Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Καλημέρα σε όλους!!! Ελπίζω να είστε καλά και να δημιουργείτε!!
Έχουμε νέα ημερομηνία για την έκθεση MedWood στην Αθήνα που θα φιλοξενηθεί και η έκθεση 14 καλλιτεχνών του ξυλότορνου από όλη την Ελλάδα.
Θα είναι αφορμή να γνωριστούμε από κοντά επιτέλους!
Φυσικά έχουμε ακόμα καιρό και μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσω.
Ευχόμαστε να μην υπάρξει κάποιο νέο LockDown λόγο του Covid19 και όλα να πάνε καλά.
25 με 27 Σεπτεμβρίου. Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
https://www.medwood.gr/

Τορνοκατασκευούλες σήμερα... Και σε μηχανουργικό, όχι σε ξυλότορνο.
Όχι εγώ όμως, άλλος ήταν ο μάστορας, απλά δούλευε για μένα. :flipout:
Face plates διαφόρων μεγεθών και αντάπτορας Μ33Χ3,5 για να μπορώ να χρησιμοποιώ τα τσόκ του ξυλότορνου στο μηχανουργικό τόρνο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    179.7 KB · Views: 204
  • image.jpg
    image.jpg
    122.7 KB · Views: 203
  • image.jpg
    image.jpg
    145.8 KB · Views: 204
  • image.jpg
    image.jpg
    126.6 KB · Views: 203
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ωραια δουλεια Μπαμπη!
Υπαρχει ειδικο εργαλειο που ανοιγει το σπειρωμα, τις βολτες?

Προφανώς η διάνοιξη τόσο μεγάλου σε διάμετρο (...έξω από το συνήθη καθημερινά - οικιακά δεδομένα) σπειρώματος έγινε στον μηχανουργικό τόρνο..... Υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα σε όλους τους μηχανουγρικούς τόρνους με αλλαγή στην διάταξη μοχλών ή γραναζιών (ανάλογα το μοντέλο). Ένα αντίστοιχο video στο youtube θα είναι αρκετά κατατοπιστικό, για να μην έχουμε άσκοπα γραψίματα.... :operator:

Kανα λινκ για να αποφυγουμε τα ασκοπα ψαξιματα? :)

Μιχάλη, αν γκουγκλάρεις "κατασκευή σπειρωμάτων στον τόρνο" θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα βιντεάκια.
Νομίζω όμως οτι ο Χαλάσης είναι ο πιο κατάλληλος να στο εξηγήσει κιόλας. Αυτό το video συγκεκριμένα έχει διπλό ενδιαφέρον γιατι, εκτός απ´ την καταςκευή, εξηγει και την χρησιμότητα των σπειρωμάτων με δύο αρχές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πωπω φιλε τι μανουρα ειναι αυτη να φτιαξεις σπειρωμα με 2+ αρχες !!!!!

Εσεις τι ειδος σπειρωμα φτιαξατε? Φανταζομαι το νορμαλ με μια περασια, χωρις αλλαγες στα γραναζια και στο τσοκ, ετσι?

Εσεις τι ειδος σπειρωμα φτιαξατε? Φανταζομαι το νορμαλ με μια περασια, χωρις αλλαγες στα γραναζια και στο τσοκ, ετσι?

Ναι, ένα απλό σπείρωμα Μ33Χ3,5 φτιάξαμε εμείς....
Αυτό, σε τόρνο που δεν χρειάζεται να αλλάζεις γρανάζια, γίνεται σε 5' λεπτά.

Το σπείρωμα δεν είναι η μανούρα. Η αλλαγή των γραναζιών είναι η μανούρα. Και αυτό το μπρός πίσω... Θάνατος.
Εκτός άν έχεις cnc..-bye-

Babbis..... ωραία δουλειά έκανε ο τορναδόρος. Καθαρή δουλειά.:grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:
Babbis..... ωραία δουλειά έκανε ο τορναδόρος. Καθαρή δουλειά.:grinning-smiley-043

Είναι καλός μάστορας... Πάρα πολύ καλός.
Η δουλειά του δεν είναι τορναδόρος, μηχανουργός είναι κι όλα τα μηχανήματά του είναι τεράστια CNC και revolvers. Τον τόρνο και η φρέζα τα έχουν σε μια γωνιά για μικροδουλειές, αγγαρίες κυρίως.
Είναι όμως ψείρας με σημασία στη λεπτομέρεια, όλο για "μηδέν" και "ισογύρισμα" μου λέει. :grinning-smiley-043

Εχεις το χαρισμα Κωστα, οποτε οι πειραματισμοι σου και η φαντασια σου ανοιγουν πραγματι νεα μονοπατια τεχνης, οπως βλεπω απο το απιστευτο εργο σου παραπανω.

Η πρωτη υλη ειναι πανω στα βοτσαλα και απο πανω το δημιουργημα εξ' αυτης? Το background ειναι παραλια του νησιου σου? Μαγικη φωτογραφια!!

τα βοτσαλα ειναι εξτρα χαχαχαχαχα ειναι σε ενα κομματι παραλιας εδω στο χωριο μου !!!

Κώστα πολύ όμορφο!
Σαν πήλινο ειναι!

να σαι καλα αδελφε μου !

Πολυ ωραια κατασκευή...!!!
Είναι απίστευτο πως 3 διαφορετικά πράγματα έχουν δέσει μεταξύ τους..
Ειδικά το κοτετσοσυρμα,εαν δεν κάνω λάθος,χρηματίζονται το έχει πάρει επάξια την θέση μέσα στο "πηλινο" σκεύος...!!!
Ωραίος συνονόματε.. ..!!!!

ναι κοτετσοσυρμα ειναι !!! δοκιμασα διαφοερα υλικα αλλα το πιο ευκολο ηταν το κοτετσοσυρμα !!!

Καλημέρα σε όλους!!! Ελπίζω να είστε καλά και να δημιουργείτε!!
Έχουμε νέα ημερομηνία για την έκθεση MedWood στην Αθήνα που θα φιλοξενηθεί και η έκθεση 14 καλλιτεχνών του ξυλότορνου από όλη την Ελλάδα.
Θα είναι αφορμή να γνωριστούμε από κοντά επιτέλους!
Φυσικά έχουμε ακόμα καιρό και μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσω.
Ευχόμαστε να μην υπάρξει κάποιο νέο LockDown λόγο του Covid19 και όλα να πάνε καλά.
25 με 27 Σεπτεμβρίου. Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
https://www.medwood.gr/

θα ειμαι και εγω εκει :-)

Τορνοκατασκευούλες σήμερα... Και σε μηχανουργικό, όχι σε ξυλότορνο.
Όχι εγώ όμως, άλλος ήταν ο μάστορας, απλά δούλευε για μένα. :flipout:
Face plates διαφόρων μεγεθών και αντάπτορας Μ33Χ3,5 για να μπορώ να χρησιμοποιώ τα τσόκ του ξυλότορνου στο μηχανουργικό τόρνο.

καλορυζικα Μπαμπη !!!

Καλή Κυριακή..
Ένα μπωλ που έφτιαξα για τον διαγωνισμό στην ομάδα των ξυλοτορναδορων του fb.
Από λεύκα στο κέντρο και φτελια με φλαμουρι.
7d2cc41562c71e70b75299127a04b2cf.jpg
4d62bb72feb6491a66a4c6983fadd7ec.jpg
8795b44389e9e750186a8edc805e1d14.jpg