Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Χθες εσκαψα λιγάκι το λαιμό του βάζου.

Στην φωτο δεν φαίνεται καλά αλλά η μέσα τρύπα με το χείλος είναι 5 εκ απόσταση.

Περιμένω ένα δοκιμαστικό σωλήνα να τον προσαρμοστώ και να δω τι άλλο θα κάνω με ένα κρακακακι που εμφανίστηκε.

20180119_114551.jpg

Πολύ ωραία πράγματα φτιάχνετε κύριοι. Μπάμπη, ο τόρνος τελικά σου ταίριαξε πολύ ως μέσο δημιουργίας. Για τον συνονόματο τι να πούμε, δημιουργεί με τα πάντα.
Αυτό το ρουφηχτήρι σκόνης τελικά κάνει δουλειά; Σώζει καθόλου την κατάσταση;

Για όλα υπάρχει λύση , αυτό έκανα εγώ , μπορει να είναι πολύ ασχημο , αλλά έξω απο αυτό δεν περναει τίποτα , και στο τέλος το διπλώνω σαν ρολό - χαλί και δεν πιάνει πολύ χώρο , αλλά πάντα με μάσκα .

Πάλι δεν μπορώ να γυρίσω τις φωτο, πρέπει να αλλάξω πρόγραμμα

20180115_114956.jpg
[/url][/IMG]

20180115_115019.jpg
[/IMG]

β€œΤό κέρατό σου το τράγιο” λέμε εμείς εδώ στα μέρη μου...
Δε το φανταζόμουν όμως οτι θα ερχόταν η στιγμή που το έφτιαχνα και στυλό... :grandpa:

Το "κερατό μου μεσα"!!!!............! Βγηκε πολυ καλο!!

Για όλα υπάρχει λύση , αυτό έκανα εγώ , μπορει να είναι πολύ ασχημο , αλλά έξω απο αυτό δεν περναει τίποτα , και στο τέλος το διπλώνω σαν ρολό - χαλί και δεν πιάνει πολύ χώρο , αλλά πάντα με μάσκα .

Πάλι δεν μπορώ να γυρίσω τις φωτο, πρέπει να αλλάξω πρόγραμμα

Απο πανω δεν περναει; Δεν το σηκωνει ο αερας απο το μοτερ;
Το συραπτικο το ειχες σε "βολη κατα ριπας"; Ποσες "γεμιστηρες" αδειασες; Γιατι δεν το στερεωσες με ταινια στο γυρισμα;
Τραβα τες λοξα, ωστε να βγαινουν ορθιες μετα, και λυθηκε το προβλημα σου.

Με μια δοση χιουμορ, σχολιαζω παντα ετσι; (μπορει και βλακωδους καποιες φορες βεβαια, αλλα το καταλαβαινω μετα)

Το "κερατό μου μεσα"!!!!............! Βγηκε πολυ καλο!!

Απο πανω δεν περναει; Δεν το σηκωνει ο αερας απο το μοτερ;
Το συραπτικο το ειχες σε "βολη κατα ριπας"; Ποσες "γεμιστηρες" αδειασες; Γιατι δεν το στερεωσες με ταινια στο γυρισμα;
Τραβα τες λοξα, ωστε να βγαινουν ορθιες μετα, και λυθηκε το προβλημα σου.

Με μια δοση χιουμορ, σχολιαζω παντα ετσι; (μπορει και βλακωδους καποιες φορες βεβαια, αλλα το καταλαβαινω μετα)

Χαχαχαχα δεν εχεις άδικο για τις φωτο , την επομενη φορα ετσι θα το τις βγαλω , το χιούμορ ειναι απαραίτητο και δεν θελει απλα μια δοση θελει παρα πολλές , ολοι εδω μεσα είμαστε για να χαλαρωνουμε και να ξεφευγει το μυαλό , πιστευω ότι στην ζωη μας επιβάλλετε σε αρκετες περιπτωσεις να ημαστε σοβαροι , αν το κανουμε και εδω μεσα απλα το καταστρέψαμε το μυαλο μας !!!

Ένα κουτακι συρραπτικο έφυγε , απλά ειναι απο τις περιπτώσεις που πεδευεσε , τελειώνεις και μετα σκεφτεσε : ''' γιατι δεν το εκανα πιο απλα και σύντομα ? '''

Έιναι χοντρο διπλό ναύλον και το ύψος είναι στο στομα περίπου , σε μια σύντομη δοκιμή που έκανα (περιμένω καλά σκαρπέλα ) δεν περναέι τίποτα , για περισσότερα σε άλλη δοκιμη .

Το γουδί το γουδοχέρι...
Παραγγελία από φίλο μαγαζάτορα για να χτυπάει την αλιάδα...
Το γουδοχέρι είναι από παλιούρι, κάτασπρο και συμπαγές.
Το γουδί είναι από μουρτζιά, ένα φοβερό κίτρινο ξύλο που το δούλεψα πρώτη φορά προχθές και μου άρεσε πάρα πολύ.

Attachments

• EBEEEAED-B70F-4CED-B2C8-492B9F7B6901.jpg
    EBEEEAED-B70F-4CED-B2C8-492B9F7B6901.jpg
    173.2 KB · Views: 148
  • 446771A4-1EEC-46EE-9CD8-920EE5D97BFE.jpg
    446771A4-1EEC-46EE-9CD8-920EE5D97BFE.jpg
    159.9 KB · Views: 148
  • 42165CFC-BD20-4F48-B750-DADB3CF408D8.jpg
    42165CFC-BD20-4F48-B750-DADB3CF408D8.jpg
    185.2 KB · Views: 221
Γειά σου Μπάμπη μάστορα -bye-,πρέπει νά κάνεις στόν Κυριάκο μερικά σεμινάρια γιατί τού άνοιξε τό βάζο.

Κυριάκο μάλλον μέ εποξική δύο συστατικών ελπίζω νά τό επισκευάσεις.

Μπράβο, Μπράβο,Μπράβο, Μπράβο,Μπράβο,Μπράβο,Μπράβο!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Γειά σου Μπάμπη μάστορα -bye-,πρέπει νά κάνεις στόν Κυριάκο μερικά σεμινάρια γιατί τού άνοιξε τό βάζο.

Κυριάκο μάλλον μέ εποξική δύο συστατικών ελπίζω νά τό επισκευάσεις.

Η επισκευή θα είναι έκπληξη!!!!

θα κοψεις ολο το κομματι (λαιμο), θα κολλησεις αλλης αποχρωσης ξυλο και θα ξανατορνιρεις;;;;;

Σήμερα, τελευταία μέρα στο χωριό, δεν είχε ξυλοκατασκευές, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μεγάλη μου αγάπη, τον μηχανουργικό τόρνο.
Από καιρό ήθελα να φτιάξω ένα δαχτυλίδι με 2-ευρο όπως έχω δεί στο internet. Πρώτα έπρεπε να φτιάξω ένα “σουβλί” για να μπορώ να τοποθετήσω κσι να κατεργαστώ το περίβλημα (ασημί) του νομίσματος. Θεωρούσα οτι αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι, λόγω σχήματος, και όλα τα άλλα θα ήταν παιχνιδάκι.
Λάθος του καπετάνιου, που έλεγε κι ο τεράστιος Βέγγος.
Το σουβλί βγήκε άψογο, το δαχτυλίδι άθλιο.
Πρέπει να ξαναδώ το βιντεάκι με προσοχή να δω τι λάθος έκανα και το μέταλο παραμορφώθηκε σε σημείο που να μην φαίνονται ούτε τα γράμματα ούτε τίποτε. Ίσως το ζεπστανα πολύ και μαλάκωσε, ίσως το χτύπησα με λάθος σφυρί, δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά το αποτέλεσμα είναι οτι σχεδόν 700 δραχμούλες πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη.:bigcry:

Attachments

• 566F68FF-45BA-4E6D-BC24-B8326EADE622.jpg
    566F68FF-45BA-4E6D-BC24-B8326EADE622.jpg
    128.8 KB · Views: 190
  • 3DB6F773-194A-440A-92DA-D956934DE48A.jpg
    3DB6F773-194A-440A-92DA-D956934DE48A.jpg
    164.2 KB · Views: 190
  • FF135770-6185-4E8D-898F-72C6448A25FC.jpg
    FF135770-6185-4E8D-898F-72C6448A25FC.jpg
    99.8 KB · Views: 190
Θα το ξαναδώ αλλά δεν καίγομαι κιόλας... Πιό πολύ μου άρεσε που ξεχαρμάνιασα με τον τόρνο, για το δαχτυλίδι μικρό το κακό.

Να υποθεσω οτι το ζεσταμα - χτυπημα εγινε για να βγει το κεντρο; Γιατι δεν το επιανες εξωτερικα στο τσοκ ωστε να κατεβασεις το κεντρο με το κοπτικο μεχρι να γινει "παφυλλο" και να φυγει ευκολα;
Βεβαια δεν εχω δει πως το φτιαχνουν αυτο το δακτυλιδι. Θα το ψαξω να το δω γιατι μου γεννηθηκε και αλλο ερωτημα για το κωνικο.

Να υποθεσω οτι το ζεσταμα - χτυπημα εγινε για να βγει το κεντρο; Γιατι δεν το επιανες εξωτερικα στο τσοκ ωστε να κατεβασεις το κεντρο με το κοπτικο μεχρι να γινει "παφυλλο" και να φυγει ευκολα;
Βεβαια δεν εχω δει πως το φτιαχνουν αυτο το δακτυλιδι. Θα το ψαξω να το δω γιατι μου γεννηθηκε και αλλο ερωτημα για το κωνικο.

Βρηκα βιντεο και καταλαβα και το κωνικο αλλα και το χτυπημα.

Περνωντας λαδι ξανα και ξανα το κουτακι απο οξυα για να τραβηξει, παρατηρησα μια λεπτομερια εκει που εχω κοψει το κατω μερος για να παταει σε επιπεδη επιφανεια.

Η φλουδα εσωτερικα δινει πολυ ωραια σχηματα, τα οποια σε στυλο πρεπει να βγαινουν πολυ ομορφα.
Βεβαια πρεπει να αφαιρεθει το ξυλο απο τη φλουδα, γιατι θελομε παχια φλουδα, και μετα να μπει σε ζεστο νερο ωστε να τυλιχτει κυλιδρικη, και μετα σε ρυτηνη για να εχουμε "ψωμι" μεσα και μετα να τορνιριστει, αν συμπεριφερεται καλα στο τορνιρισμα.

Σαν ιδεα το "πεταω" δεν ξερω αν και κατα ποσο ειναι εφικτο.

DSCN1758 (Small).JPG

Copy of DSCN1758 (Large).JPG

Τόρνους Χ 2 έχει ο Μπάμπης καί δέν πιάνεται :a0210:,ενώ γύρισε (αυτό τό γύρισε ακούγεται λίγο από σούβλα χάχάχά) όλα τά εργαλεία ρούτερ-χελιδονοφωλιές-επιτραπέζιες σέγες-πριονοκορδέλες-κ.τ.λ,τελικά αυτό πού τόν άγγιξε ψυχικά καί θά "κολλήσει ερωτευμένος" γιά πολύ καιρό είναι ο τόρνος :SFGSFGSF: