Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Κι ολχι μόνο αυτό... Και το άλλο, της κουκουβάγιας, το αυτόματο.
Κρίμα όμως να τα αφήνεις στην ταράτσα, δίκιο έχεις.

Μωρέ εδώ σε ......λέω δίπλα μου τα έχω όλα. Δεν ξέρω μην κοιμάμαι & μαζί τους.

Θέλει κόψιμο όμως...

Δεν θέλει τίποτα. Πάει ακριβώς. Το είχες ξανά γράψει αλλά πάει & σφηνωνει μια χαρά.

Ανέβηκα ταράτσα & τα δοκίμασα όλα ξανά. Όλα οκ!
Ίσως σε μπερδεύει η ουρά που έχει το αυτόματο τσόκ αλλά στο τορνακι μου πάει & σφηνωνει μια χαρά.

Θα χάσω & τις "8 Λέξεις" + "Άγριες Μέλισσες" & με περιμένει κάτω η άλλη. Τα λέμε.

Last edited by a moderator:
Σφηνώνει μάστορά μου αλλά χάνεις τη μισή διαδρομή της κουκουβάγιας μέχρι να σφηνώσει.
Όση είναι η ουρά το χάνεις σε διαδρομή, δες πόσο έξω χρειάζεται να βγεί το έμβολο μέχρι να σφηνώσει.

Καλημέρα.
Δεν θα το κόψω ακόμα. Με καλύπτει έτσι, αν μεγαλώσω λίγο ακόμα (σε τόρνο) θα το ξανά δω τότε.

Mαστόρια.... κάπου είχα δεί ξύλινο στυλό εδώ μέσα. Νομίζω απο τον φίλο Babis. Aλλά πήγα αρκετά πίσω και δεν μπορώ να το βρώ το θέμα. Τέσπα........... ερώτηση........
Μπορώ να βρώ κάπου Ελλάδα κιτάκια να φτιάξω μερικά, η τρέχω κατά jumbo μεριά, να πάρω μερικούς να πειραματιστώ. Βρήκα Αγγλία, αλλά δεν μπαίνω τώρα στην διαδικασία να παραγγείλω κιτ. Θα το αφήσω ώς τελευταία επιλογή.
Ευχαριστώ.

Ξεχνας τι επαθες την τελευταια φορα?
Ναι, και πάλι όμως βγήκαν φθηνότερα. Και αν δεν έκανε την μαλακια ο πωλητής να γράψει επάνω αξία 30 δολάρια, ίσως να μην πλήρωνα τελωνείο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mαστόρια.... κάπου είχα δεί ξύλινο στυλό εδώ μέσα. Νομίζω απο τον φίλο Babis. Aλλά πήγα αρκετά πίσω και δεν μπορώ να το βρώ το θέμα. Τέσπα........... ερώτηση........
Μπορώ να βρώ κάπου Ελλάδα κιτάκια να φτιάξω μερικά, η τρέχω κατά jumbo μεριά, να πάρω μερικούς να πειραματιστώ. Βρήκα Αγγλία, αλλά δεν μπαίνω τώρα στην διαδικασία να παραγγείλω κιτ. Θα το αφήσω ώς τελευταία επιλογή.
Ευχαριστώ.

Αν θες 1-2 για πειραματισμό μπορώ να σου δώσω, αλλα μετά την 1η του μήνα θα είμαι Αθήνα.

Υπάρχει και το aliexpress

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το aliexpess το ξεσκόνισα δίνοντας πολλές παραμέτρους για κίτ, αλλά δεν έβγαλε κάτι. Μόνο μονταρισμένα. Και αμα τα βλέπεις έτοιμα..... δεν ξέρεις πιο να πάρεις.

Αν θες 1-2 για πειραματισμό μπορώ να σου δώσω, αλλα μετά την 1η του μήνα θα είμαι Αθήνα.

Βabis ευχαριστώ.
Προς το παρών, τεμάχισα ένα pilot που είχα, και έχω ξεκινήσει τις μετατροπές δοκιμαστικά, να δώ τι θα βγεί.... :HTEHETH63:

Last edited by a moderator:
Aντε βρέ....... καλή αρχή..-bye-
Στυλός Pilot ο κλασικός μπλέ. Τεχαχίστηκε, και τορναρίστηκε να κατεβάσω πάχος. Η δουλειά έγινα στο μπάμ, χωρίς σχέδιο. Το ξύλο είναι απο καβίλια. Τίποτε σοβαρό, και περάστηκε με χρωματάκι που είχα ξεχασμένο σε κάποιο ράφι, και ένα διαφανές βερνίκι απο πάνω. Είναι πλήρως λειτουργικός, μιας και ο μηχανισμός είναι μαμά. Τα μέταλλα είναι ορείχαλκος, καθώς δεν ειχα ούτε ατσάλι ούτε τιτάνιο στα 12mm που ήθελα. Στο επόμενο όμως θα μπούν το λιγότερο ατσάλινα.

Η κατασκευή παιδιά είναι γελοία. Τώρα που είδα που πονάει, το δεύτερο θα το πάω τρένο, και με βιντεάκι. Μιλάω πάντα για την ίδια μάρκα στυλό. Το μόνο βασικό πρόβλημα, είναι η κατασκευή του μανταλακίου που υποτίθεται ότι πιάνει στην τσέπη, το οποίο δεν θα μπορώ να κολλήσω επάνω στο ατσάλι, οπότε πρέπει να βρώ τρόπο να κάνω πατέντα, η να βρώ άλλο στυλό..:idea: Αυτά..

Screenshot_2019-10-25-11-37-20-137_com.miui.gallery.jpg

IMG_20191025_113859.jpg

IMG_20191025_111542.jpg

Aυτα ειναι αν εχεις το χαρισμα, δεν θες ουτε σχεδια ουτε spacers ουτε τιποτα, χιλια μπραβο Γιαννη :SFGSFGSF:

Μονο που θα ηταν ενδιαφερον ενα step by step με φωτογραφιες, απο την αποσυναρμολογηση του pilot μεχρι την συναρμολογηση του τελικου. Να παρουμε καμμια ιδεα γιατι εχουμε μπολικα στυλο να χαλασουμε :))