Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Το οτι ειναι σε δυο κομματια το κεφαλι δεν πειραζει; Πως χτυπας με το κενο ενδιαμεσα; (μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει 😛 ).
Παντως, Μιχαλη, και εμενα μου αρεσει το δευτερο περισσοτερο :)

Δεν εχει κενο ενδιαμεσα ισως ξεγελα η φωτο. Το μονταρισμα θα γίνει με κολλα και καβιλιες. Η κεφαλή θα ειναι σαν ενιαίο σωμα. Η κατασκευη ειναι εξαιρετικά απλη καμμια σχεση με τα βιντεακια κατασκευής στο YouTube

Τωρα που το ξανακοιταω, ναι, με ξεγελασε η φωτο (προφανως μονο εμενα 😛 ).
Ειναι καλυτερο ενα τετοιο απο ενα κλασικο πλαστικο, ή απλως για αλλη δουλεια;

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Moυ ελειπε μια μικρη ξυλινη ματσολα γιατι η μεγαλη που εχω ειναι ..μεγαλη και λιγο αβολη για μικροδουλιτσες.
Δεν εβρισκα ομως κατι στο διαδικτυο οποτε ειπα να φτιαξω μια ακριβως στις διαστασεις που ηθελα.

Σσσσσσσσσσσσσ..........ωραίος.-bye-

Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα λάστιχα από τον κήπο.
Οξιά και φτελια.
a4dd951334537e9849b99cd834246c01.jpg
7a9562bb3ce95d0b6f4f3c2b3146f764.jpg
0b343eeae97ad2459851c4c24441d84f.jpg
c673af31e04178fd8b2f0dd20d72c5ce.jpg
44936ed27688091205b9480ba4e287b5.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Για όποιον θέλει σχέδιο & διαστάσεις εδώ: http://dmidea.eu/2019/09/13/garden-hose-holder/

Να τον ακολουθείται τον τύπο αυτόν. Φτιάχνει πολύ ωραία πράγματά & δίνει σχεδόν όλα τα pattern δωρεάν.
Νομίζω αυτό το βίντεο είδα και το έφτιαξα, με δικές μου διαστάσεις όμως.

Πολυ χρησιμο Παυλο!:a0210:

Ειναι το ιδιο site που εδωσα τα links οταν ειχα φτιαξει τα αεροπλανακια, τα ελικοπτερα και το πιστολι. Καθως και την ξυλινη ματσολα που θα παρουσιασω τις επομενες μερες!
Καθε μηνα βγαζει καποια σχεδια δωρεαν, καποια με πληρωμη. http://dmidea.eu/

Κι εγω από αυτόν έφτιαξα το τραπέζι με παγκάκια για τα παιδιά. (με κενό χώρο από κάτω για άμμο ή παιχνίδια) φοβερός!!

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο πολύ ωραία κατασκευή.
Ξύλινο stand για λάστιχο κήπου πρώτη φορά βλέπω να σου πω την αλήθεια. θα αντέξει άραγε στις καιρικές συνθήκες και στα νερά που θα πέφτουν επάνω του ;
Πάντως σαν κατασκευή μου αρέσει πολύ.

Θα φανεί Γιώργο, εξάλλου το πέρασα δύο χέρια με βερνίκι.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σιγά & αν χαλάσει ο μάστορας να ναι καλά.
Έτσι ακριβώς..
Πέρασα το πρωινό μου ευχάριστα και μου άρεσε..

Πολύ καλό το αποτέλεσμα Μάστορα !!!
Από τα πλαστικά που πουλάνε σίγουρα θα αντέξει πάρα πολύ περισσότερο χρόνο.
Στο επόμενο να κάνεις λίγο πιο ψηλό το μπροστινό μέρος να μην πέφτει το λάστιχο και να μην μαζεύεις το λάστιχο στριμμένο :flipout:-bye-

Πολύ καλό το αποτέλεσμα Μάστορα !!!
Από τα πλαστικά που πουλάνε σίγουρα θα αντέξει πάρα πολύ περισσότερο χρόνο.
Στο επόμενο να κάνεις λίγο πιο ψηλό το μπροστινό μέρος να μην πέφτει το λάστιχο και να μην μαζεύεις το λάστιχο στριμμένο :flipout:-bye-

Eνα αμερικανικο εργακι για τον αμερικανο ξαδερφο που εχει τα γενεθλια του :)

Οξια τα κερατα και το υπολοιπο αμερικανικη κοκκινη δρυς περασμενη με ανιλινη χρωματος teak (ο χαλκας με ανιλινη καρυδια). Ολο ειναι γυαλισμενο με κερι.
48943091273_d300150e29_c.jpg

Μια μινι ματσολα για μενα, επιτελους τελειωσε και φινιριστηκε. Οι λεπτομερειες και οι εσωτερικες καβιλιες, σε επομενο ποστ.

Ολο απο Ρουμανικη Δρυ περασμενο με λινελαιο και γυαλισμενο με κερι.
48943090823_3b603aca33_c.jpg

Και εδω ολα τα υπολοιπα εργακια σχεδον τελειωμενα εκτος απο το βιολι που μολις κοπηκαν τα εξαρτηματα του.
Ενας Ρωσσικος Ορθοδοξος σταυρος για εναν Ορθοδοξο Σερβο φιλο, ενα καραβακι απο ρεταλι βελανιδιας και ενα βιολι για μια φιλη που παιζει την Κρατικη Ορχηστρα Αθηνων.

48943090333_febaa87eec_c.jpg

Το βιολι μινιατουρα (13εκ. μηκος χ 5εκ. πλατος χ1εκ.παχος) με ταλαιπωρησε παρα πολυ ιδιως οι ελαχιστες εσωτερικες κοπες που θελουν ακομα πολυ μικροδουλεια.
Ομως νομιζω οτι θα δειξει πολυ καλο μετα και το φινιρισμα που θα σκουρηνει την δρυ.