Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.
Ευχαριστώ Μπάμπη!Τελικά αυτά τα Holtzstar φαίνονται σοβαρά μηχανήματα.Αν μπορείς και έχεις άποψη,γράψε δυό λόγια για αυτά!
Νκόλα, άποψη εμπεριστατωμένη θα σχηματίσω με τον καιρό και δουλεύοντάς τον. Σαν πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλό και πολύ φιλικό μηχάνημα. Κακώς τον φοβάσαι τον τόρνο, είναι ασύγκριτα πιο ακίνδυνο μηχάνημα απ´ τις άλλες καρμανιόλες που χρησιμοποιούμε.
Αν μάλιστα, μέχρι να τον συνηθίσεις τον δουλεύεις και σε λιλγο,πιο χαμηλές στριφές και τον ιμάντα λίγο πιό λάσκα, θα είσαι μια χαρά. Θα σου "κολώνει" πιο εύκολα αλλά θα αποφεύγεις τα ατυχήματα, κυρίως στα εργαλεία.
Σήμερα εγώ γι'αλλού ξεκίνησα κι αλλού η ζωή με πήγε που λέει και το άσμα...
Ξεκίνησα να φτιάξω ένα δαχτυλιδάκι με ξύλο και ρυτίνη σαν αυτά τα υπέροχα που φτιάχνει ο Παύλος αλλά την έκανα την παπαριά μου σχεδόν απ´ το πρώτο βήμα. Πήγα να τρυπήσω με το αυτοτροφοδοτούμενο τρυπάνι φτερού της Bosch. Και βέβαια τα διέλυςε όλα, δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο...:drool:
Χοντρή γκέλα δική μου, εντελώς λάθος εργαλείο γί αυτή τη δουλειά. Ήθελα όμως να τελειώνω τακα-τακα ο πονηρός, πηλγα να ξετρυπηλσω με τη μιλα στα 18mm.
Κι όπως ήταν φυσικό έκατα πάνω στο παγωτό. Ας πρόσεχα.
.