Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Χτυπήσαμε ταβάνι... Ως εδώ ήτανε, ακριβώς 32 cm.
Άρα, ή σταματάω εδώ ή αλλάζω τόρνο... :flipout:

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    271.7 KB · Views: 79
  • 2.jpg
    2.jpg
    298 KB · Views: 81
  • 3.jpg
    3.jpg
    294.1 KB · Views: 80
Πάλι καλά που μπορείς και κάνεις πιατελες, εμένα μου έχουν απαγορευτεί αυτά όπως μπολ, μπολακια μέχρι νεωτέρας...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κάνουν δουλειά αυτοί;
Βλέπω κάποιους με 45 lt χωρητικότητα σε πολύ καλές τιμές.

Τότε που είχα πάρει αυτόν 49,99 είχα γράψει ότι είναι απαραίτητος στους τορναδόρους ... αλλά δεν με πρόσεξες :flipout: -bye-

https://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-DEAC214F-25C43970/lsp/hs.xsl/product.html?id=826360360&title=%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82+%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD+FLS+3000+B2&count=1

Γεράματα μαστρο-Νικολό, μου διέφυγε. Απαράδεκτος... :grandpa:
Τρείς ώρες νηστεία για παραδειγματισμό. :p
Είσαι ευχαριστημένος, να το πάρω δηλαδή; Δεν ξέρω πότε θα το ξαναφέρει βέβαια.

Μην χαλαω το ποστ αλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αναρρόφηση του εργαλείου αντι να εχω την σκούπα συνδεδεμένη στο δισκοπριονο παγκου??

Μπάμπη είναι μερικά μεγάλα Lidl που έχουν στα ράφια πολλά εργαλεία από προηγούμενες προσφορές ...κάπου θα υπάρχει... οι ειδικοί ας έχουν το νου τους.

:a0210: Σ´ ευχαριστώ Νικόλα, όποιου το πάρει το μάτι κάπου ας ειδοποιήσει.

Άμα έχεις μυαλό τι τον θες τον τόρνο; :a0210:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κάνουν δουλειά αυτοί;
Βλέπω κάποιους με 45 lt χωρητικότητα σε πολύ καλές τιμές.

Αν κάνουν δουλειά λέει.
Όταν κόβω κάποιο δέντρο μέσα σέ γκαζόν κιόλας,πώς μαζεύω τά ροκανίδια από τό αλυσοπρίονο πού γίνεται χαμός μετά ?, μέ έναν τέτοιο απορροφητήρα πού τά ρουφάει μέσα πού είναι χωμένα καί στό γκαζόν,γιά τέτοια δύναμη μιλάμε,καί τά κάνει λαμπίκο όλα σέ χρόνο ρεκόρ.

Άμα έχεις μυαλό τι τον θες τον τόρνο; :a0210:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειναι περιπου ιδια τεχνικη με αυτη της κατασκευης τελειας ξυλινης σφαιρας, χρησιμοποιωντας ενα δραπανο βασης και τον τορνο ή ενα δευτερο δραπανο χειρος σε βαση, που παιζει χρεη τορνου.

Ειναι δυνατον στον ξυλοτορνο να επιτευχθει ακριβεια χιλλιοστου; Δηλαδη αν θελουμε να βγαλουμε ενα στρογγυλο κομματι μηκους 50 χιλλιοστων, με το ενα ακρο (σε μηκος 16 χιλλιοστα) 58 χιλλιοστα διαμετρο, και το υπολοιπο εως το αλλο ακρο να ειναι 56,2 χιλλιοστα ή εστω 56;

Για να γινω πιο σαφης .................Κωστα μπορεις να το κανεις στον ξυλοτορνο;;;;;;;;

Η ακρίβεια του ξυλότορνου δεν μπορεί με τίποτα να φθάσει την ακρίβεια ενός μηχανουργικού τορνου κ πολύ περισσότερο οι δικοί μας παιδικοί - ερασιτεχνικοί ξυλότορνοι.

Επίσης στις ξυλοκατασκευές στον τόρνο δεν απαιτούνται τέλειες συναρμογές ή συσφίξεις.

Όσο πιο καλό "μηχάνημα" έχεις κ όσο μεγαλύτερη επιμονή τόσο καλύτερο αποτέλεσμα παίρνεις αλλά τα πάσα κ τα περάσματα μη ξεχνάμε γίνονται με το χέρι.

Σήμερα, επειδή θα λείπω σε ταξίδι καμια 15-αριά μέρες, είπα να καθαρίσω και να τροχίσω τα σκαρπέλα μου.
Στο τέλος, για να δω το αποτέλεσμα, είπα να τα δοκιμάσω σε κάποιο σκληρό ξύλο κι έτσι πήρα ένα κομμάτι απ´ την ακακία που μάζεψα προχθές απ´ το πάρκο.
Καλό είναι αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας... Γενικά τα σκοτεινά ξύλα δεν είναι τα αγαπημένα μου, προτιμώ τα καφε-κοκκινωπά.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    179.8 KB · Views: 76
Θα γράφω... Ειδικά τα βράδυα που θα έχω πιο πολύ χρόνο θα σας παρακολουθώ...
Μάλλον θα κάνω και καμιά ανταπόκριση απο Dictum, γιατί σίγουρα θα πάω... :drool1: