Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Oμορφιές !! :firstprize: μπράβο Κώστα πάλι "ζωγράφισες"

Σας εχω πει πως θελω και εγω τορνο??????????

Νά ήταν μιά καί δυό καλά θά ήταν :flipout:
Τό θέμα είναι μήν τόν αγοράσεις από ενθουσιασμό καί μόνο καί τόν βαρεθείς εύκολα,καί πάει πρός πώληση σάν τόν Proxxon :grinning-smiley-043

Υποκλίνομαι κύριοι!Ρε να δείτε που θα σημειώσουν peak οι πωλήσεις τόρνων!

Και να ρωτήσω εγω:Καλά και αγοράζει κάποιος τόρνο.Για τα σκαρπέλα ποιό είναι το κόστος;

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Και να ρωτήσω εγω:Καλά και αγοράζει κάποιος τόρνο.Για τα σκαρπέλα ποιό είναι το κόστος;

Ανάλογα το μέγεθος, την ποιότητα, την εταιρεία, την ποσότητα κλπ.
Ένα καλό σετάκι για ξεκίνημα από +60 κ η ...τιμή τραβάει την ανηφόρα......

Εδώ Νικόλα να πάρεις μια ιδέα.
Όπως είπε κι ο Παύλος οι περισσότεροι τα φτιάχνουν μόνοι τους από λίμες κυρίως και ανθρακούχο χάλυβα.

Μπαμπη ποιο τσοκ επελεξες εσυ?

%CE%A4%CF%83%CF%8C%CE%BA-%CE%A6-100mm-M-33-x-35-Holzstar-1.png

Πολυ ωραιες ιδεες και περιγραφες εχει στο καναλι του ο Mike Waldt. Πιθανον να τον εχετε δει ηδη, ειδικα οι εχοντες τορνο. Αν εχετε υπομονη να βλεπετε τα μεγαλα γενικως videos που ανεβαζει, θα παρετε πολλες ιδεες και γνωσεις. Ειναι απο τους πιο αναλυτικους σε οτι κανει και κανει φοβερα πραγματα, ωραια και χρηστικοτατα. Ειδικα τα εκκεντρα που εχει παρουσιασει κατα καιρους ειναι χασιμο...
https://www.youtube.com/user/TheCymruBoy

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Μπάμπη!Τελικά αυτά τα Holtzstar φαίνονται σοβαρά μηχανήματα.Αν μπορείς και έχεις άποψη,γράψε δυό λόγια για αυτά!

Νκόλα, άποψη εμπεριστατωμένη θα σχηματίσω με τον καιρό και δουλεύοντάς τον. Σαν πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλό και πολύ φιλικό μηχάνημα. Κακώς τον φοβάσαι τον τόρνο, είναι ασύγκριτα πιο ακίνδυνο μηχάνημα απ´ τις άλλες καρμανιόλες που χρησιμοποιούμε.
Αν μάλιστα, μέχρι να τον συνηθίσεις τον δουλεύεις και σε λιλγο,πιο χαμηλές στριφές και τον ιμάντα λίγο πιό λάσκα, θα είσαι μια χαρά. Θα σου "κολώνει" πιο εύκολα αλλά θα αποφεύγεις τα ατυχήματα, κυρίως στα εργαλεία.

Σήμερα εγώ γι'αλλού ξεκίνησα κι αλλού η ζωή με πήγε που λέει και το άσμα...
Ξεκίνησα να φτιάξω ένα δαχτυλιδάκι με ξύλο και ρυτίνη σαν αυτά τα υπέροχα που φτιάχνει ο Παύλος αλλά την έκανα την παπαριά μου σχεδόν απ´ το πρώτο βήμα. Πήγα να τρυπήσω με το αυτοτροφοδοτούμενο τρυπάνι φτερού της Bosch. Και βέβαια τα διέλυςε όλα, δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο...:drool:
Χοντρή γκέλα δική μου, εντελώς λάθος εργαλείο γί αυτή τη δουλειά. Ήθελα όμως να τελειώνω τακα-τακα ο πονηρός, πηλγα να ξετρυπηλσω με τη μιλα στα 18mm.
Κι όπως ήταν φυσικό έκατα πάνω στο παγωτό. Ας πρόσεχα.

.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    113.7 KB · Views: 173
  • image.jpg
    image.jpg
    68.2 KB · Views: 173
  • image.jpg
    image.jpg
    181.3 KB · Views: 172
Στη συνέχεια, για να ηρεμήσω και λίγο απ´ τα νεύρα μου, είπα να φτιάξω κάτι μικρό στον τόρνο.
Δεύτερη λάθος επιλογή.
Πήρα ένα χρησιμοποιημένο κομματάκι από πουρνάρι που ήταν τόσο σκληρό που κάποια στιγμή νόμιζα οτι δουλεύω σίδερο.
Έκανα μια πρώτη απόπειρα να φτιάξω ένα μικρό κουτάκι στο μέγεθος που ήταν ήδη διαμορφωμένο το ξυλάκι μου. Για πρώτη φορά δεν πήγε άσχημα, ήταν όμως πολύ ζόρικη δουλειά, πάρα πολύ σκληρό το ξύλο και με τα καινούρια σκαρπέλα που στην ουσία είναι ατρόχθστα, κάποιες φορές ψιλοφοβήθηκα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    109.6 KB · Views: 167
  • image.jpg
    image.jpg
    86.2 KB · Views: 166
  • image.jpg
    image.jpg
    138.1 KB · Views: 167