Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απο το λιγο που εχω ασχοληθει με τορνους, θυμαμαι οτι και μονο η διαδικασια να γυρνας και να σμιλευεις το ξυλο -και οτι βγει- ηταν εξοχως ιδιαιτερη και χαλαρωτικη. Παντα εχω στο μυαλο μου να ξανα αγορασω τορνο. Μπαμπη σε χαιρομαι!!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ρε παιδιά ένα τετράγωνο καδρόνι πως το κάνετε κύλινδρο;

Παρα πολύ απλό είναι Νίκο.
Το δένεις στον τόρνο και όπως περιστρέφεται το τρώς. Με πολύ προσοχή βέβαια, αν το παρακάνεις και το μοτέρ είναι δυνατό θα τα σπάσεις όλα.

Με εχετε βαλει στην πριζα παιδια.

Μπαμπη εχεις δει απο κοντα τον BOSTON? Σε συγκριση με τον δικο σου εχεις καποια ιδεα?

Επισης το ωφελιμο μηκος ειναι μονο 45 εκατοστα???

Με εχετε βαλει στην πριζα παιδια.

Μπαμπη εχεις δει απο κοντα τον BOSTON? Σε συγκριση με τον δικο σου εχεις καποια ιδεα?

Επισης το ωφελιμο μηκος ειναι μονο 45 εκατοστα???

υπάρχει και προέκταση μέχρι 1 μέτρο αν δεν σου φτάνει την οποία πήρα αλλά σπάνια χρησιμοποιώ.

Κυριάκο, εγώ αυτό που είδα είναι οτι τα μηχανήματα είναι ίδια. Τόσο ίδια που εγώ αν πάρω την προέκταση της Boston, επειδή είναι σχεδόν στη μισή τιμή, η μόνη διαφορά που θα δώ είναι στο χρώμα.
Στην αντιπροσωπεία χτυπιόταν οτι έχουν διαφορά στα μέταλα. Εγώ δν το πιστεύω αλλά τους δικαιολογώ, "άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου...". Άσε που θα πρέπει να δικαιολογηθεί και η σημαντική διαφορά τιμής.
Οι πραγματικές διαφορές που είδα εγώ είναι το τζαμάκι ελέγχου του ιμάντα που δεν υπάρχει στον Boston και ο άξονας με το σπείρωμα του τσόκ που στον Holzstar είναι πιο χοντρός.
Όπως είπα και σε άλλο post, αν θές να χρησιμοποιήσεις καλύτερο τσόκ, στον Boston θα πρέπει να υπολογίσεις κι ένα επιπλέον κόστος για αντάπτορα.

Τα παράθυρα στον Boston γίνονται εύκολα με plexi.

Ποιος είναι ο κακός & ποιος ο καλός !!! ?

Το μείον στον Boston είναι η έλλειψη "ταχυτσόκ".

Για ξεκίνημα & ερασιτεχνική χρήση πάντως είναι διαμαντάκι.

Last edited by a moderator:
Επίσης το τσοκ που που πουλάει η unimac για τον boston είναι 4αρων σιαγόνων και δεν κεντράρετε ομοιόμορφα αλλά ανεξάρτητα η κάθε σιαγόνα και καλό θα είναι να το αποφύγετε.

Για προεκταση σε τοσο μικρο και ελαφρυ μηχανημα θα ειχα τις επιφυλαξεις μου. Μπορει να πεσει κανεις στην παγιδα να βαλει να δουλεψει καποιο μεγαλο και βαρυ κομματι που θα παει ολο το μηχανημα βολτα αν αυτο δεν ειναι βιδωμενο σε βαρυ και σταθερο παγκο. Τα 45cm χωρητικοτητας θεωρω οτι ειναι υπεραρκετα για τις περισσοτερες εργασιες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για προεκταση σε τοσο μικρο και ελαφρυ μηχανημα θα ειχα τις επιφυλαξεις μου. Μπορει να πεσει κανεις στην παγιδα να βαλει να δουλεψει καποιο μεγαλο και βαρυ κομματι που θα παει ολο το μηχανημα βολτα αν αυτο δεν ειναι βιδωμενο σε βαρυ και σταθερο παγκο. Τα 45cm χωρητικοτητας θεωρω οτι ειναι υπεραρκετα για τις περισσοτερες εργασιες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

οι δυνατότητες του σε βαριά κομμάτια είναι συγκεκριμένες. η προέκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι κατανάγκη σε βαριά αλλά σε μακρόστενα ξύλα. αν θες π.χ. να κάνεις ξύλινα κάγκελα ή να ξετρυπήσεις ένα κομμάτι 30 εκ.

Τα παράθυρα στον Boston γίνονται εύκολα με plexi.

Εννοώ το τζαμάκι που έχει στην κεφαλή, όχι τα πλαϊνά.

holzstar_5920450_images_2026930440.jpg

K o Βoston 2 θυρίδες έχει. Οι περισσότεροι τα βγάζουν (κακώς). Αυτά τα 2 μπορούν εύκολα να γίνουν από plexiglass έτσι ώστε να βλέπεις την θέση του ιμάντα στις τροχαλίες.