Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Λοιπόν.....

Σταδιακά ξεκινήσαμε....

20180106_103914.jpg

Κάί μας προέκυψε ένα πολύ όμορφο ποτήρι σαμπάνιας!

20180106_110946.jpg

Εδώ με γυαλοχαρταρισμα έως 320 .

20180106_115412.jpg

20180106_115418.jpg

Επόμενο στάδιο το βερνικαρισμα.

Ωραιος ο Κυριακος! Μαντευω θα δουμε πολυ ποτηρι απο σενα!
Να ρωτησω ομως το που θα κοψεις πως κλπ ως το βγαζεις, σκεψη της στιγμης ή αντιγραφεις/μετρας καπως εκεινη τη στιγμη? Δηλαδη ακομη ενα ιδιο μπορεις να βγαλεις.

Μπράβο Κυρ. Πολύ όμορφο.
Νεκ στον ξυλοτόρνο δεν βγαίνει εύκολα ακριβώς το ίδιο κομμάτι. Ίσως μόνο με αντιγραφικό.
Η φαντασία εδώ οργιάζει.

Ωραιος ο Κυριακος! Μαντευω θα δουμε πολυ ποτηρι απο σενα!
Να ρωτησω ομως το που θα κοψεις πως κλπ ως το βγαζεις, σκεψη της στιγμης ή αντιγραφεις/μετρας καπως εκεινη τη στιγμη? Δηλαδη ακομη ενα ιδιο μπορεις να βγαλεις.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα Νεκ.
Κάί εγώ πιστεύω πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι το να κάνεις δύο πανομοιότυπα.
Αυτό βγήκε αυθόρμητα σαν σχέδιο.
Μπορείς να κάνεις αντίγραφο βγάζοντας ένα σχέδιο και μετρώντας αποστάσεις και παχη.

Είχαμε τα βάζα, μας ήρθανε τα στυλό και τώρα τα ποτήρια... Μπράβο Κυρ. -bye-

Περιμένοντας το τσοκ που θα μου κανει τις κατασκευες πιο ευκολες καθως και τα σκαρπελα εχω να πω το εξης.

Το καλύτερο εξάρτημα που μπορεί να πάρει κανείς για χρήση με τορνο είναι αυτο!!!

20180106_102701.jpg

Ευχαριστώ τον φίλο που μου την έκανε δωρο!!!

Περιμένοντας το τσοκ που θα μου κανει τις κατασκευες πιο ευκολες καθως και τα σκαρπελα εχω να πω το εξης.

Το καλύτερο εξάρτημα που μπορεί να πάρει κανείς για χρήση με τορνο είναι αυτο!!!

20180106_102701.jpg

Ευχαριστώ τον φίλο που μου την έκανε δωρο!!!

Κυριάκο πολύ ωραίος !!

Αν μπορείς δώσε λίγες επιπλέον πληροφορίες για τη φόρμα .....

Μετά από μια ανάπαυλα σήμερα έκανα κάτι κι εγώ. Τα λόγια νομίζω είναι περιττά.
Το στυλό είναι σαν μαρκαδόρος και η πένα που την δοκίμασα γράφει καλά.
255ba3a9c437b95977387bd4d271c42a.jpg
0160d9b4d94e62f61f73acde8ddb05d9.jpg
988f2c0aff1e55bfe9585de94be3e430.jpg
6785a7dbda5c1a3b03f6bfdcc41ac373.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίος... :a0210:
Παύλο τι ξύλα χρησιμοποίησες;

Επειδή περιμένω κι εγώ απο βδομάδα μερικά σετάκια, τώρα που το καλοκοιτάζω δεν μου αρέσουν το ίδιο με τα ατυλό.
Μου φαίνεται άσχημο το ακάλυπτο πίσω μέρος όλταν είναι κλειστά και όταν τα ανοίγεις για να γράψεις είναι άσχημο το μπροστινό.
Ίσως αν τα δω απο κοντά αλλάξω γνώμη αλλά σε πρώτη φάση χαίρομαι πο δεν παρήγγειλα πολλά.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ωραίος... :a0210:
Παύλο τι ξύλα χρησιμοποίησες;

Επειδή περιμένω κι εγώ απο βδομάδα μερικά σετάκια, τώρα που το καλοκοιτάζω δεν μου αρέσουν το ίδιο με τα ατυλό.
Μου φαίνεται άσχημο το ακάλυπτο πίσω μέρος όλταν είναι κλειστά και όταν τα ανοίγεις για να γράψεις είναι άσχημο το μπροστινό.
Ίσως αν τα δω απο κοντά αλλάξω γνώμη αλλά σε πρώτη φάση χαίρομαι πο δεν παρήγγειλα πολλά.
Τα ξύλα είναι αυτά στην φωτογραφία.
Τα προηγούμενα στυλό που έκανα ήταν πιο μικρά σε όγκο. Αυτά τα πιάνεις και γεμίζει το χέρι σου και νιώθεις το βάρος. Μου φαίνονται πιο "αρχοντικά"!
Το ξεκίνησα με ένα ρητινούχο στικ που είχα αλλά στο ξετρυπημα μου έσπασε και τότε έβαλα το ξύλο.
Στο σώμα χρησιμοποίησα τρυπάνι 10.5 χιλιοστά και στο καπάκι 12.5 χιλιοστά.
669564d0a8ed5c3260cee313752ac9ef.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk