Ξυλότορνος και δημιουργιες.

endura πολυ ωραιος ο πλαστης, καλυπτεις πολυ γρηγορα το εδαφος στον τορνο
νομιζω οτι ειναι πιο δυσκολο να φτιαξεις κατι τοσο ισιο και μακρυ απο το να φτιαξεις π.χ. ενα βαζο ... ή κανω λαθος?

Θανάση έχεις δίκιο.
Στο βάζο αυτοσχεδιάζει κανείς αλλά εδώ χρειάζεσαι απόλυτα ευθεία επιφάνεια που είναι δύσκολο σε ξυλοτορνο.
Άλλος ένας λόγος που δεν του έκανα την τρύπα είναι πως είναι τόσο μακρύ που χωρίς προέκταση δεν μπαίνει τσοκ με τρυπάνι.
Χρειάζεται ένα άλλο εργαλείο που είναι κεντραδορος με τρύπα που μπαίνει τρυπάνι από πίσω στο κέντρο του.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Χρειάζεται ένα άλλο εργαλείο που είναι κεντραδορος με τρύπα που μπαίνει τρυπάνι από πίσω στο κέντρο του.

Είδες; Να τον ακούς το παλιό. :grandpa:

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Έτοιμος ο κ. Μπάμπης....
e9c004824f380dd58127dcf6a00ef2b5.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαν αυτά θα ψάξω μάστορα....

vides-alen-m6-l12-me-chromatistes-folies-24mm-violeti-8tem-simoni-racing-srpas-v_99891_600x600-800x600.jpg

Και στα σκάφη τα χρησιμοποιούν, στις ταπετσαρίες. Και πλαστικά και ανοξείδωτα.

Έκανα δοκιμή σήμερα και παρατήρησα ότι αν είχα αυτά τα φρεζάτα δακτυλίδια θα ήταν ακόμη καλύτερα, γιατί τα σιλικονούχα κουνήθηκαν ελαφρώς με το σφίξιμο. Πάντως δούλεψε μια χαρά και καθάρισα τον πάτο με το σκαρπελο.
e2281c6c6519af685904a776000490c5.jpg
8b5d5f1feeb8567964561efbf6d7aa1f.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να τα φρενάρει; Ή να τα φρεζάρει;

Εγώ σήμερο είχα μωρο-επισκέψεις κι είπα να φτιάξω μερικές σβουρίτσες...
Την τελευταία, επειδή μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν από καρυδιά και δρύ, αποφάσισα να την περιποιηθώ ιδιαίτερα και να την κρατήσω.
Δυστυχώς, από δική μου πολύ μεγάλη παπαριά, η σβούρα εκτοξεύτηκε και χάθηκε... Ούτε πρόλαβα να δω προς τα που πήγε.
Φτηνά τη γλύτωσα, αν ερχόταν πάνω μου ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν, εκτός από μάσκα, δεν φόραγα τίποτε άλλο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    86.5 KB · Views: 90
  • image.jpg
    image.jpg
    85.7 KB · Views: 251
  • image.jpg
    image.jpg
    115.2 KB · Views: 91
Πολύ όμορφες έγιναν. Πανέμορφα ξύλα & ωραίο φινίρισμα.

Πρόσεχε μάστορα!!! Είπαμε να φτιάξουμε σβούρες & όχι ιπτάμενους δίσκους.

Να τα φρενάρει; Ή να τα φρεζάρει;

Εγώ σήμερο είχα μωρο-επισκέψεις κι είπα να φτιάξω μερικές σβουρίτσες...
Την τελευταία, επειδή μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν από καρυδιά και δρύ, αποφάσισα να την περιποιηθώ ιδιαίτερα και να την κρατήσω.
Δυστυχώς, από δική μου πολύ μεγάλη παπαριά, η σβούρα εκτοξεύτηκε και χάθηκε... Ούτε πρόλαβα να δω προς τα που πήγε.
Φτηνά τη γλύτωσα, αν ερχόταν πάνω μου ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν, εκτός από μάσκα, δεν φόραγα τίποτε άλλο.

Περάσαμε σε άλλο στάδιο. Θα γίνεις τορνο-Βασίλης. (κατά το Αϊ Βασίλης) :flipout:

:flipout::flipout::flipout:

Όσο κι αν το λέμε...
Όχι πως θέλω να περιαυτολογήσω αλλά είμαι μεγάλος λαλάκας...
Και έχω πολλά νεύρα αυτή τη στιγμή γθατί ξέρω οτι αύριο θα προσέχω αλλά μεθαύριο θα ξανακάνω τα ίδια...:furious3: