![]()
Το σχεδιο καλει για λεπτα φιλετακια ξυλου παχους 3μμ (1/8") για να μπουν σαν φτερα. Τοσο λεπτο ξυλο δυσκολα βρισκεται αλλα μπορει να κοπει σε πριονοκορδελα.
Ειχα ενα σανιδακι οξιας παχους 6μμ το οποιο και εκοψα κατα μηκος στην πριονοκορδελα βαζοντας το αναμεσα σε δυο ξυλα/οδηγους που το κρατουσαν σωστα για να κοπει με ακριβεια.
Με τι έχεις κολλήσει το χαρτί επάνω στο ξύλο στις να το κόψεις;
Θέλω να κόψω και εγώ σε πριονοκορδελα βάζοντας το σχέδιο επάνω σε ένα κομμάτι ξύλου.
Αφού γίνει η κοπή μετά το χαρτί πως το αφαιρεις;
Πολύ καλή η ιδέα σου!!Η πιο καλή (για εμένα ) λύση είναι οταν θέλεις να κολλήσεις χαρτί πάνω σε ξύλο ποτέ να μην το κάνεις απευθείας , αλλά πρώτα να καλύπτεις το κομμάτι με την πιο φθηνή χαρτοταινια που θα βρεις και μετά να βάζεις πάνω στην χαρτοταινία κολλα σε σπρει ( αλλα δυστυχώς μπορεί να φύγει και να σου λερώσει αλλα αντικείμενα αν εχεις γύρω γύρω ) ή κόλλα σε στικ (πολυ φθηνή απο jumbo) όπως λεει ο Χιώτης και ο Κυριάκος , η χαρτοταινία ξεκολλάει πανεύκολα και δεν αφήνει ίχνος κόλλας .
Η κορδελα ειναι μια χαρα για το παχος ξυλου που θες να κοψεις, απλα εαν υπαρχουν κλειστες καμπυλες κοπες θα σε δυσκολεψει πολυ.
Αναφορικα με το πλατος τις κορδελας που θελεις να αγορασεις, ηδη εχεις 6μμ πλατος, εξαρταται απο το τι θελεις να κανεις.
Εγω στην δικη μου αντιστοιχη θελω να της παρω κορδελα πλατους 12μμ, το μαξιμουμ που μπορει να παρει, καθως θελω να κανω μονο ευθειες κοπες.
Εαν θες να κοβεις σχεδιακια, τοτε πρεπει να μεινεις στο μεγεθος που φοραει ειτε να κατεβεις στο μινιμουμ πλατος κορδελας που μπορεις να βρεις και που υποστηριζεται απο το εργαλειο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.