Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ο ξεχονδριστήρας, όπως λές, είναι στο χωριό Κυριάκο, εκεί χρέιάζεται γιατί εκεί υπάρχει η ξυλεία.
Αυτό το φτιάχνω πιο πολύ για τη χαρά της κατασκευής κι επειδή το κόστος του δεν υα ξεπεράσει τα 30-40 . Κι επιπλέον απ´ αυτό θα μπιρειλς να περάσεις και μικρά ξυλαράκια που είναι απαγορευτικό στον ξεχονδριστήρα.
Αν πετύχει καλώς, αν δεν πετύχει θα έχω φτιάξει ένα μεγάλο ρόλερ για στρώσιμο μελαμίνης και καπλαμάδων.
Ξέρει ο Νεκ. :grinning-smiley-043

Ο ξεχονδριστήρας, όπως λές, είναι στο χωριό Κυριάκο, εκεί χρέιάζεται γιατί εκεί υπάρχει η ξυλεία.
Αυτό το φτιάχνω πιο πολύ για τη χαρά της κατασκευής κι επειδή το κόστος του δεν υα ξεπεράσει τα 30-40 . Κι επιπλέον απ´ αυτό θα μπιρειλς να περάσεις και μικρά ξυλαράκια που είναι απαγορευτικό στον ξεχονδριστήρα.
Αν πετύχει καλώς, αν δεν πετύχει θα έχω φτιάξει ένα μεγάλο ρόλερ για στρώσιμο μελαμίνης και καπλαμάδων.
Ξέρει ο Νεκ. :grinning-smiley-043
:grandpa:

Βασικα το προβλημα ειναι να φτιαξεις ενα σταθερο μηχανισμο ανυψωσης! Κλασσικη περιπτωση...προβληματος. Δεν το χω, οποτε καιγω θα μαζεψω ιδεες μαζι σου.

Κι εγω κάτι έχω στο μυαλό μου αλλά σε καμια δεκαριά μέρες που θα γυρίσω απ´ το χωριό.

426.jpg

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Το προβλημα δεν ειναι εκει. Ειναι στην στερεωση της ολης επιφανειας πανω στον τορνο.
Το αλλο με μια ντιζα και μια πεταλουδα γινεται.

Αυτό τι πρόβλημα είναι ρε Κυριάκο; Ακόμα και με σφιχτήρες το κάνεις εύκολα.

ναι εφοσον δεν εχεις ολη την επιφανεια με γυαλοχαρτο γινεται δεξια αριστερα με σφικτηρες.
Αρα θελεις ενα Λ δυο ξυλων με ενα μεντεσε στην ενωση, το κατω κομματι σταθερα πιασμενο στον τορνο και το πανω με την ντιζα στην ακρη να οριζει το ανοιγμα της γωνιας του Λ.

Το προβλημα δεν ειναι εκει. Ειναι στην στερεωση της ολης επιφανειας πανω στον τορνο.
Το αλλο με μια ντιζα και μια πεταλουδα γινεται.
Η στερέωση μπορεί να γίνει εύκολα. Αν χρησιμοποιήσεις δύο πλάκες μια σταθερή και μια κινούμενη, στην κάτω κόλα ένα φιλέτο και φωλιασε το στο κενό.
Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αύριο θα πάω χωριό και θα σου στείλω φώτο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν διάβασα, στην πρώτη φωτογραφία, "μελόξυλο" και το είδα έτσι αλσπρο, λέω τι ξύλο είναι αυτό το μελόξυλο; :flipout:

Ωραία και χρηστικά πράγματα βλέπω μάστορα... :a0210:

Όταν διάβασα, στην πρώτη φωτογραφία, "μελόξυλο" και το είδα έτσι αλσπρο, λέω τι ξύλο είναι αυτό το μελόξυλο; :flipout:

Ωραία και χρηστικά πράγματα βλέπω μάστορα... :a0210:

Έτσι το έλεγε και στον σωλήνα ο Κεφαλλονίτης φίλο μας.

https://youtu.be/AovpVQ8u92U

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Για ρίξτε μια ματιά...............

https://www.youtube.com/watch?v=gWR06B27p7E

Αυτο ακριβως ελεγα χθες με το Λ μεντεσε στην ενωση και ντιζα εμπρος.

Παντως αν παρατηρησεις προσεκτικα τα ξυλα μετα την επεξεργασια τους δεν ειναι ομοιομορφα και οφειλεται σε ταλαντωσεις της βασης επειδη ειναι ξυλινη.

Θα το δώ και θα σας πώ. Η βάση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άκαμπτη και να μην προσπαθείς να τρώς ένα χιλιοστό το κάθε πέρασμα. Θέλει λίγο λιγότερο, έτσι το ζορίζεις πολύ κι αναπόφευκτα έχεις αυτά τα προβλήματα. Εδώ σε ξεχονδριστήρα τα περνάς και πάς μισό χιλιοστό τη φορά.
Στο χωριό έχω μια χοντρή πλάκα ερταλόν. Αν είνα απόλυτα επίπεδη θα χρησιμοποιήσω αυτή.
Μάλιστα, για να αποφύγω τις ταλαντώσεις που θεωρώ οτι είναι αναπόφευκτες σε μιά επιφάνεια που στηρίζεται απ´τη μία πλευρά μόνο απο μια ντίζα στο κέντρο, να φτιάξω ένα V σταθερό, με κόντρες από κάτω, κι αντί να ανεβοκατεβαίνει η μία επιφάνεια να μετακινώ ολόκληρη την, μασίφ πλέον, κατασκευή μέσα-έξω.
Θα δούμε... Πειράματα κάνουμε.