Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

σας ευχαριστω πολυ!!
κυριακο απο εδω εμαθα και εγω να τα φτιαχνω και το youtube (bandsaw boxes)
τα κουτακια ειναι μικρα σχετικα γιατι δεν χωραει η κορδελα μου μεγαλυτερα
διαστασεις στο περιπου 10 επι 11 ποντους
υψος κουτακι με καπακι 6 ποντους
η τρυπα που εχει το κλειδακι ειναι 50χιλιοστα

Mike καταπληκτικα τα κουτακια και ιδιως αυτο που φυτεψες το κλειδακι στο καπακι, με το υγρο γυαλι, θαυμασιο πραγματικα σαν ιδεα :a0210:

Τριςχαριτωμενα και τα αυτοκινητακια με τα χαρουμενα pal χρωματα!! Αντε να δουμε και αλλα τετοια ομορφα μικροεργακια τωρα με την Proxxon!

ευχαριστω συνονοματε!!
μακαρι να βρισκω ελευθερο χρονο γιατι ειναι πολυ λιγος και οταν υπαρχει ειμαι μακρυα απο τα εργαλεια μου:furious3:

Ενα σχεδιο τουλιπας με πασχαλιτσα απο τον Steve Good http://www.stevedgood.com/tulips.pdf

Σχεδον τελειωμενο εδω, του λειπει το φινιρισμα με βερνικι, το μονταρισμα με κολλα και η τοποθετηση καπου στην βαση της χρυσαφενιας πινακιδας με την περιγραφη του φυτου.
49887503528_fd68c061a6_z.jpg

Το λουλουδι εγινε ακριβως το μισο σε μεγεθος απο οτι στο πλανο και νομιζω οτι ειναι πιο συμπαθητικο ετσι μικρο, αν και δυσκολευει λιγο η κατασκευη.
Η κατασκευη θελει παχος ξυλου 3μμ. Λυπηθηκα το κοντρα πλακε που ειχα και ειπα να δοκιμασω ΜDF 3μμ να δω τι λεει αυτο το υλικο σε τοσο μικρο παχος.
49890036581_5aec4e1014_c.jpg

Παρ'ολο που ηταν τοσο λεπτο, το MDF τα πηγε μια χαρα ιδιως στα μικρα κοψιματα και κλειστες κοπες καθως υπαρχει ο φοβος να σπασει το κομματι κατα την κοπη.
Εδω οι κοπες της πασχαλιτσας στην πριονοκορδελα οπου το MDF των 3μμ αντεξε πολυ καλα. Επισης το γυαλοχαρταρισμα ειναι πολυ ευκολο σε αυτο το υλικο.
49890036341_c5f5aed3ca_c.jpg

Οι τρυπες εγιναν ευκολα με το μινι κολωνατο της Proxxon με τρυπανι 1.8μμ.
49890036731_cae30b6a06_c.jpg

Μετα το τριψιμο σειρα ειχε το βαψιμο με ακρυλικη μπογια.
Το MDF βαφεται αριστα με ακρυλικη μπογια. Η ανιλινη νερου σε αυτη την περιπτωση, θα ειχε δημιουργησει προβλημα στο πορωδες αυτο υλικο.
Εδω στεγνωνει το πρωτο χερι. Χρειαστηκαν 3 χερια απο το κιτρινο για να αποδωθει σωστα το χρωμα, δυο χερια στο πρασινο και ενα χερι στο καφε των βασεων.
49889518748_3390e1a3c1_c.jpg

Εδω η τουλια ψευτοσυναρμολογημενη διπλα στα χρωματα του Lidl που μου δανεισαν μια καφε αποχρωση που δεν ειχα στα αλλα ακρυλικα χρωματα που χρησιμοποιω συνηθως.
49889518508_feaa00b051_b.jpg

Oι πασχαλιτσες ειναι πραγματικα το κερασακι στην τουρτα, πολυ συμπαθητικες και αστειες :)

Last edited:
@
Χιώτης πάρα πολύ καλή η μινιατούρα. Και επίσης δεν ξέρω πως τα καταφέρνεις και φωτογραφίζεις, και όλα φαίνονται τεράστια..:flipout: Πρέπει να έχεις φακό αποκλειστικά για κοντινά... Επίσης θέλω να πληροφορηθώ που βρίσκεις mdf 3 mm, γιατί εγώ σε κανα δύο που εχω ρωτήσει δεν το υποστηρίζουν καθώς λένε δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

@
mixalio...... εξαιρετικά, οι καρδούλες κυρίως και τα αμαξίδια..:grinning-smiley-043

Ευχαριστω Γιαννη, ναι, πρεπει να αναφερω και διαστασεις, εχεις δικιο :))

MDF 3mm oντως δυσκολα βρισκεται, εγω το εχω φερει απο τη Ρουμανια μαζι με αλλα μικρα μεγεθη ξυλων οταν μετακομισα στην Ελλαδα το 2017.
Παντως 4μμ MDF εχει το Praktiker. https://www.praktiker.gr/p/mdf-4mm-29267 Επισης υπαρχει και 3μμ κοντρα πλακε σημμυδας απο οτι τσεκαρα σημερα σε αρκετα μαγαζια (https://epswood.gr/)

EDIT
Διορθωθηκε η τελευταια φωτο του παραπανω ποστ με την τουλιπα που ειχε λαθος φωτογραφια.

mdf 4 mm, βρίσκεις παντού. το μόνο σίγουρο. Επίσης βρίσκεις και 3mm κόντρα πλακέ. Το mdf το 3άρι είναι το δύσκολο.
Αμα τύχει να πάς Ρουμανία..... πές μου.:smash:

Γιάννη η ποιότητα των φωτογραφιών του Μιχάλη είναι τέτοια που τα αντικείμενα φαίνονται ομορφότερα απ ότι ζωντανά χωρίς αλλοιώσεις ή παραπάνω κορεσμό χρωμάτων. το έχω γράψει πολλές φορές αυτό άλλωστε. ο τύπος έχει γνώσεις και καλή μηχανούλα.

Μιχάλη πανέμορφα τα μινιατουράκια σου και πολύ γλυκούλια !!

Mixalio καταπληκτικά όμορφη η καρδούλα και τα αυτοκινητακια που έφτιαξες....ευγε για την προσπαθεια...

Μιχαλη(Χιωτης) ωραία η τουλιπα με τις πασχαλιτσες...

παιδιά ότι χρειαστείτε από κοπες laser χαραξεις laser η εκτυπωσεις ρίξτε μια ματιά εδω

Mηνυματα διαφημιστικου περιεχομενου δυστυχως δεν επιτρεπονται.

Last edited by a moderator:
Αυτός ο άνθρωπος μου ανάβει τα λαμπάκια .. πολλοί φτιάχνουν διαφορα , ε αυτός ότι και να φτιάξει θα το πάει κάποια βήματα μπροστά . Η εφευρετικότητα και η εφαρμογή στο μεγαλείο της ξανά ...

https://youtu.be/ZZSUGGORAZ0

μη το παρακολουθεις ... ειναι οντως εκνευριστικος :flipout:
αντε μετα να παρει καποιος αλλος αυτο το κουτι και να βρει πως ανοιγει!
εγω ζηλεψα, μεταξυ αλλων, τα μεταλλικα μπλοκ που εχει, πολυ εξυπηρετικα

Μπαμπηηη αυτος εχει δισκο με 1 μετρο διαμετροοο

...
Μπαμπηηη αυτος εχει δισκο με 1 μετρο διαμετροοο

Αν είχα κι εγώ 300 τ.μ. εργαστήριο που έχει αυτός θα είχα τριβείο με δίσκο μεγαλύτερο απ´ τα ταψιά που φτιάχνουν παέγια στη Βιλαρίμπα και στο Βιλαμπάχο.
Άσε με τώρα στον πόνο μου...

Ετσι, να τα βλεπετε αυτα, να καταλαβαινετε πως βλεπουμε εσας, εμεις που εχουμε εργαστηρι...2-3τ.μ. 😛

Καλά, εκπληκτικός ο Diresta. Βέβαια έχω κάμποσους υπ όψιν που αν είχαν γήπεδο για εργαστήριο που λέει ο Μπάμπης, τα state of the art εργαλεία (όλα χορηγίες) και έναν Αμαζόνιο ξυλεία από πίσω, θα έκαναν Χερουβείμ και Σεραφείμ.....

Μετα απο ενα "challenge" εφτιαξα και εγω μια αιωρουμενη κατασκευη ,ευκολο γενικως,στο μπαλατζαρισμα θελει υπομονη:

cce44859-25f3-41ea-b0af-26fd948e5d62.jpg