Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Κ σιγά τον χώρο που πιάνει Δημήτρη.......................

Tο εργαλείο πού πιέζει τά μεταλλικά εξαρτήματα νά σφηνώσουν στά στυλό τό έχεις ? είναι στό 6:10 λεπτό.

Άλλαξε κανάλι Δημήτρη... Δεν σε βλέπω καλά! :flipout:

:flipout: Παναγιώτη εμείς κρατάμε γερά,απλά γιά τόν Μιχάλη τό ανέβασα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Tο εργαλείο πού πιέζει τά μεταλλικά εξαρτήματα νά σφηνώσουν στά στυλό τό έχεις ? είναι στό 6:10 λεπτό.

Δεν απαιτείται, είναι του πανακρίβου & δεν είναι & Proxxon !!!!

Πολύ τής μόδας έχουν γίνει τά στυλό τελευταία Globalizations.

Mιχάλη (Χιώτη) τό τρείς εξαμαρτείν .... -bye-

https://www.youtube.com/watch?v=qGiSJ0B85ag

χεχε, αμα θελησει να πουλησει ο Βασιλης το τορνακι του, θα το σκεφτω καθως εχω απο παλια τα σκαρπελακια της proxxon!

Για το πραμα που πιεζει τα εξαρτηματα στο ξυλο, θα κανουμε πατεντα φυσικα :))

++++

Γιωργο τελειο το ζυγισμα!!
Αν ο τορνος σου κατσει στα χερια οπως οι σεγες παγκου, νομιζω οτι θα εκπλαγουμε εμεις με σενα και συ με τον εαυτο σου!!

Δεν χρειάζεται η πρέσσα ούτε καν πατέντα. Με δύο κομμάτια ερταλον μπορείς να κάνεις πρέσσα για τα στυλό, τον τόρνο με την κουκουβάγια, το κολωνάτο δραπανο (εκτός του Lidl/κακιούλα :flipout:), την μέγγενη ξύλου ή "σιδήρου".

Εκτός αν θέλεις την χαρά κ αυτής της δημιουργίας. Οπότε εκεί πάω πάσο.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Σε τορνο την "ζυγισες";; Κουκλακι ειναι.
Φτιαχτε και κανενα γιο-γιο να θυμηθουμε τα νειατα μας, τοτε που ηταν μοδα και κυκλοφορουσαμε ολοι με ενα στο χερι

Σε ευχαριστώ .Ναί στον τόρνο είναι . Γιο - γιο είχα φτιάξει παλιότερα με την σέγα πολύ απλό :2 ίδιους κύκλους απο ελατάκι , με το ρουτερ στην μιά πλευρά κάθε κύκλου για να στρογγυλέψει , καβίλια στο κέντρο που συνδέει τους δύο κύκλους και κενό λίγο μεγαλύτερο απο το πάχος του σπάγκου και είναι έτοιμο , θα κοιτάξω να βρώ φώτο.

Απλή και ταπεινή δεν τη λές... Πολύ γυριστρούλα τη βλέπω... :grinning-smiley-043

Χαχαχα .Με τόν τόρνο απ'ότι κατάλαβα με την απειροέλαχιστη ενασχόλησή μου δεν γίνετε να μην την κάνεις συμμετρική και να μην γυρίζει , σημαντικό είναι ότι το ξύλο δεν πρέπει να έχει ρόζους γιατί ό ρόζος έχει διαφορετικό βάρος από το υπόλοιπο κομμάτι κάι χαλάει το ζύγισμα , αλλά και κάτι πολύ χρήσιμο που είχε πει ο καταπληκτικός ΑΝΝΊΚΑΣ είναι ότι η ελιά θέλει προσοχή γιατί το σκούρο μέρος είναι πιο βαρύ από το λευκό και πάλι χαλάει το ζύγισμα .

Δώσε πόνο Γιώργο. (σε όσους χαλβαδιάζουν τόρνο). Not me!!!
Ο τόρνος πραγματικά δεν συγκρίνετε με άλλο εργαλείο !!!!

++++

Γιωργο τελειο το ζυγισμα!!
Αν ο τορνος σου κατσει στα χερια οπως οι σεγες παγκου, νομιζω οτι θα εκπλαγουμε εμεις με σενα και συ με τον εαυτο σου!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ , το υπέροχο με τον τόρνο είναι ότι πραγματικά δημιουργείς , βλέπεις άμεσα το ξύλο να παίρνει μορφή από τα χέρια σου και αν κάποιος είναι όπως εγώ που με ζωγραφική και γλυπτική δεν το έχω πραγματικά καθόλου τότε η χαρά με τον τόρνο είναι ακόμα μεγαλύτερη .
Ο καιρός θα δείξει , πάντως πραγματικά μου αρέσει πάρα πολύ , αλλά αν δεν ήταν αυτό το φόρουμ και όλοι εσείς δεν θα ήξερα ούτε το κόντρα πλακέ από το έλατο να ξεχωρίζω !!!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Από το μηδέν δημιουργείς!

Αυτή είναι η μαγεία του τορνου.

Παίρνεις ένα κούτσουρο που θα καιγόταν στο τζάκι και δημιουργείς λογοτεχνήματα!

Λογοτεχνήματα ?
Χμμ, θα ρωτήσω τον Αννίκα πως φτιάχνονται.

Το εργαλείο δεν υπάρχει λέμε !!!!!

20180216_125400.md.jpg
[/url][/IMG]

20180216_125510.md.jpg
[/url][/IMG]

2018-02-1614.00.38.md.jpg
[/url][/IMG]

2018-02-1614.00.55.md.jpg
[/url][/IMG]

Μπήκες με τις πάντες.
Φάε κι άλλο υλικό από την βάση κ τον κορμό. Μην το φοβάσαι θα γίνουν πιο ντελικάτα.

Ώπα ρε Γιώργαρε... Τί έγινε;
Τι τόρνος είναι αυτός; Έχω χάσει επεισόδια; :chinscratch:

Όσο για το ρόζο και το μαύρο της ελιάς που χαλάει το ζύγισμα... έ, τι να πώ τώρα... Οτι είναι υπερβολές;
Είναι.

Μπήκες με τις πάντες.
Φάε κι άλλο υλικό από την βάση κ τον κορμό. Μην το φοβάσαι θα γίνουν πιο ντελικάτα.
Δικαίο έχεις , στο επόμενο !!!

Ώπα ρε Γιώργαρε... Τί έγινε;
Τι τόρνος είναι αυτός; Έχω χάσει επεισόδια; :chinscratch:

Όσο για το ρόζο και το μαύρο της ελιάς που χαλάει το ζύγισμα... έ, τι να πώ τώρα... Οτι είναι υπερβολές;
Είναι.

Για το ζύγισμα στην σβούρα έχουν λογική δεν έιναι υπερβολές , σκέψου ότι η κόκκινη σβούρα που φαίνεται στο βάθος απο απροσεξία μου έχει κάποια πολύ μικρά φαγώματα , έχουν φύγει 2 πάρα πολύ μικρά κομματάκια μερικών χιλιοστόν και γυρίζει πολύ έκκεντρα , για μας φύγει και στους 2 η απορία θα κανω καποια στιγμή μια με ρόζο για να το επιβεβαιώσω .

Το τορνάκι ήταν δώρο απο την γυναίκα ! http://avclub.gr/forum/showthread.php/113735-T%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1/page1756

Χαχαχα δυστυχώς όχι αλλά έχει αρκετές ελιές και οπότε βρίσκει ένα καλό κομμάτι ξύλο μου το βγάζει στην άκρη !!!!

χεχε, το φανταζομουν που θα πηγαινε το πραμα με τον τορνο, αλλα οχι τοσο γρηγορα....

Μπραβο ρε Γιωργη, το'χεις και με τον τορνο τελικα.

Δες το πρωτο ποστ αυτου του νηματος και αν σου αρεσει προσπαθησε το. Εμενα δεν μου βγηκε :))