Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Κάτι τέτοιο χωρίς την μεταλλική ροδέλα που έχει.
90a43f7519af6b0d1d7063a1f5003a99.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα ρωτήσεις στα βιομηχανικά είδη για ελαστικά παρεμβύσματα - λάστιχα κόμπλερ (κόπλερ).

Ίσως να κάνεις δουλειά σου & αν πάρεις ένα μασούρι φθηνό ερταλόν το τρυπούσες & έκανες φρέζα για περαστές βίδες. Νομίζω & θα σφίγγει & δεν θα σου πληγώνει το ξύλο.

Χτες που βρεθηκα σε ενα πετ-σοπ (που δεν πουλαει ζωα), να παρω κατι, το ματι μου επεσε επανω σε κατι περιεργα.
Το ενα ηταν κερατο ελαφιου και το αλλο ενα κομματι ξυλο-ριζα απο δεντρο καφε, το οποιο οπως μου ειπαν ειναι πολυ σκληρο ξυλο και δεν βγαζει σκληθρες, και αυτος ειναι ο λογος που το δινουν για "μασουλητηρι".
Το κερατο βεβαια μεσα ειναι πορωδες και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσει να δουλευτει στον τορνο, εκτος αν εχουν οι "μαχαιραδες" καποιο τροπο να γεμιζουν τους πορους με ρυτινη σε κενο.
Απλα μου φανηκαν ενδιαφεροντα υλικα για τα στυλο (για σβουρα το κερατο ειναι μικρο) και επειδη τα βρηκα σε σημειο που δεν παει το μυαλο, ειπα να σας το πω.

Το λάστιχο θα κουνάει.
Δεν το γνωρίζω αυτό.
Φρεζαρισα και τις τρύπες που πιάνουν στο τσοκ και ήρθε κι έδεσε!
Κώστα το ερταλον είναι σκληρό νομίζω, εμείς θέλουμε κάτι μαλακό ώστε όταν θα πιάνει το ξύλο να βουλιάζει ελαφρά.
Τσπ έχει αναλάβει αποστολή ο Σερ Μπάμπης και είμαι σίγουρος θα την βρει την άκρη.
ebfc5cefbcf065ca832c767f879a70a0.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θανάση ακριβώς αυτό θέλει και μάλιστα με ανάποδη τοποθέτηση!

Παύλο να στείλουμε λεφτά????

Χαχαχα Κυριάκο από δευτέρα που θα γυρίσω Σέρρες θα μιλήσω με τον φίλο και θα ενημερώσω σχετικά εδώ στο φόρουμ. το σχέδιο που κάναμε ταιριάζει σε τσοκ σαν το δικό μου και του Μπάμπη, εννοώ για τις αποστάσεις στις τρύπες που θα βιθωθει επάνω στις εσωτερικές σιαγόνες. Θα πρέπει να μετρήσεις τις δικές σου κι αν ίδιες δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Παυλο θα βρεις σιγουρα σε μαγαζια με πομολα αλλά και χρωματα σιδηρικα, εμπορους σιδηρου (στοπ για πορτες μεχρι και μεγαλη διασταση για εξωτερικες συρομενες)
κατι τετοια ειναι μπιχλιμπιδια για τα μαγαζια και δεν τα βαζουν στα site τους.
Κυρ τι να το κανεις το πλατω? Τα κλειδια του εργαστηριου σου τα κραταει αλλος τωρα!

Λοιπόν επανέρχομαι με το θέμα του πλατώ. Μιλώντας με τον κάτοχο του cnc για το πλατώ με διάμετρο 200 χιλιοστά θέλει 30 + το κόστος του αλουμινίου. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να δώσω σε όποιον θέλει και το τηλέφωνο του για να μιλήσει μαζί του.

Εντάξει, μιας και επανήλθες εσύ να επανέλθω κι εγώ...
Σήμερα πέρασα μια βόκτα από Φράγκο και απο Σπύρου Πάτση. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε λάστιχα, κι επειδή είναι φτηνά μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια πρίν καταλήξουμε ποιά τελικά μας κάνουν.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    130 KB · Views: 127
  • image.jpg
    image.jpg
    125.5 KB · Views: 127
ελα ρε φιλε μονο τοσα λιγα εχει το μαγαζι :flipout:
γιατι δεν εβγαζες μια πανοραμικη foto καλυτερα

Λοιπον, ψαχνοντας για μια κατασκευη εργαλειου επεσα πανω σε αυτο που ενδιαφερει οποιον τορνιζει και οχι μονο ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κυρ Παύλε μας
να πεις στον φίλο σου να μου φτιάξει κ εμένα ένα πλατό για βάζα, σε διαστάσεις (διάμετρο) για τον Boston. Δώσε του το τηλέφωνο μου.
Ο k. Babis όταν θα έρθει προς τα κάτω k αφού έχει (έχουμε) καταλήξει σε λάστιχα συγκράτησης φέρνει κ στον παππού ένα σετ.

Για όσους θέλουν να το προσπαθήσουν μόνοι τους.
Πλατό για συγκράτηση μπολ στο τόρνο.

Ελαστικά ο Diyer παρακάτω βάζει "stop" για πόρτες.

http://www.woodworkingtalk.com/f13/cole-jaws-build-38014/

.......Θα το παλέψω από βδομάδα. Οπότε "hold" κυρ Παύλε.

Last edited:
Μετά την έξυπνη & μάλλον απαραίτητη κατασκευή του νεαρού ξυλο-τορναδόρου, στο όμορφο video του κυρ Σώφρονα παραπάνω, να δώσω & εγώ την βοήθειά μου με το free plans.

https://www.dropbox.com/s/rowm657wy7bgs2e/Homemade bowl sander plans.pdf?dl=0

Την καλημέρα μου σε όλους τους ξυλογυριστές.