Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Παυλάρα έσκισες... :worshippy: Ανοίγεις νέους δρόμους...:music-smiley-005:

Κι εγώ περιμένω ακόμα απο Γερμανία... Αύριο φεύγω για χωριό και θα πάω χωρίς πυρομαχικά. :damnyou:
Σήμερα ασχολήθηκα λίγο με την κα Ιουλία.
Ιδέα από Κεφαλονιά (Αννίκας) αλλά η εκτέλεση μετρίως μέτρια. Τσιγκουνεύτηκα, δεν χρησιμοποίησα καλό ξύλο γιατί φοβήθηκα οτι θα το χαλάσω και θα πάει χαμένα... Τελικά κόντεψε να πάει χαμένος ο κόπος μου.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    212.9 KB · Views: 128
  • 2.jpg
    2.jpg
    78.7 KB · Views: 129
  • 3.jpg
    3.jpg
    211.7 KB · Views: 128
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Παυλάρα έσκισες... :worshippy: Ανοίγεις νέους δρόμους...:music-smiley-005:

Κι εγώ περιμένω ακόμα απο Γερμανία... Αύριο φεύγω για χωριό και θα πάω χωρίς πυρομαχικά. :damnyou:
Σήμερα ασχολήθηκα λίγο με την κα Ιουλία.
Ιδέα από Κεφαλονιά (Αννίκας) αλλά η εκτέλεση μετρίως μέτρια. Τσιγκουνεύτηκα, δεν χρησιμοποίησα καλό ξύλο γιατί φοβήθηκα οτι θα το χαλάσω και θα πάει χαμένα... Τελικά κόντεψε να πάει χαμένος ο κόπος μου.
Ααάααα εσύ προχωρησες πολύ! Δεν το λες και εύκολο αυτό. Έγινε ωραίο όμως.
Τελικά έκανα δοκιμή με σιλικόνη διάφανη για καλούπι, έριξα την ρητίνη και ξεκόλλησε πολύ εύκολα.
6d5f442ff122d7934ac3fcd0fa9c12e2.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ααάααα εσύ προχωρησες πολύ! Δεν το λες και εύκολο αυτό. Έγινε ωραίο όμως.
Τελικά έκανα δοκιμή με σιλικόνη διάφανη για καλούπι, έριξα την ρητίνη και ξεκόλλησε πολύ εύκολα.
6d5f442ff122d7934ac3fcd0fa9c12e2.jpg

Η φωτογραφία..
1fa99b655320f796bcfb2caa0535ab33.jpg

Πρωτοτυπη η ιδεα του Αννικα αλλα και ωραια εκτελεση Μπαμπη!!

Ωραια και τα ξυλινα κουτακια με τους ξυλινους μεντεσεδες του Παυλου!

Παύλο καί Μπάμπη δίνεται νέα διάσταση στίς κατασκευές πολλά μπράβο :SFGSFGSF:

Μπάμπη βιομηχανική ζώνη βλέπω έγινε τό Γαλάτσι,τόνοι τά πριονίδια,θά δίνεις στόν δήμο νά έχει όταν χύνονται λάδια στούς δρόμους. :flipout:-bye-

Πολύ ωραίες δουλειές, τα βλέπω και τρωγωμαι να πάρω και εγώ τόρνο, αλλά μόλις είδα τη φωτογραφία του Μπάμπη με τα όρη πριονιδίου, επανήλθα στην πραγματικότητα...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι χρησιμοποίησες για το καλούπι; Ξύλο έβαλες μέσα ή μέταλο;
Κόντρα πλακέ έβαλα και βγήκε πολύ εύκολα. Άφησε τις ραβδώσεις βέβαια αλλά δεν ενοχλεί για την δουλειά που θέλω να κάνω.
Πρωτοτυπη η ιδεα του Αννικα αλλα και ωραια εκτελεση Μπαμπη!!

Ωραια και τα ξυλινα κουτακια με τους ξυλινους μεντεσεδες του Παυλου!
Πολύ κουτάκι έπεσε Μιχάλη αφού περιμένω κι άλλα στυλό.
Παύλο καί Μπάμπη δίνεται νέα διάσταση στίς κατασκευές πολλά μπράβο :SFGSFGSF:

Μπάμπη βιομηχανική ζώνη βλέπω έγινε τό Γαλάτσι,τόνοι τά πριονίδια,θά δίνεις στόν δήμο νά έχει όταν χύνονται λάδια στούς δρόμους. :flipout:-bye-
Είμαστε μέσα στο θέμα Δημήτρη.

Κώστα αυτά είναι μαζεμένα κι απο άλλες δουλειές, θα τα πάω στο δημαρχείο, που λέει κι ο Δημήτρης, για το δρόμο.
Αν θες να κάνεις μικροδουλειές, όπως πχ τα στυλό, με μιά μικρή προεργασία στο ξύλο, κάπου στην αυλή, το πριονίδι είναι ελάχιστο. Αυτό που βλέπεις αντιστοιχεί σε 6 στυλό που έφτιαξα μονοκοπανιά.

attachment.php

Παύλο, έχεις ρούτερ;
Προσπαθώ να πάρω ιδέες απ´τον τρόπο που κατασκεύασες τα κουτάκια.

Πολύ όμορφα έγιναν Παύλο. Πολλά μπράβο.

Χμμμμ Σε βλεπω και ψηνεσαι. Καλα εκανα λοιπον και σου φυλαξα 2 "μυρωδατες" κορυφες. Ξερεις ποσα στυλο βγαζουν περιπου 3 μετρα μειον την σκαρταδουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βεβαια θα σε χωσω να μου ξαναπερασεις παλι εκεινο το λαδι στο ρεσω (μετα την πανοβουρτσα χι, χι, χι).

Η δρυς πως δουλευεται στον τορνο και γενικα αν ειναι ευκολο ξυλο για κοψιματα και τα σχετικα;

Κώστα αυτά είναι μαζεμένα κι απο άλλες δουλειές, θα τα πάω στο δημαρχείο, που λέει κι ο Δημήτρης, για το δρόμο.
Αν θες να κάνεις μικροδουλειές, όπως πχ τα στυλό, με μιά μικρή προεργασία στο ξύλο, κάπου στην αυλή, το πριονίδι είναι ελάχιστο. Αυτό που βλέπεις αντιστοιχεί σε 6 στυλό που έφτιαξα μονοκοπανιά.

attachment.php

Παύλο, έχεις ρούτερ;
Προσπαθώ να πάρω ιδέες απ´τον τρόπο που κατασκεύασες τα κουτάκια.
Ρούτερ έχω αλλά δεν το χρησιμοποίησα.
Τι δεν κατάλαβες ακριβώς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Πως έκανες τα ανοίγματα για να φωλιάσει το στυλό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Χμμμμ Σε βλεπω και ψηνεσαι. Καλα εκανα λοιπον και σου φυλαξα 2 "μυρωδατες" κορυφες. Ξερεις ποσα στυλο βγαζουν περιπου 3 μετρα μειον την σκαρταδουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βεβαια θα σε χωσω να μου ξαναπερασεις παλι εκεινο το λαδι στο ρεσω (μετα την πανοβουρτσα χι, χι, χι).

Η δρυς πως δουλευεται στον τορνο και γενικα αν ειναι ευκολο ξυλο για κοψιματα και τα σχετικα;

Ξυλεία κ ακρυλικά έχω. Τα εσωτερικά μεταλλικά στοιχεία δεν έχω ακόμα!!!.
Λαδάκι με αμυγδαλέλαιο, κεχριμπάρι & λιβάνι έλα να πάρεις όσο θέλεις & όποτε θέλεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Πως έκανες τα ανοίγματα για να φωλιάσει το στυλό;
Και εγώ την ίδια απορία έχω. Με ρούτερ και κορδέλα ή παγκοπρίονο θα τα έφτιαχνα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ κατάλαβα λάθος. Ναι σωστά με ρούτερ έγινε.

Παυλο τα κουτακια σου και τα στυλο είναι εξαισια -€“ οι υφασματινες θηκες δεν μου αρεσαν.
Μπαμπη σταρ Ελλας η κυρια. Το ξυλο ειναι μια χαρα -€“ τι εχει?

Last edited:
Μπαμπη σταρ Ελλας η κυρια. Το ξυλο ειναι μια χαρα – τι εχει?

Eίναι πλάτανος σχετικά μαλακός και λίγο νωπός. Δεν δουλευόταν καλά και σε κάποια σημεία είχε μια αίσθηση σαν ψωμί.