Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Να σημειωσω μονο οτι τι πριονιδι αποροφα ολα τα λιπαντικα που εχει επανω ο μηχανολογικος τορνος οπου πεσει, και εκτος απο καθαρισμα χρειαζεται και επαναλιπανση. Ειδικα σε ενα τορνο που δεν θα δουλεψει για καποιο διαστημα και εχει επιφανειακες φθορες, αυτο μπορει να σημαινει και επιφανειακες σκουριες.

Πολύ σωστά! :a0210:
Εγώ, τις ελάχιστες φορές που τον χρησιμοποιώ σαν ξυλότορνο, όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, προσπαθώ όσο μπορώ να τον καλύπτω.
Μετά, πολύ προσεκτικό καθάρισμα, φύσημα και επαναλίπανση.
Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι λίγο μανούρα σκέφτομαι να πάρω τον ξυλότορνο της Boston που έχουν και τα παιδιά (Κώστας-Παύλος) και είναι ευχαριστημένοι.

attachment.php

• Like
Reactions: Tzimisce
Το ξυλοτορνακι της Boston για τις πρώτες σου καλλιτεχνικές ανησυχίες - δημιουργίες, είναι special. Με 4 καλά κοπτικά κ (λίγο αργότερα) με ένα καλύτερο τσοκ θα σε καλύψει 100%.

Πολύ σωστά! :a0210:
Εγώ, τις ελάχιστες φορές που τον χρησιμοποιώ σαν ξυλότορνο, όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, προσπαθώ όσο μπορώ να τον καλύπτω.
Μετά, πολύ προσεκτικό καθάρισμα, φύσημα και επαναλίπανση.
Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι λίγο μανούρα σκέφτομαι να πάρω τον ξυλότορνο της Boston που έχουν και τα παιδιά (Κώστας-Παύλος) και είναι ευχαριστημένοι.

attachment.php

Φύσημα ΠΟΤΕ στον μηχανουργικό τόρνο. Τα υπολείμματα πηγαίνουν σε κρυφά σημεία του τόρνου κατακάθονται και κάνουν ζημιά. Σκούπισμα μόνο με σκουπάκι ή και πινέλο. Η συμβουλή προέρχεται ο επαγγελματία τορνοδόρο με 50+ χρόνια εμπειρία στην πλάτη.

Φύσημα ΠΟΤΕ στον μηχανουργικό τόρνο. Τα υπολείμματα πηγαίνουν σε κρυφά σημεία του τόρνου κατακάθονται και κάνουν ζημιά. Σκούπισμα μόνο με σκουπάκι ή και πινέλο. Η συμβουλή προέρχεται ο επαγγελματία τορνοδόρο με 50+ χρόνια εμπειρία στην πλάτη.

Ίσως να είναι κι έτσι αλλά για μεγάλους τόρνους.
Εγώ αυτό το μικρό, που όπως γράφω ("...πολύ προσεκτικό καθάρισμα, φύσημα και επαναλίπανση".), τον καθαρίζω πολύ σχολαστικά παντού. Μάλιστα πολλές φορές κάποια κομμάτια, όπως είναι η κουκουβάγια κι ο εργαλειοφορέας, τα λύνω κιόλας. Ολχι οτι χρειάζεται αλλά γουστάρω κιόλας.
Εννοείται οτι έχω και σκουπάκι και πινέλα, δύο μάλιστα γιατί έχω κι ένα πολύ ψιλό για τα δύσκολα σημεία.

Αναρρόφηση δεν είναι καλύτερα?
Μπάμπη σκέψου το για τον Boston.
Με απασχολεί και έμενα.
Και θα τον έχεις και Αθήνα!

Το σκέφτομαι Κυριάκο αλλά είμαι και λίγο διστακτικός.
Φοβάμαι οτι θα τον πάρω, θα φτιάξω δυό μπολάκια δυό ποτηράκια και δυό ρεσουδάκια και θα τον παρατήσω.
Αν θες μπορούμε να "χτυπήσουμε" δύο μαζί. :chinese:

• Like

Μα γιαυτο το λεω κ εγω!
Απλα θα πρεπει να περιμενουμε λιγακι να εκμεταλευτω το δωρο των Χριστουγεννων!

Του 2017 ή του 2018; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Φοβάμαι οτι θα τον πάρω, θα φτιάξω δυό μπολάκια δυό ποτηράκια και δυό ρεσουδάκια και θα τον παρατήσω.

Ακριβώς έτσι θα γίνει Μπάμπη ....εμείς ασχολούμεθα με επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες μεγάλου μεγέθους !!! :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

έφτοιαξα μια βάση για ρεσώ από κάτι ρετάλια κ.π. συμήδας που είχα πάρει από το λεροι.
με τις φωτο ελπίζα να γίνεται κατανοητό πως φτοιάχτηκε, αλλά αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι στον τόρνο δεν είναι μόνο το σχήμα που δίνεις (αυτό πιστεύω ότι είναι εύκολο) αλλά πως θα αναδείξεις τα όποια νερά έχει το ξύλο. αυτή είναι η μαγεία πιστεύω και η βάση αυτή νομίζω ότι το δείχνει.
ετοίμασα και κάτι όμορφο από ρητίνη αλλά δυστυχώς λόγου θερμοκρασίας δεν κατάφερε να πήξει τελείως μέχρι σήμερα το πρωί που αναχώρησα.
το επόμενο σαβ/κο πιστεύω να είναι έτοιμο.

Attachments

• IMG_20171014_175231_1.jpg
    IMG_20171014_175231_1.jpg
    85.5 KB · Views: 281
  • IMG_20171014_175811_1.jpg
    IMG_20171014_175811_1.jpg
    83.7 KB · Views: 282
  • IMG_20171015_131436_1.jpg
    IMG_20171015_131436_1.jpg
    71.7 KB · Views: 280
  • IMG_20171015_131415_1.jpg
    IMG_20171015_131415_1.jpg
    109.3 KB · Views: 278
  • IMG_20171015_180244_1.jpg
    IMG_20171015_180244_1.jpg
    83.9 KB · Views: 280
  • IMG_20171015_180339_1.jpg
    IMG_20171015_180339_1.jpg
    77.5 KB · Views: 278
  • IMG_20171015_183752_1.jpg
    IMG_20171015_183752_1.jpg
    83.9 KB · Views: 278
  • 1508085608827.jpg
    1508085608827.jpg
    56.6 KB · Views: 458
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ξέχασα να πω ότι σε μια φωτο φαίνονται τα σκαρπέλα. αυτά είναι τα κλασικά σκαρπέλα των μαραγκών τα οποία τα τρόχισα με διαφορετικές γωνίες από αυτές που είχαν. τροχίστηκαν με δοκιμές μέχρι να καταφέρω να βρω την σωστή γωνία. το ένα το άφησα ευθεία μπροστά και το άλλο το στρογγύλεψα για να τρώω εσωτερικά. αυτά για όσους θέλουν να αγοράσουν ξυλότορνο ή έχουν.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Είσαι άρχοντας.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο μάστορας! :a0210:
Παύλο σ´ ευχαριστούμε, είναι πολύ χρήσιμα όλα αυτά για κάποιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν σιγα-σιγά.

• Like
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απλό και ωραιότατο. Μου άρεσε πολύ πως χρησιμοποίησες τα σοκορα του κπ τα οποία όλοι θέλουμε να κρύβουμε, για να δώσεις αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα στο κηροπήγιο. Με το σωστό ταίριασμα και φάγωμα έγιναν το βασικό διακοσμητικό στοιχείο της κατασκευής.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και το πιο δευτερο, δεν θα πω αχρηστο, ξυλο να εχεις αμα εισαι μαστορας μπορεις κανεις κατι ξεχωριστο.
Μπραβο Παυλε!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι βγηκε απο το ταπεινο ρεταλι κοντρα πλακε!!
attachment.php

Μπραβο βρε Παυλο, αξιος μαστορας!!:SFGSFGSF: