Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Αλέξανδρος είναι το όνομα :D
Ναι αυτό εννοώ, ένα μάυρο στρογγυλό που πετιέται πάνω σε ένα στρογγυλό που γράφει "Press to reset".

Μίλησα με το κατάστημα και καταλήξαμε ότι το πρόβλημα είναι απο τον διακόπτη. Θα παραγγείλουν άλλον απο την Holzmann και σε 15 ημέρες θα είναι εδω....
Για τον διακόπτη reset, επειδή τους το ανέφερα, είναι θερμικός διακόπτης και η χρήση του, να ρίχνει την "ασφάλεια" σε περίπτωση υπερφόρτωσης του κινητήρα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Εάν δεν ήταν θέμα διακόπτη στην ουσία θα έπρεπε του "τσουτσούνι" του θερμικού διακόπτη να εξείχε και όταν το πατούσα να έκανε ένα κλικ, να υπήρχε δηλαδή κάποιου είδους αντίσταση με αποτέλεσμα το κύκλωμα να επανέρχονταν στα φυσιολογικά του και να δούλευε κανονικά το μηχάνημα. Επειδή και εμένα μου ζήτησε φωτό απο το S/N του μηχανήματος μαζί με το τιμολόγιο και θα πρέπει να πάω στον χώρο για να την βγάλω, θα ρίξω μια ματιά στον διακόπτη μην τυχόν όντως έχει γίνει κάτι και απο εκεί. Ο υπάλληλος βέβαια μου είπε πως αν ξεκινούσε απο εκεί το πρόβλημα, ο τόρνος δεν θα λειτουργούσε ούτε κρατώντας πατημένο το κουμπί on γιατι στην ουσία δεν θα έκανε κύκλωμα. Θα έπρεπε δηλαδή, πρώτα να πατηθεί το κουμπί reset για να επανέλθει το κύκλωμα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτά, για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
Α, και τον διακόπτη μου είπε πως θα τον αλλάξω εγω... εύκολος λέει είναι.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Από Τρίκαλα είμαι. Όποιος βρεθεί στα μέρη μου, μεγάλη μου χαρά να τον συναντήσω !

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Μίλησα με το κατάστημα και καταλήξαμε ότι το πρόβλημα είναι απο τον διακόπτη. Θα παραγγείλουν άλλον απο την Holzmann και σε 15 ημέρες θα είναι εδω....
Για τον διακόπτη reset, επειδή τους το ανέφερα, είναι θερμικός διακόπτης και η χρήση του, να ρίχνει την "ασφάλεια" σε περίπτωση υπερφόρτωσης του κινητήρα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Εάν δεν ήταν θέμα διακόπτη στην ουσία θα έπρεπε του "τσουτσούνι" του θερμικού διακόπτη να εξείχε και όταν το πατούσα να έκανε ένα κλικ, να υπήρχε δηλαδή κάποιου είδους αντίσταση με αποτέλεσμα το κύκλωμα να επανέρχονταν στα φυσιολογικά του και να δούλευε κανονικά το μηχάνημα. Επειδή και εμένα μου ζήτησε φωτό απο το S/N του μηχανήματος μαζί με το τιμολόγιο και θα πρέπει να πάω στον χώρο για να την βγάλω, θα ρίξω μια ματιά στον διακόπτη μην τυχόν όντως έχει γίνει κάτι και απο εκεί. Ο υπάλληλος βέβαια μου είπε πως αν ξεκινούσε απο εκεί το πρόβλημα, ο τόρνος δεν θα λειτουργούσε ούτε κρατώντας πατημένο το κουμπί on γιατι στην ουσία δεν θα έκανε κύκλωμα. Θα έπρεπε δηλαδή, πρώτα να πατηθεί το κουμπί reset για να επανέλθει το κύκλωμα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτά, για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
Α, και τον διακόπτη μου είπε πως θα τον αλλάξω εγω... εύκολος λέει είναι.

Γιά νά μήν περιμένεις 15 μέρες καί νά είναι ο ξυλότορνος off ,καί εφόσον θά τόν αλλάξεις μόνος σου τόν διακόπτη,σού προτείνω νά πάς σέ καταστήματα μέ ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό υλικό στά τρίκαλα,μέ τόν παλαιό διακόπτη στό χέρι καί να αγοράσεις ένα καινούργιο,καί όταν έρθει ο νέος μέσα στήν εγγύηση δωρεάν νά τόν έχεις γιά τήν επόμενη φορά ανταλλακτικό,έτσι καί αλλιώς τραβηχτός πρός τά έξω είναι ο διακόπτης,θά βάλεις ένα κατσαβίδι στήν εγκοπή καί σιγά-σιγά θά τόν βγάλεις έξω,όπως τον τραβήξεις έξω δέν θά έρχετε και πολύ πρός τά εσένα γιατί θά έχει τά 4 καλώδια,εκει τράβα μιά φωτογραφία μέ τό κινητό σου γιά να βάλεις τά καλώδια έτσι ακριβώς όπως ήταν στόν νέο διακόπτη,βγάζεις τά φισάκια (ακροδέκτες) από τόν παλαιό διακόπτη τα συνδέεις στόν νέο διακόπτη και τόν κουμπώνεις πρός τά μέσα καί είσαι έτοιμος.

Αν δέν βρείς στά Τρίκαλα τόν ίδιο διακόπτη σου δίνω μερικά λίνκ,αλλά γιά καλού κακού κοίτα τίς διαστάσεις τού δικού σου μήπως είναι διαφορετικός

http://www.agroequip.eu/ProductDetails/ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ - ΜΠΟΥΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΤΕΡ.aspx

http://www.mikra.gr/product.php?products_id=16513

https://venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛ...ategoryID/2112/Level/a/ProductID/27932/List/0

Γιά νά μήν περιμένεις 15 μέρες καί νά είναι ο ξυλότορνος off ,καί εφόσον θά τόν αλλάξεις μόνος σου τόν διακόπτη,σού προτείνω νά πάς σέ καταστήματα μέ ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό υλικό στά τρίκαλα,μέ τόν παλαιό διακόπτη στό χέρι καί να αγοράσεις ένα καινούργιο,καί όταν έρθει ο νέος μέσα στήν εγγύηση δωρεάν νά τόν έχεις γιά τήν επόμενη φορά ανταλλακτικό,έτσι καί αλλιώς τραβηχτός πρός τά έξω είναι ο διακόπτης,θά βάλεις ένα κατσαβίδι στήν εγκοπή καί σιγά-σιγά θά τόν βγάλεις έξω,όπως τον τραβήξεις έξω δέν θά έρχετε και πολύ πρός τά εσένα γιατί θά έχει τά 4 καλώδια,εκει τράβα μιά φωτογραφία μέ τό κινητό σου γιά να βάλεις τά καλώδια έτσι ακριβώς όπως ήταν στόν νέο διακόπτη,βγάζεις τά φισάκια (ακροδέκτες) από τόν παλαιό διακόπτη τα συνδέεις στόν νέο διακόπτη και τόν κουμπώνεις πρός τά μέσα καί είσαι έτοιμος.

Αν δέν βρείς στά Τρίκαλα τόν ίδιο διακόπτη σου δίνω μερικά λίνκ,αλλά γιά καλού κακού κοίτα τίς διαστάσεις τού δικού σου μήπως είναι διαφορετικός

http://www.agroequip.eu/ProductDetails/ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ - ΜΠΟΥΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΤΕΡ.aspx

http://www.mikra.gr/product.php?products_id=16513

https://venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛ...ategoryID/2112/Level/a/ProductID/27932/List/0

Σε ευχαριστω πολύ! Επειδή 15 ημέρες θα μου φανεί αιώνας θα κάνω αυτό πού προτείνεις ! Πιστεύω να βρω κάτι στα Τρίκαλα, ειδάλλως ίντερνετ. Κρίμα πάντως που στο κατάστημα του κ. Παπαδοπουλου δεν έχουν μερικούς ετοιμοπαραδοτους. Θα έπρεπε να έχουν κάποιο στοκ και να το ανανεώνουν με αυτό που θα τους έστελνε η εταιρία στην εγγύηση. Έτσι όλοι θα ήταν χαρούμενοι και δεν θα χρειαζόταν να περιμένει καποιος τόσο καιρό για ένα τόσο απλο ανταλλακτικό.

Άσε που παίζει και η πιθανότητα απλώς να έχει ξεκουμπωθεί κάποιος ακροδέκτης από τον διακόπτη ή κάποιο καλώδιο.
Εγώ θα το είχα κάνει βίδες από την πρώτη στιγμή ....θα κοιτούσα διακόπτη, ακροδέκτες και όλη την καλωδίωση ....και σιγά μην περίμενα 15 μέρες να μου φέρει ο τάδε ένα διακοπτάκι.
Θα μου πεις ...δεν "τόχω" το ηλεκτρολογικό ...και θα σου πω .... ρώτα εμάς γι αυτό υπάρχουμε οι περισσότεροι εδώ για να βοηθάμε όπου μπορούμε -bye-

Γειά σου Νικόλα ηλεκτρολογε....
Έκανα μια ερώτηση ηλεκτρολογική σε άλλο θέμα, μπορείς να απαντήσεις;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρήκα έναν και μοναδικό διακόπτη στην πόλη μου ο οποίος αναγράφει 250V 16(12)A ενώ αυτός που έχει ο τόρνος αναγράφει 250V 6(4)A. Θα κάνει ή θα κάψω τίποτα?

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Βρήκα έναν και μοναδικό διακόπτη στην πόλη μου ο οποίος αναγράφει 250V 16(12)A ενώ αυτός που έχει ο τόρνος αναγράφει 250V 6(4)A. Θα κάνει ή θα κάψω τίποτα?

Μιά χαρά κάνει,ίσα-ίσα είναι καί γιά πιό μεγάλα ρεύματα,αρκεί τό μέγεθος νά είναι τό ίδιο,γιά να χωράει νά εφαρμόσει στό σασί.

Για να αντικαταστήσεις τον διακόπτη πρέπει να τον βγάλεις έξω.
Πρώτα λοιπόν τον βγάζεις έξω και κοιτάς για αυτά που σου έγραψα πριν και αφού βεβαιωθείς ότι φταίει πράγματι ο διακόπτης τον παίρνεις ανά χείρας και αρχίζεις το ψάξιμο για να τσεκάρεις το μέγεθος σε αυτόν που θα αγοράσεις.

Άσε που παίζει και η πιθανότητα απλώς να έχει ξεκουμπωθεί κάποιος ακροδέκτης από τον διακόπτη ή κάποιο καλώδιο.
Εγώ θα το είχα κάνει βίδες από την πρώτη στιγμή ....θα κοιτούσα διακόπτη, ακροδέκτες και όλη την καλωδίωση ....και σιγά μην περίμενα 15 μέρες να μου φέρει ο τάδε ένα διακοπτάκι.
Θα μου πεις ...δεν "τόχω" το ηλεκτρολογικό ...και θα σου πω .... ρώτα εμάς γι αυτό υπάρχουμε οι περισσότεροι εδώ για να βοηθάμε όπου μπορούμε -bye-

Τον διακόπτη τον έβγαλα σήμερα. Δυστυχώς στα τοπικά καταστήματα δεν μπόρεσα να βρω κάποιον ίδιο. Σε ένα κατάστημα μόνο βρήκα αυτόν που έγραψα και θα δοκιμάσω να δω αν ταιριάζει, αύριο. Αν δεν ταιριάζει θα τον επιστρέψω και θα παραγγείλω κάτι από το internet. Σε ένα κατάστημα με περιελίξεις μου πρότεινε να βάλω απλό διακόπτη on/off και όχι ηλεκτρομαγνητικό. Δεν το προτίμησα αλλά θα δούμε. Ας ελπίσουμε ότι αύριο, ο διακόπτης που έχω θα ταιριάξει και ο τόρνος θα δουλέψει. Άντε και μου έλειψε το πριονίδι :)

@Zabou .. Ελα ρε πατριδααααα.. Τρικαλα δυναμη !!! Καμια πηγή για ξυλεία εχεις βρει;; Να παρω και εγω οταν έρθω :Ρ

Γεια σου πατρίδα! Από ξύλα προς το παρόν τίποτα το ιδιαίτερο. Ευτυχώς στο χωριό της γυναίκας μου έχω μερικούς με ελιές και έχουν κομμάτια για καυσόξυλα τα οποία και παίρνω αλλά τα περισσότερα είναι σκασμενα με σχισμές. Για οξυά έχω φίλο/πελάτη με μάντρα καυσόξυλων, οπότε έχω το ελεύθερο να πάω να διαλέξω όση οξιά θέλω. Προς το παρόν έδωσα έμφαση στην κατασκευή του προσωπικού μου χώρου όπου θα μπορώ να ησυχάζω και να δημιουργώ :) Ευτυχώς ξέρω αρκετά μέρη με ελεύθερες καρυδιές και αμυγδαλιές και με την πρώτη ευκαιρία θα τα επισκευθω με το αλυσοπρίονο προς αναζήτηση πεσμένων - σπασμενων κορμών/κλαδιών. Το καλό πάντως με την επαρχία είναι ότι πάντα κάτι καλό θα βρεις, απλά σε περιοριορισμενη ποσότητα.
Α! Μια ερώτηση. Το ξύλο του Πλατάνου, τι λέει ? Έχει κάποιο ενδιαφέρον για δημιουργίες?

Καλό ξύλο έχει ο πλάτανος, δεν είναι βέβαια πρώτης διαλογής αλλά δουλεύεται καλά.
Πρόσεχε λίγο τα κοπτικά σου όμως γιατί έχω ακούσει διάφορα περίεργα. Ένας ξυλουργός μάλιστα δυσανασχέτησε όταν του ζήτησα να μου κόψει κάποια φιλέτα στην πριονοκορδέλα γιατί μου είπε οτι ο πλάτανος έχει άμμο και υα του χαλάσει την κορδέλα.
Αν έχεις σκοπό να κόψεις ξύλα προτίμησε να το κάνεις στη χάση του φεγγαριού το Γενάρη. Είναι η καλύτερη εποχή.

Ξεκκίνησα το ψάξιμο για αγορά τσόκ, οπότε θα χρειαστώ μερικές απόψεις σχετικά με τα τσόκ που χρησιμοποιείτε εσείς και τι μου προτείνετε. Είμαι ανάμεσα σε αυτό που έχει ο κ. Μπάμπης (Holzstar), στο Nova που είπε ο Κυριάκος και στο VersaChuck απο Αννίκα.

Εγώ έχω και το Holzstar και το VersaChuck.
Μια χαρά είναι και τα δύο, το Holzstar είναι λίγο πιο άβολο γιατί σφίγγει-ξεσφίγγει με λεβιέδες ενώ το VersaChuck με ενοχλεί που δεν είναι σφραγισμένη η πίσω πλευρά με αποτέλεσμα να γεμίζει πριονίδι. Καθαρίζει εύκολα βέβαια αλλά θα το προτιμούσα κλειστό.
Όποιο και να διαλέξεις τη δουλειά σου θα την κάνεις. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η ευελιξία του Chuck, κι αυτό έχει να κάνει με τις σιαγόνες που θα πάρεις.
Μάλλον θα χρειαστείς δύο, ένα μικρό κι ένα μεγάλο ώστε να μπορείς να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος πιασίματος.
Κι επειδή δεν είναι όλα τα chucks συμβατά με όλες τις σιαγόνες πρόσεχε στην περίπτωση που θα τα παραγγείλεις ξεχριστά. Μπορεί οι τρύπες να ταιριάζουν αλλά άλλες σιαγόνες έχουν έξοχή στην πίσω πλευρά κι άλλες εσοχή.

506435_inset1_xl.jpg
410159_xl.jpg