Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Τα σέβη μου Νίκο εξαιρετική δουλειά

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νάμαστε καλά να ξεφεύγουμε.
Αυτό ξαναπεστο μπράβο Τζέπετο μου

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Πολύ όμορφη κατασκευή Νίκο. τελικά στο καρβούνιασμα / ξεκαρβούνιασμα είσαι μαεστρία. κάνεις τα έργα σου να φαίνονται κάτι παραπάνω από υπέροχα. κι από μένα τα σέβη μου. :worshippy:

Μάλλον εμείς πρέπει να σε ευχαριστήσουμε Νίκο όπως και άλλους εδώ για τις καταπληκτικές κατασκευές σας.
Το έχω ξανά πει, τα έργα πολλών μαστόρων εδώ είναι για γκαλερί να τα θαυμάζουν πολλοί, όχι μόνο μερικοί σ αυτό το φόρουμ. οπότε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε και να εκθειάζουμε τις κατασκευές σας..

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ παιδιά! Μπάμπη το απλώνω, το αφήνω 5 λεπτά και μετά το σκουπίζω καλά με βαμβακερό πανί. Δε στεγνώνει γρήγορα, είναι πολύ παχύ και δυνατό λάδι. Αν θέλει κανείς μπορεί το πρώτο χέρι να το αραιώσει λίγο με νέφτι, και την άλλη μέρα να περάσει αδιάλυτο.

Αυτό είναι που δεν μπορώ, δεν έχω υπομονή. Θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω κάτι και το πολύ σε δύο ώρες να έχω τελειώσει.Μετά με πιάνουν τα διαόλια μου... Γί αυτό και δεν πρόκειται να φτιάξω ποτέ κάτι πραγματικά σωστό. Κλασσικός αρπακολλατζής.
Όσες φορές έχω δοκιμάσει tung oil και tru-oil (φανταστικό) μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Θέλουν μια μέρα να στεγνώσουν, κι αν υπολογίσεις οτι με ένα και δύο χέρια δεν κάνεις και πολλά πράγματα... Χεσε μέσα Πολυχρόνη που δε γίναμε ευζώνοι.

Κορωνομαλάκυνσης συνέχεια.. Δεν ξέρω πως μου ήρθε, έψαχνα τα ρετάλια στο εργαστήριο και ιδού:
Κάτω πλάκα δρύς βαμμένος με διάλυμα ξυδιού και μετάλλου.
Πάνω πλάκα πεύκο, το γνωστό καρβούνιασμα-ξεκαρβούνιασμα και βάψιμο με ανιλίνη.
Ορθοστάτες φιλετάκια ελιάς, περασμένα με το αγαπημένο tung oil.
Το "πηγάδι" είναι καστανιά, βαμμένο με ανιλίνη.
Η καμπύλη από όρεγκον, ανιλίνη και αυτό.
Όλο περάστηκε δύο χέρια ψεκαστό βερνίκι morris!

Ονειρο ειναι μαστορα :)

(Πρεπει να του φτιαξεις και κουβαδακι και σκοινι και μετα κατευθειαν σε γκαλερι)

Συγχαρητήρια Νίκο, για την πρωτοτυπία κυρiως και την υπομονή στην κατασκευή. Πολύ όμορφο !

Πολύ κουκλιστικη κατασκευή Νίκο.. .!!
Για άλλη μια φορά "εγραψες"...
Φενεται ότι "το εχεις" για τα καλά στο καρβουνιασμα/βάψιμο....!!!!
Εύχομαι και σε άλλα....!!

Βρήκα αυτό στο νετ..... και είπα να φτιάξω ένα πρόχειρα να δώ τι λέει. Δεν ξέρω άν έχει ασχοληθεί κάποιος με τέτοια κλαπετάκια..

IMG_20200406_214348.jpg

Πολυ χρησιμα αυτου του ειδους τα σφιγκτηρακια Γιαννη μπραβο για την κατασκευη!
Χρησιμοποιω πολυ συχνα τετοια σε διαφορες κατασκευες που φτιαχνω. Παρηγγειλα προσφατα αρκετα απο Κινα γιατι μου τελειωνουν.

Eαν ειναι free το σχεδιο που βρηκες, βαλε ενα λινκ, θα με ενδιεφερε να φτιαξω ενα απο περιεργεια. Δεν πρεπει βεβαια να εχουν ιδιαιτερη δυναμη ομως νομιζω οτι εχουν την χρηση τους και τις εφαρμογες τους.

Και εγώ ενδιαφέρομαι για το σχέδιο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω Παναγιωτη!

++++++

Εφτιαξα και εγω πριν λιγες μερες ενα jig γυαλοχαρτου (πινελο γυαλοχαρτο) που βρηκα τα σχεδια απο τον Steve Good http://www.stevedgood.com/fuzzybuster.pdf

Λεγεται fuzzy buster και χρησιμοποιειται για να καθαριζει την πισω μερια των εργων που φτιαχνονται σε σεγα παγκου η οποια εχει ξεφτια απο την λαμα.

Εδω η μπροστινη μερια με την πεταλουδα που σφιγγει τα ξυλα πανω στο γυαλοχαρτο
49743108258_a475c05e5f_b.jpg

Και η πισω μερια οπου εχει περασει μια σιδεροβιδα/μπουλονι πανω στο οποιο βιδωνει η πεταλουδα.
49743655441_518695ba66_b.jpg

Η κατασκευουλα εγινε απο 5αρι κοντρα πλακε και περαστηκε και ενα χερι βερνικι νερου. Σε καποια φαση θα τυπωσω κατι επανω του με τον laser engraver.
Δεν γραφω πολλα γιατι το pdf στο λινκ εχει απλες και αναλυτικες οδηγιες.

Καλημέρα,

Ωραίοι οι μάστορες !!

Κωστή το ρολόϊ όταν το τελειώσεις πιστεύω θα βγει φανταστικό με την ασυμμετρία αυτή. για να δούμε..

Καλημέρα μάστορα. Όχι δεν πρόκειται για ασυμμετρια απλά δείχνω πως τοποθετούνται στην βάση του ρολογιού. Απλά δεν έχουν κολληθεί ακόμα.