Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πανεμορφο ξυλο η ελια!

πολύ ωραίος ο συνδυασμός του ξύλου με το μέταλο.

Κωστα τα ξυλα σε καποια σημεια τα ειχε πιασει σκουλικι?
Βλεπω καποιες τρυπουλες!

Παυλο παραπονο το εχω να τραβηξεις ενα βιντεο ρε φιλε!

βρε είναι να μην ξεκινήσω, μετά..... ποιός με πιάνει!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πραγματικα καταπληκτικες δημιουργιες, μπραβο στον Μαστορα!!
Ειδικα το τελευταιο μικρο 'δισκοποτηρο' με αυτα τα νερα και το φινιρισμα ειναι φανταστικο!

Κωστα να του πεις να γραφτει και να μας τα παρουσιαζει εκεινος, μαζι με τις γνωσεις του :)

Μιχάλη θα του το (ξανά) μεταφέρω αν και ο άνθρωπος με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο γενικώς δεν πολύ-ασχολείται.....

Πανεμορφο ξυλο η ελια!

Κωστα τα ξυλα σε καποια σημεια τα ειχε πιασει σκουλικι?
Βλεπω καποιες τρυπουλες!

Παυλο παραπονο το εχω να τραβηξεις ενα βιντεο ρε φιλε!

Κυριάκο για το σκουλήκι δεν ξέρω, θα ρωτήσω και θα επανέλθω αν και είναι πιθανόν να μην ξέρει και ο ίδιος αφού πολλά από τα ξύλα απλά του τα χαρίζουν, ειδικά αυτά από τις ελιές όταν τις κλαδεύουν.

Δεν έκανα κάποια κατασκευή, απλά ένα μικρό τεστάκι στο καινούριο τορνάκι.
Απ´ το ελάχιστο που έχω ασχοληθεί με το σπορ, αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό απ´ όλα δεν είναι να μάθεις το χειρισμό του μηχανήματος, αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει. Το σημαντικότερο για μένα είναι ωραίες ιδέες.
Θα ακουστεί λίγο κλισέ αλλά οι δυνατότητες ενός τέτοιου μηχανήματος όντως σταματάνε εκεί που σταματάει η φαντασία σου.
Αν η φαντασία σου έχει σχετικά περιορισμένο βεληνεκές, όπως η δική μου, χρειάζεται αρκετή μελέτη και προεργασία κι ευτυχώς το internet βοηθάει πολύ σ´ αυτό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    94.6 KB · Views: 183
  • image.jpg
    image.jpg
    188.4 KB · Views: 184
Επόμενη αγορά: Μηχανισμός απορρόφησης ροκανιδιών ξυλότορνου.

Μπά... Μόνο ταράτσα και χωριό θα δουλεύει αυτός.
Για πες μου, αν θυμάσαι... Ποιά γρανάζια χρησιμοποιείς;

OK.
To 5/8" (16mm) μας ενδιαφέρει;Όταν μπορέσεις δες κι εσύ ποιά γρανάζια χρησιμοποιείς στον Boston.

Μπά... Μόνο ταράτσα και χωριό θα δουλεύει αυτός.
Για πες μου, αν θυμάσαι... Ποιά γρανάζια χρησιμοποιείς;

Στο 80% των εργασιών είμαι στην διάταξη που φαίνονται στην φωτο.

Σπάνια αλλάζω θέση στον οδοντωτό ιμάντα βγαίνοντας συνήθως μια θέση αριστερότερα στις τροχαλίες (στην μικρότερη διάμετρο).

Για στροφές τώρα δεν θυμάμαι, δεν έχω πρόχειρο μπροστά μου τον πινακάκι του.

Τάχω παρατήσει τα τορνικά εδώ και 2 ώρες...
Απλά χαζεύω μέχρι να περάσει η ώρα να μαζευτούμε δίπλα για το ματσάκι...

ναι στην μέση μια χαρά είναι. αν και στο τρίψιμο με ψιλά γυαλόχαρτα να κατεβάζεις μια σκάλα για να μην καίγεται το ξύλο και δεν αποροφά το λάδι ή ότι άλλο βάζεις στο φινίρισμα. στην αρχή δούλεψε το στην δεύτερη για να αποφύγεις καμμιά στραβή με τα σκαρπέλα.

κ. Babis, από ότι είδα μας έχεις έρθει προπονημένος για τα καλά από τας εξοχάς όλο το καλοκαίρι & μας δουλεύεις όλους κανονικά σήμερα.

κ. Babis, από ότι είδα μας έχεις έρθει προπονημένος για τα καλά από τας εξοχάς όλο το καλοκαίρι & μας δουλεύεις όλους κανονικά σήμερα.

:hmmmm: Αν σου πώ οτι καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς θα σε γελάσω...
Μάλλον απ´ όταν άρχισε να στροφάρει ο τόρνος σταμάτησα εγώ. :flipout:

Για πρώτη μέρα & πρώτη επαφή με τον ξυλότορνο, μας έδειξες πολύ καλά δείγματα στην φωτό σου.

Καλό βράδυ ξυλογυριστές κ όχι μόνο.....
https://youtu.be/xzYTByIzY3Q

Last edited by a moderator:
Εντάξει, δεν είναι ακριβώς πρώτη επαφή... Πρώτη μέρα και επαφή με το συγκεκριμένο τόρνο.
Είχα κάνει και κάποιες δοκιμές στον μηχανουργικό στο χωριό.

attachment.php

attachment.php