Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κοίτα......αυτό που βλέπω πιστεύω φτιάχνεται. Ασετάλ σε καλύπτει?

Να το εξάρτημα που έσπασε. Βιδώνει σε επιφάνεια αλουμηνίου και δέχεται μηχανικές πιέσεις από πλαστικά υλικά

Ωραία πράγματα κ. Μπάμπη.

Ωραία χρώματα το σιπο.

Να το εξάρτημα που έσπασε. Βιδώνει σε επιφάνεια αλουμηνίου και δέχεται μηχανικές πιέσεις από πλαστικά υλικά

Μια μεταλλική ή μπρούτζινη ροδέλα θέλει εκεί για μεγαλύτερη αντοχή. Για να σπάει όμως κάτι άλλο του φταίει. Ευθυγράμμιση συνεργαζομενων μερών ίσως.

Μία αντιγραφή με ένα μολυβακι σε ένα κομμάτι ισοπαχης λαμαρίνας/ορειχαλκου & δύο φρεζατες βίδες & δεν θα σου ξανά σπάσει. Αν όμως κάτι στραβό γυρίζει θα την ακούσει μετά ο πιο ......αδύναμος κρίκος.

Ασεταλ = βλ. Ερταλόν.

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεταλλική κατασκευή, το Ασετάλ πρέπει να είναι ιδανικό. Το εξάρτημα που έσπασε, έσπασε από ατύχημα κι από δική μου μ@$^#κία που μετά σφοδρή κρούση το διέλυσα στην κυριολεξία. Για την ώρα, θα κολληθεί με Loctite 435, θα μετρηθεί ξανά και με το δείγμα θα αναζητήσω κατασκευαστή αντιγράφου.

Ένα Dremel εδώ θα σε βοηθούσε να το φτιάξεις μόνος σου εύκολα & απλά από ένα κομμάτι ερταλόν.
Αν ήσουν Πάτρα ......
πολύ ευχαρίστως.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Είσαι και σκαφάτος βλέπω... :grinning-smiley-043
Εύκολη κατασκευή, και με ξύλο γίνεται.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεταλλική κατασκευή, το Ασετάλ πρέπει να είναι ιδανικό. Το εξάρτημα που έσπασε, έσπασε από ατύχημα κι από δική μου μ@$^#κία που μετά σφοδρή κρούση το διέλυσα στην κυριολεξία. Για την ώρα, θα κολληθεί με Loctite 435, θα μετρηθεί ξανά και με το δείγμα θα αναζητήσω κατασκευαστή αντιγράφου.

Οπως και να εχει, άν δεν βρείς άκρη στο φτιάχνω. Και όπως το βλέπω... μάλλον τα σκαψιματάκια δεν πρέπει να παίζουν κάποιο ρόλο. Οπότε ακόμα πιο εύκολα.

Εκανα μια πρώτη προσπάθεια.. με το υλικό ok, με το πάχος ok .....
αλλά στην εξωτερική διάμετρο έπεσα έξω, επειδή ο αμερικανός το έχει σε ιντσες (3 inches = 76mm) και εγώ έκοψα σε cm στα 70mm.

Αμα δεν έχεις εργαλεία .. δεν κάνεις τίποτα !

Γιάννη μπορείς να βοηθήσεις? Τα σκαψιματάκια είναι άχρηστα

Οταν μετέτρεψα το τορνάκι μου σε cnc η πρώτη σκέψη ήταν να φτιάξω ένα εργαλειοδέτη με μύλο. Το ξεκίνησα και έφτιαξα με ασετάλ ένα demo το οποίο μόλις το ολοκλήρωνα, και το δοκίμαζα, μετά θα έκοβα όλα τα κομμάτια σε αλουμίνιο.
Μετά έμπλεξα με άλλα, και έχει μείνει στα σκαριά για κάποια στιγμή... άγνωστο πότε. Οπότε κρίνωντας απο την παρακάτω φωτό... πιστεύω ότι θα το φτιάξουμε..-bye-

Πρέπει με κάποιο τρόπο να έχω το κομμάτι. Αν είσαι Αθήνα βρισκόμαστε, αλλιώς μου το στέλνεις.

IMG_20191028_150656.jpg

IMG_20191028_150634.jpg

Αυτές τις μέρες οι μύλοι έχουν την τιμητική τους... και μεγάλοι και μοκροί.

Attachments

• 58EDE439-8107-422A-BDE6-D252F9F7BD45.jpg
    58EDE439-8107-422A-BDE6-D252F9F7BD45.jpg
    99.3 KB · Views: 119