το γεμισμα με υγρο γυαλι θα του δωσει κατι ξεχωριστο. Το θεμα ειναι που θα πεσει και σε τι χρωμα, θα δουμε.

Δημητρη σωστα, καμμια σχεση το τσιπικο παγκορουτερ της Dremel με αυτο της Proxxon. Ομως το εχω ενισχυσει και για κανενα απλο φρεζαρισμα σε μαλακο ξυλο ειναι οκ :)

Τέλειες κατασκευές και απεικονίσεις Μιχάλη σου αξίζουν συγχαρητήρια.
Η μόνη ένσταση καθαρά υποκειμενική ίσως λόγω επαγγέλματος είναι ο εγκλωβισμός των καραβιών στα μπουκάλια. Τα καράβια είναι για να ταξιδεύουν ελεύθερα και καθώς τα βλέπω εγκλωβισμένα μάλλον με καταθλίβουν. Αλλά είπαμε υποκειμενική η αίσθηση.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα από Πάτρα, λίγο πριν ξανά φύγω, είπα να δω τι κάνει το μαγαζί μου χτες το βράδυ. Τελικά καλά είναι ακόμα, στην θέση του.

Βάση: Mεράντι 20 mm, Background: Κόντρα πλακέ 6 mm, Κυρίως κατασκευή: Δρυς 22 mm !!!!

Δυσκολάκι ρε Steve, πολλές οι .......κατσαροκοπές σου ! http://www.stevedgood.com/birddoggun.pdf

(***** Φωτό bonus τα βαζάκια λόγω αιτήματος Pm).

Κοπτοραπτούδες μου εσείς!!! :SFGSFGSF:
Χαρά στην υπομονή σας ρε παληκάρια, άξιζε τον κόπο όμως. Πανέμορφες κατασκευές.
Μιχάλη κι εγώ μόλις είδα το ρουτέριασμα στη βάση του Dremel αυτό σκέφτηκα. Έχει τόσα εργαλεία λέω που ξεχνάει τι έχει... :flipout:

Κώστα, εκτός απο τις πολλές κατσαροκοπές που λές, που είναι όντως μπελάς, διαλέγεις και πολύ χοντρό ξύλο ρε φίλε... 20 mm δεν το λες και εύκολο για τι σεγούλα.
Επίσης το background είναι απαραίτητο; Μου θολώνει το περίγραμμα του έργου, πχ στο κεφάλι του σκύλου ας πούμε.
Φοβερό πάντως. :a0210: