Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

xpuou5oc3

https://postimg.org/image/xpuou5oc3/ (για κάποιο άγνωστο λόγο όταν πατάω insert image δε μου τη βάζει.Τι κάνω λάθος??)
Κάποιες δημιουργίες των τελευταίων ημερών.. Περιμένω σχόλια-παρατηρήσεις ώστε να βελτιωθώ ..

πλακα μας κανεις ... τι να βελτιωσεις
οπως τα βλεπω ειναι εξαιρετικα :SFGSFGSF:

xpuou5oc3

https://postimg.org/image/xpuou5oc3/ (για κάποιο άγνωστο λόγο όταν πατάω insert image δε μου τη βάζει.Τι κάνω λάθος??)
Κάποιες δημιουργίες των τελευταίων ημερών.. Περιμένω σχόλια-παρατηρήσεις ώστε να βελτιωθώ ..

Mπραβο σου Κωστη!

Απ'οτι βλεπω εσυ πας μια χαρα, δεν χρειαζεται να βελτιωθεις και πολυ. Μονο τα υλικα που χρησιμοποιεις χωρουν βελτιωση.

Τι εχουν παιδια τα υλικα?

Οι μηχανισμοι και το ειδος του ξυλου, το blanc, που γινεται το στυλο εννοουνται σαν υλικα.
Η βελτιωση μπορει να γινει μονο εκει, καθως την τεχνικη φαινεται οτι την εχει ο Κωστης.

Το τελικό φινίρισμα έγινε με κόλλα στιγμής ???????
Απο αριστερα προς τα δεξια το 4ο και το 6ο ειναι με κόλλα στιγμής. Τα υπόλοιπα ειναι με finishing oil της Liberon καμια δεκαριά χέρια και μεταξύ χεριών τρίψιμο με ατσαλομαλλο 0000 οπως προτείνει η liberon.μπελαλιδικο μεν και τρώει πολλες ωρες/μερες αλλα πιστευω δίνει καλυτερο αποτέλεσμα.η κόλλα ειναι μεν πιο γρήγορη τα 5/6 χέρια κανενα μισάωρο πανω κατω αλλα δίνει κάπως πιο "πλαστικό" αποτέλεσμα και νομιζω χάνεται η υφή του ξύλου.

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τα καλα σας λογια και υπόσχομαι να βελτιωθώ κι αλλο! Τωρα οσο αφορά τα kit προς το παρον παιζω με τα φτηνα .. Αργοτερα θα αγοραστούν και πιο εκλεπτυσμένα! Για τα ξύλα πιστευω πως ειναι καλο να δημιουργηθεί ενα νήμα ανταλλαγής αν θελουν και οι υπόλοιποι. Νομιζω θα μας βόλευε ολους !

Last edited by a moderator:
Από κοντά είναι απείρως πιο όμορφο και πραγματικά η υφή του είναι υπέροχη !!!!!!!!!

Για τα ξύλα πιστευω πως ειναι καλο να δημιουργηθεί ενα νήμα ανταλλαγής αν θελουν και οι υπόλοιποι. Νομιζω θα μας βόλευε ολους !

Όποτε χρειαστείς ελίτσα πάντως ξέρεις που θα με βρείς. :call:

Πω ρε Κυριάκο τι όμορφα νερά! Θα το ήθελα ένα δυο τόνους πιο σκούρο, αλλά αυτό έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στη διακόσμηση του καθενός. Πάντως, έχεις βρει το εργαλείο σου!

IMG_6104.jpg

Αν κάποιος θέλει έχω αρκετά κομμάτια μουριάς πάνω από 40 χρονών άνετα.. Κρίνεται άλλωστε και από το χρώμα.. Είτε για ανταλλαγή είτε για χάρισμα..

Σας ευχαριστώ πολύ πολυ παιδια!
Με αυτο το κομματι ερωτευτηκα την ελια και παλι.
Το φινιρισμα ειναι μεχρι 320 γυαλοχαρτo, celluose sanding sealer, Yorkshire Grit paste και τελος το νεο απόκτημα Hampshire Sheen.
Το αποτελεσμα με ικανοποιησε.
Χαιρομαι που σας αρεσε.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Σας ευχαριστώ πολύ πολυ παιδια!
Με αυτο το κομματι ερωτευτηκα την ελια και παλι.
Το φινιρισμα ειναι μεχρι 320 γυαλοχαρτo, celluose sanding sealer, Yorkshire Grit paste και τελος το νεο απόκτημα Hampshire Sheen.
Το αποτελεσμα με ικανοποιησε.
Χαιρομαι που σας αρεσε.

Κυριάκο
& εγώ πέρασα το βαζάκι με την γυάλινη σωλήνα με την νέα κρέμα στον τόρνο & πολύ την ευχαριστήθηκα. Μού έδωσε όμορφη γυαλάδα & μακάρι να την κρατήσει για πολύ καιρό.