Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χθεσινή μολυβοθήκη στον τόρνο από κλαδάκι ελιάς με διαστάσεις, ύψος: 100 mm, διάμετρος: 70 mm & βάθος 90 mm.
Η κατασκευή περισσότερο έγινε για δοκιμασία διαφόρων εργαλείων & τρόπων αφαίρεσης υλικού από το εσωτερικό του "μπολ".

Κοσμεί (!!!) το γραφείο μου από σήμερα.
Απλό, ωραίο και εύχρηστο

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Tελικα ποιο/ποια σκαρπελα σε βοηθησαν να αφαιρεσεις υλικο απο το εσωτερικο?

Παντως η ωραια μολυβοθηκη θελει και αντιστοιχα ομορφα μολυβια μεσα, οχι οτι κι οτι :))

Tελικα ποιο/ποια σκαρπελα σε βοηθησαν να αφαιρεσεις υλικο απο το εσωτερικο?

Παντως η ωραια μολυβοθηκη θελει και αντιστοιχα ομορφα μολυβια μεσα, οχι οτι κι οτι :))

Καλημέρα.
Τα εργαλεία που με βοήθησαν για την αφαίρεση του υλικού από το εσωτερικό της μολυβοθήκης είναι:
Τρυπάνι WolfCraft 40 φ (το γνωστό ρεσωτρύπανο) αρχικά. Στην συνέχεια το baul gοuge & το spindle gοuge (βλ. φωτό).
Σε max 20 λεπτά ήμουν έτοιμος.
Περισσότερη ώρα αλλά πιο όμορφη & πιο.......καλλιτεχνική απασχόληση είναι το φινίρισμα μετά.

Στυλό (μηχανισμοί) έρχονται από Αμέρικα.

Αν & νομίζω ότι όταν βάλω εκεί μέσα στυλούς (hand made) & στον χώρο που βρίσκετε η μολυβοθήκη θα αποκτήσω ξαφνικά μεγάλη "πελατεία" & όπως εγώ δεν λέω "όχι" εύκολα, ίσως μπλέξω πολύ άσχημα.

Πανεμορφο αλλα το σημαντικο δεν μας το ειπες!!!!
Τις μεθοδους αφαιρεσης υλικου!!!

Με τα δόντια ! Bλέπε το από πάνω post.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ποιά όλα αυτά μωρέ, άλλη τηλεόραση βλέπεις εσύ ? Τα δύο πορτοκαλί μόνο. Διάβασε προσεκτικά το post #1384.

Το φ40 εξα αρχης??????????????????????
Μωρε μπραβο.
Το ξυλο ηταν ξερο?

Να ένας εύκολος τρόπος για να βρίσκουμε το κέντρο του κύκλου σ ένα κυλινδρικό κομμάτι ξύλου, με χρήση των μεσοκαθέτων σε χορδές, ειδικά δε όταν το ξύλο μας έχει πολύ μεγάλη διάμετρο & δεν έχουμε εύκαιρο διαβήτη ή δεν μας καλύπτει το άνοιγμα του.

Ωραίος ο μάστορας... :grandpa:
Όταν έρθουν τα στυλό από Αμέρικα δώσε πληροφορίες... Πόσες μέρες κλπ

Επιτέλους εφτασάν κατά τις 12 τα σκαρπέλα και έκανα το πρώτο εργάκι !!!!Απλή και ταπεινή σβουρίτσα !!!!

rrrr.md.jpg
[/url][/IMG]

r1.md.jpg
[/url][/IMG]

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε τορνο την "ζυγισες";; Κουκλακι ειναι.
Φτιαχτε και κανενα γιο-γιο να θυμηθουμε τα νειατα μας, τοτε που ηταν μοδα και κυκλοφορουσαμε ολοι με ενα στο χερι