Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ναι αλλά πότε θα έρθουν αυτά απο Κίνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Ακόμα περιμένω ένα κανελάζ που έχω παραγγείλει απ´ τα μέσα Σεπτέμβρη και μου ειλχαν δώσει σαν εκτιμώμενη τελευταία μέρα παραλαβής την 23η Οκτώβρη.

το να αργήσουν είναι ένα θέμα, αλλά με το τελωνείο τι γίνεται; ελάχιστη παραγγελία λέει 50 τμχ

Αν παραγγείλετε τώρα από Κίνα, μάλλον για δώρα Πάσχα θα πάνε τα στυλό. Υπάρχει τεράστια ποσότητα δεμάτων στο τελωνείο, πλέον τα "αποθηκεύουν" και σε εξωτερικούς χώρους και ήδη με τις βροχές έχουν υπάρξει περιπτώσεις που παραδόθηκαν δέματα μουλιασμένα...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

(προς Παυλο) Στειλ' του μηνυμα εαν πχ παραγγειλεις και πληρωσεις 60 τμχ να σου σπασει την αποστολη στα 2 ή στα 3 για να μη περασει τελωνειο - λεω εγω τωρα

(προς Παυλο) Στειλ' του μηνυμα εαν πχ παραγγειλεις και πληρωσεις 60 τμχ να σου σπασει την αποστολη στα 2 ή στα 3 για να μη περασει τελωνειο - λεω εγω τωρα

δεν έχεις άδικο αλλά με ένα κόστος μεταφοράς ή επί 3; γιατί θα είναι 3 δεματάκια.

Συναδελφοι την βοηθεια σας για επιλογη αναμεσα στους δυο αυτους.

D460FXL_LQ01_23.jpg

http://www.toolhouse.gr/index.php?p...rd=ξυλότορνος&option=com_virtuemart&Itemid=67

scheppach-dmt-460-t-elektricky-soustruh-na-drevo-2-0.jpg.big.jpg

http://www.toolhouse.gr/index.php?p...eyword=τόρνος&option=com_virtuemart&Itemid=67

Κυριάκο εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα έναν ίδιο ξυλότορνο σαν του κ. Μπάμπη από την Ελλάδα & το ίδιο μαγαζί.

Καλό & ήσυχο απόγευμα να έχουμε όλοι μας.

Βρήκα ένα μικρό κενό για να "σκονίσω" τον ξυλότορνο της Boston.

Ξύλο: Cbfdim

Διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου: 45´

Wood Turning a Christmas Tree (από το YouTube)

Η μυρωδιά του φυσικού ξύλου & όλα τα όμορφα νερά του δεν μπορούν με τίποτα να απεικονιστούν.
Τρίψιμο στον τόρνο μέχρι 600 grid.

Last edited by a moderator:
Και ο κόσμος να χαλάσει ο παππούς κάτι θα φτιάξει.:SFGSFGSF:
Ότι και να γίνει...
Σε χαίρομαι!

Πανομοιοτυποι σε ολα . Διαλέγεις χρώμα και προχωράς ..
Σε ανάλογο δικο μου ψάξιμο-διάβασμα κλπ έχω καταλήξει στον scheppach χωρίς ιδιαίτερο λόγο..
(Πάρε τον κόκκινο , έχω τον μπλε στην wish list ...χαχαχαχα...)

Άστον ν´ αποφασίσει Παναγιώτη κι ας πάρει όποιον θέλει...

Αυτές τα στοιχεία που διαβάζω για τα μοτέρ δεν τα καταλαβαίνω. 550W ο ένας s1 500 και s6 770 ο άλλος... Τι σημαίνει αυτό;
Τι είναι τα s1 και s6;

Κώστα γιατί παιδεύεσαι και δεν καθαρίζεις λίγο το ξύλο με τη κορδέλα πρίν το δέσεις στον τόρνο; Πολύ ωραία νερά, τι ξύλο είναι; Σαν φρουτόδεντρο μοιάζει.
Το σημαντικό όμως είναι οτι αποφάσισες να τον ξεσκουριάσεις. :a0210:
Περιμένεις κι εσύ από Axminster υλικό; Μόνο εγώ δεν έχω παραγγείλει ακόμα. Πιά παρήγγειλες;

Άστον ν´ αποφασίσει Παναγιώτη κι ας πάρει όποιον θέλει...

Αυτές τα στοιχεία που διαβάζω για τα μοτέρ δεν τα καταλαβαίνω. 550W ο ένας s1 500 και s6 770 ο άλλος... Τι σημαίνει αυτό;
Τι είναι τα s1 και s6;

Κώστα γιατί παιδεύεσαι και δεν καθαρίζεις λίγο το ξύλο με τη κορδέλα πρίν το δέσεις στον τόρνο; Το σημαντικό όμως είναι οτι αποφάσισες να τον ξεσκουριάσεις. :a0210:
Περιμένεις κι εσύ από Axminster υλικό; Μόνο εγώ δεν έχω παραγγείλει ακόμα. Πιά παρήγγειλες;

Αρκετά κ διάφορα & επιπλέον υλικά από τον άλλον Αγγλο. Εκείνος ο Πόντιος φταίει για όλα.

Σιγά την ταλαιπωρία. Μόλις το έφερα εκεί που ήθελα το κατέβασα & όλο το χοντρό κομμάτι στα δεξιά, το έκοψα στην κορδέλα.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Τι είναι τα s1 και s6;

Στήν κατανάλωση τών μοτέρ έχουμε αρκετές διαβαθμίσεις,οι κυριότερες πού μετράμε είναι η λειτουργία S1 πού σημαίνει τήν συνεχόμενη λειτουργία τού μοτέρ πού έχει μιά συνεχόμενη σταθερή κατανάλωση,καί η λειτουργία S6 πού σημαίνει αδιάλειπτη περιοδική λειτουργία,δηλαδή να σταματάει καί να ξεκινάει τό μοτέρ περιοδικά,πού σημαίνει ότι έχουμε τό ρεύμα εκκίνησης πιό τακτικά (πού εκεί στιγμιαία καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από ότι να δουλεύει συνέχεια) καί έτσι η συσκευή μας καταναλώνει περισσότερο ρεύμα,σέ σύγκριση μέ τήν λειτουργία S1 αν δούλευε συνεχόμενα δηλαδή χωρίς τό σταμάτα-ξεκίνα τό μοτέρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Στήν κατανάλωση τών μοτέρ έχουμε αρκετές διαβαθμίσεις,οι κυριότερες πού μετράμε είναι η λειτουργία S1 πού σημαίνει τήν συνεχόμενη λειτουργία τού μοτέρ πού έχει μιά συνεχόμενη σταθερή κατανάλωση,καί η λειτουργία S6 πού σημαίνει αδιάλειπτη περιοδική λειτουργία,δηλαδή να σταματάει καί να ξεκινάει τό μοτέρ περιοδικά,πού σημαίνει ότι έχουμε τό ρεύμα εκκίνησης πιό τακτικά (πού εκεί στιγμιαία καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από ότι να δουλεύει συνέχεια) καί έτσι η συσκευή μας καταναλώνει περισσότερο ρεύμα,σέ σύγκριση μέ τήν λειτουργία S1 αν δούλευε συνεχόμενα δηλαδή χωρίς τό σταμάτα-ξεκίνα τό μοτέρ.

:a0210: Σ´ ευχαριστώ Δημήτρη για τη διευκρίνηση.
Με τον τρόπο που το γράφουν όμως, ο ένας μια τιμή κι ο άλλος δύο (s1 & s6), εξακολουθώ να δυσκολεύομαι στο να κατανοήσω ποιό μηχάνημα είναι πιο δυνατό απ´ το άλλο και πόσο.